Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Iz Samare u Samaru

Post by dejca »

Pa , svetli li to. To moraš vezati za plafonsko svetlo. Dobro je što samara ima već izbušene rupe, i ja da imam samaru to bih odmah ugradio.

travelman

Post by travelman »

Napravicemo i da svetli, sutra da montiram i na levoj strani pa ce da zasija ko novogodisnja jelka.
A onda je na redu rucni prekidac ventilatora hladnjaka sa kontrolnom lampicom kao kod tebe ....
A posle je na redu ugradnja mikroprekidaca sa kontrolnom lampicom za drugo grlo.
A za kraj ostavljam kontrolnu lampicu stop svetla.
Prepisujem od tebe, ali necu povezati na plafonjeru jer bi tada svetlelo i kada su vrata zatvorena. Znas ono kada u toku voznje rucno aktiviras plafonjerku ... ;) ...

Smislicu nesto ... :? ...

Konsultovacu Skoru, on je maher za struju ... :!: ...

dejca

Post by dejca »

Lada riva zato i ima dva prekidača na vratima, jedan za plafonsko svetlo a jedan za to svetlo na vratima.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Gde si ti bese ovo nabavio, extra izgleda?
Samo Samara Srbina Spasava

dejca

Post by dejca »

Nesto se setih a sto ne pogledas da u vratima nepostoji i mesto za jos jedan prekidac. Kad su napravili rupe za tu armaturu mzda su i za prekidac.

travelman

Post by travelman »

Gde si ti bese ovo nabavio, extra izgleda?
Prodao mi aleko sa one njegove sto je preprodavao ... :!: ...

Nema mesta za drugi prekidac, planiram da + dovedem direktno a - uzmem sa prekidaca. To je najjednostavnije a i sve drugo bi bilo budzenje ... :) ...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

:p

travelman

Post by travelman »

Stigla struja ... :) ...

Sledeci vikend nastavljamo sa ugradnjom dodatne opreme ... :twisted: ...

Ko ima predlog za neki elegantan detalj, rado cu ga sprovesti u delo ... :) ...

Image

Boki78

Post by Boki78 »

travelman wrote: A onda je na redu rucni prekidac ventilatora hladnjaka sa kontrolnom lampicom kao kod tebe ....
A posle je na redu ugradnja mikroprekidaca sa kontrolnom lampicom za drugo grlo.
A za kraj ostavljam kontrolnu lampicu stop svetla.
Prva stavka je na samari korisna stvar, sam bog zna koliko je glava motora stradalo zbog kljosave instalacije, tj upadanja vode u tablu osiguraca.

Druga stvarka je ono pod ajd ako mora, ne znam cemu je ta informacija bitna, al ako bas treba neka.

Medjutim treca stavka na nacin na koji je izveo southern master craftsman je cista glupost, bukvalno imas informaciju da si pritisnuo pedalu kocnice, sad kontam da ti za to nije posebno interesantno obavestenje :mrgreen: Ono sto bi se pametno dalo izvesti jeste da iskoristis informaciju o tome da li kroz vod protice ili ne protice struja pa da na kontu toga informacija koju dobijes znaci da li odredjena sijalica radi ili ne. Ako malo razgranas bizMis mozes uz malo zabave da isprojektujes digitalno kolo koje ce ti reci tacno koja je sijalica uginula :)

skora

Post by skora »

travelman wrote:Stigla struja ... :) ...
Image :prvi :prvi :prvi

travelman

Post by travelman »

edjutim treca stavka na nacin na koji je izveo southern master craftsman je cista glupost, bukvalno imas informaciju da si pritisnuo pedalu kocnice, sad kontam da ti za to nije posebno interesantno obavestenje
Dejca je moj drug i to pravim da bi malo zezali i mene a ne samo njega ... :mrgreen: ...
A opet kontam da cu je jednoga dana bolje prodati ako od dodatne opreme ima i elektro paket. Evo, Skora mi nudi 999e ali meni je cilj da predjem onu psiholosku granicu od iljadarke pa ce posle sve biti pesma, med i mleko ... :twisted: :twisted: :twisted: ... :mrgreen: ...

dejca

Post by dejca »

Boki78 wrote:Medjutim treca stavka na nacin na koji je izveo southern master craftsman je cista glupost, bukvalno imas informaciju da si pritisnuo pedalu kocnice,
Zašto glupost? Pa daje ti informaciju da je prekidač ispravan i da ti šalje struju pozadi, nemože to ničemu da šteti nego samo da koristi. A to što je tebi glupost nije ništa čudno.

travelman

Post by travelman »

Ma sta zna Boki da li valja ili ne. Da je tako dobar ucitelj onda bi ucio nekoga pametnijeg a ne Skoru ... :mrgreen: ...
Sledeci vikend i ja ugradjujem kontrolnu lampicu stop svetla ... :!: ...

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:
Boki78 wrote:Medjutim treca stavka na nacin na koji je izveo southern master craftsman je cista glupost, bukvalno imas informaciju da si pritisnuo pedalu kocnice,
Zašto glupost? Pa daje ti informaciju da je prekidač ispravan i da ti šalje struju pozadi, nemože to ničemu da šteti nego samo da koristi. A to što je tebi glupost nije ništa čudno.
A kad ti crkne sijalica pozadi sta onda, koju informaciju ti da? Da sve radi kako treba?

Sad da ti se malo prevede na jezik razumljiv glavnim majstorima. Cilj rada sistema jeste da na pritisak pedle zasvetli sijalica. Ukoliko se to desi sistem radi, ukoliko se to ne desi onda sistem ne radi. Sistem radi ukoliko kroz vod na kome se nalazi sijalica "protice struja" Saberes dva i dva i na pravo mesto stavis nesto sa cega ce se pokupiti pad napona i to koristiti kao jedan od ulaznih signala kola koje ce raditi neki primitivnu on/off dijagnostiku. Potom odredis funkicju kola, pa je minimalizujes npr karnoovim kartama pa implementiras u tehnologiji koju kao el grande elektronicar izaberes :) Na taj nacin ces znati i da li ti je prekidac ispravan i da li su ti vodovi ispravni, da li ti je sijalica ispravna, tj imati korisnu informaciju a ne igrcku za malji deca veliki majstorovi :kez
Last edited by Boki78 on Sun Nov 23, 2014 9:31 pm, edited 1 time in total.

skora

Post by skora »

travelman wrote:Da je tako dobar ucitelj onda bi ucio nekoga pametnijeg a ne Skoru ...
Image

Image

:P :P :P

Post Reply