Ovako ,drugar ima problem sa paljenjem, pa ko moze da mu pomogne... Kad god je hladan nece da upali iz prve nego se cuje neki cudan zvuk,menjao je kod majstora bendiks,ali to mu se i dalje desava....
Evo o kom zvuku je rec... Posto ovde ne moze da se ubaci.... Evo linka
https://www.youtube.com/watch?v=qj9AjtA ... e=youtu.be
Paljenje ,alnaser
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Re: Paljenje ,alnaser
To kao da bendiks promašuje, automat ga negura dovoljno ili zamajac.
-
travelman
Lepo i pametno zbori Dejca ...
...
Ali daj boze da gresimo i on i ja.
Skoro sam pomagao elektronicaru jer je imao isti problem sa istim simptomima na njegovoj samari.
Dzabe nov bendix i nova caura kada su mu bili pojedeni zubi na zamajcu.
Ovo je najgora solucija koja moze da bude, zato i kazem da bi bilo dobro da u ovom slucaju gresimo dejca i ja. Sve ostalo manje boli.
Ali daj boze da gresimo i on i ja.
Skoro sam pomagao elektronicaru jer je imao isti problem sa istim simptomima na njegovoj samari.
Dzabe nov bendix i nova caura kada su mu bili pojedeni zubi na zamajcu.
Ovo je najgora solucija koja moze da bude, zato i kazem da bi bilo dobro da u ovom slucaju gresimo dejca i ja. Sve ostalo manje boli.
Pazi,bendiks je zamenjen... Stari je bio stvarno los. Ocekivalo se da ce zamenom to sve proci,medjutim kada su kola prenocila,ujutru kad je pokusao da upali taj zvuk se cuo... I to samo kad je hladan... Kad ga provoza malo,on pali iz prve bez problema...
Moze i novi bendix da bude los, ja sam jednom za 6 meseci 3 komada promenio. Kuglice u rolni odu za cas. Neka skine anaser i neka ga isproba na autu ali u polozaju u kom i stoji na autu i neka podmaze sve pokretne delove i nije lose da i automat rasturi da i njega ocisti, ima tu garezi koliko hoces.
imao sam taj problem, 
bendix mora da se menja. Crkla mu je krckalica i kad uzubi, osovina se vrti a zubcanik ne.
bendix mora da se menja. Crkla mu je krckalica i kad uzubi, osovina se vrti a zubcanik ne.
E sad pitanje...Dal mogu ja to sam da zamenim ili da potrazim nekog strucnog...?
Pa zavisi od tebe, ako si malo namajstoricav moci ces nije nista komplikovano.