Felne/felge

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Felne/felge

Post by bruyoni »

KOd mene nije tako na sva 4 točka je centralni na glavčini nešto veći od Fiatovog ali se taman za toliko centralna na polovnoj felni razloče.
Odvezi se, probaj tako ti je najlakše, Ili ako neko od ovih iz BG ima volje da ode da ih proba ali ne vidim razlog što da ih ne uzmeš ako ti se sviđaju i ako su prave samo što im je baš rebnuo cenu.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ma cena verovatno moze jos malo dole. a i ja sam od onih "merak nema cenu" :D kad mi se nesto svidja i ako je dobro i kvalitetno, volim da platim, ne pitam sta kosta :)

a felne su za sad samo ideja, odnosno planiram to da realizujem tek na prolece, tako da za sad samo razmatram razne mogucnosti. blizi se decembar lagano, moram da radim prenos i registraciju, moram da kupim 2 nove zimske gume, tako da su se troskovi unapred nagomilali i nemam trenutno za felne.

mada, ako mi se zasvidi nesto i ispadne povoljnije, ne treba mi fakultet da pozajmim pa cu kasnije da vracam. :mrgreen: ima drugar 15ice od neke Alfe, sa sve gumama, hoce da mi ih proda za neku drugarsku cenu, tako da i to razmatram. ali, nesto ne bih 15ice...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Evo da i ja javim kako sam prošao sa felgama. Naime na akciji rasprodaje starih guma kupio sam nove zimske i ljetne (proizvedene 2011, ali ne korištene i skladištene kod uvoznika). Onda sam zaključio da ću uzeti i polovne čelične felge pa da mogu sam mijenjati ljeto/zima.
Uzeo sam od Punta 2 4x98 5,5Jx14 ET35 centralna rupa 58,1. I kao što reče bruyoni legnu bez problema, samo se na prednjim točkovima malo mora izbrusiti centralna rupa, ali to je jako malo, ja sam uspio sa ručnom turpijom. Eto. Inače stavio sam gume 185/65/14 i moram reći da se primjetno lakše upravlja sa autom, tako da su 195 ipak, možda, malo prevelike.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni

Post by bruyoni »

Pa dobro sa 195 si baš otišao u širinu nije ni čudo da odmah lakše motaš kada si stavio 185 i to još nove.
I ja se malo ponovih sa rasprodajom guma sa lagera, kod uvoznika uzete dve Nokian WR D3 175/65, proizvedene krajem 2012. tj. 47 nedelja.
Nekih 500 din po gumi skuplje od nove vintere ali tu glupost od gume svakako ne bih stavio na kola.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Al' 195 izgleda baš taman kada gledaš otpozadi ili sprijeda, baš lijepo paše širinom na širinu Lade. Doduše nije 185 puno uža, ali kada pređeš sa 195 na 185 to primjetiš u tom trenu. Vjerojatno ću se s vremenom naviknuti.
Baš kada sam skidao stare gume pogledam godinu proizvodnje i ono 2008, a ja ih montirao 2010. Još su bile bez popusta. Ovako sam bar dobio preko 50% popusta na 8 guma. :)
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

ja za moju crnu imam gume u narednih 3 god da nerazmisljam a za crvenu mi sleduje 2016g da pazarim 2 letnje za napred nove a prednje idu pozadi.

masan_motor

Post by masan_motor »

Braćo mučeni rusi jedno pitanje, pročitah prvu stranu i nisam vido koja je centralna rupa za ladu 112 :)
Treba da pazarim neke letnje gume i alu felne, auto se vozi po gradu ali se odlazi i u vikendicu preko kaldrme :P
znači 14" koji malo veći profil gume? Jel bi mogle 15" i koliki maksimalni profil gume?

I sad ono najbitnije, može li 4x100 da se naguzi? :)

bruyoni

Post by bruyoni »

Teško bilo preći na drugu stranu?

masan_motor

Post by masan_motor »

Nije mi dao gugl :) Jel može 185/60/15 na ladu da se nabudži? :)

bruyoni

Post by bruyoni »

Nije ti dao gugl...

masan_motor

Post by masan_motor »

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Felne joj nece pomoći, prvom sredite ostalo pa felne.

masan_motor

Post by masan_motor »

Ma šta ima tu da se sređuje, malo zagituješ rupe, sprejom prefarbaš rđu, dotegneš sajlu kvačila i teraj! :P

Boki78

Post by Boki78 »

Te felne su ti konceptualni promasaj na ladi. Pogotovu na automobilu koji je lose odrzavan i izgleda kao iznet ispod saca ... Realno jedino racionalno resnje za nju je pecanje entuzijaste po principu muko moja predji na drugoga, ako ne to onda se prikrpi i vozi dokle ima iole smisla, a veca ulaganja nikako ...

masan_motor

Post by masan_motor »

Pazi gume, akumulator, brisače, svećice, ulje i ostalu potrošnu robu moraš pa moraš da kupiš. Ovako kupujući neki komplet sa stranca dobiješ felne gratis.
Poenta je ide li 185/60/15 na ladu 112 ili će da kači na sve strane? 60 je meni ogromno bilo na 195 doduše. Na 185?

Post Reply