Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Boki78

Re: Iz Samare u Samaru

Post by Boki78 »

travelman wrote:Sledeci vikend i ja ugradjujem kontrolnu lampicu stop svetla ... :!: ...
To ti mislis, ugradjujes kontrolnu lampicu prekidaca stop svetla :mrgreen: :kez

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Umesto te lampice za stop svetla, bolje ugradi jednu diodu koja će se paliti kad ubaciš u rikverc. I nema više dvoumljenja jesi li pogodio rikverc ;)
I automatsko paljenje svetala obavezno dodati u elektro paket ;)

skora

Post by skora »

Dare wrote:I automatsko paljenje svetala obavezno dodati u elektro paket ;)
Od 10 izlazaka iz kola ,9 puta zaboravim da izgasim svetla ....ma nema sanse da se naviknem :evil: ...a par puta su ostala upaljena celu noc :mrgreen:

Dare

Post by Dare »

skora

Post by skora »

Dare nisam samo skapirao jednu stvar....jel I BEZ aktiviranja na prekidacu,svetla se pale kad alternator pocinje da vrti??? Jel???

Dare

Post by Dare »

Da, da.

skora

Post by skora »

Ok Dare (to je onda dobitna kombinacija) :prvi

Boki !!! :angel - izanaliziraj ovo Daretovo objasnjenje posto sam ja u svadji sa elektrikom ,pa da mi to napravis.....i vidi ove releje pa da kupim to negde

travelman

Post by travelman »

Umesto te lampice za stop svetla, bolje ugradi jednu diodu koja će se paliti kad ubaciš u rikverc. I nema više dvoumljenja jesi li pogodio rikverc
Ovo se odbija. Nije valjda da si pomislio da spadam u grupu onih sto ne znaju u koju su brzinu ubacili ... :oops: ...
I automatsko paljenje svetala obavezno dodati u elektro pake
Ovo se usvaja ... :prvi ... Bice sprovedeno u delo odmah posle Dejcinih igrarija,
Ipak je on bio glavni majstor u njegovoj bivsoj firmi pa time i ima prednost ... :!: ...
Izvadi se instrument tabla. Ima dva konektora: crveni i beli. Bitna je braon-bela žica iz belog konektora.
85, 86, 87, 30, 31 ... Snacicu se valjda medju tim silnim brojevima ... :roll: ...

Sve sam skapirao, ... :twisted: ...

Kazi mi samo sta je kod tebe tj od cega je na Nivi ta braon-bela zica sto daje pobudu na releju jer predpostavljam da ima razlike u instalaciji izmedju Nive i Samare ... :? ///

Ako nema razlike u boji zica, jos bolje i lakse ... :hello ...

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:Boki !!! :angel - izanaliziraj ovo Daretovo objasnjenje posto sam ja u svadji sa elektrikom ,pa da mi to napravis.....i vidi ove releje pa da kupim to negde
Ima toga koliko hoces :) Releje imamo u kolicinama dovoljnim da kupovina nije potrebna :hit :mrgreen:
travelman wrote:
Umesto te lampice za stop svetla, bolje ugradi jednu diodu koja će se paliti kad ubaciš u rikverc. I nema više dvoumljenja jesi li pogodio rikverc
Ovo se odbija. Nije valjda da si pomislio da spadam u grupu onih sto ne znaju u koju su brzinu ubacili ... :oops: ...
Ali zato spadas u vozace koji:
1) ne znaju jesu li pritisnuli papucu kocnice
2) umiru od znatizelje da li im je prekidac pod papucicom kocnice ispravan, al ih boli uvo da li pozadi bilo sta sveti kada je papucica kocnice pritisnuta
3) glavni majstori na plantazi ljute paprike

:mrgreen:

Dare

Post by Dare »

Žica koja daje pobudu relejima je ona što kreće sa alternatnora, i to tanja. Naćićeš je tako što ispratiš koja žica ide na lampicu alternatora. Kad motor ne radi, ona se ponaša kao masa, ali kad alternator počne da puni, na toj žici je plus i eto pobude za releje ;) Releji su obavezni jer ne znam koju jačinu struje bi izdržao taj izvod alternatora, a pobude za dva releja može da izdrži - provereno u praksi. Inače ovo kod mene radi bez greške još od pre nego što je uvedena obaveza paljenja svetala danju (mislim od 2009. )

travelman

Post by travelman »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:-x Boki ... Lepo sam pojasnio, ugradicu to da bi se podsmevali i meni a ne samo njemu ... :!: ...

Gago mi se podsmevao, a i zezao me, kada sam zalepio carobno ogledalce na desni suncobran a posle isto to vidim i u njegovom iljusinu ... :mrgreen: ...

Ko zna koliko vas ima kontrolnu lampicu stop svetla ali nece da prizna ... :mrgreen: ...

Dare, sve jasno. Postupicu po naredjenju tokom predstojeceg vikenda ... ;) ...
Last edited by travelman on Mon Nov 24, 2014 7:16 pm, edited 1 time in total.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ma lako je to uraditi samo je potrebno pronaći tu pobudnu žicu sa altenatora, čim dodjem do vremena ovo će da se ugradi na ladi. Samo bih ja ubacio prekidač kojim bi se i onemogućilo takvo paljenje svetla.
Boki šta sam ti bre ja skrivio pa me toliko ne podnosiš, ja te dosad nisam nikad ničim uvredio a ti jedva čekaš da ja nešto napišem ili me neko spomene a ti odmah nešto dodaš negativno o meni.
Izvinjavam se za ovaj off ali morao sam.

Boki78

Post by Boki78 »

travelman wrote::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:-x Boki ... Lepo sam pojasnio, ugradicu to da bi se podsmevali i meni a ne samo njemu ... :!: ...

Gago mi se podsmevao, a i zezao me, kada sam zalepio carobno ogledalce na desni suncobran a posle isto to vidim i u njegovom iljusinu ... :mrgreen: ...

Ko zna koliko vas ima kontrolnu lampicu stop svetla ali nece da prizna ... :mrgreen: ...

Dare, sve jasno. Postupicu po naredjenju tokom predstojeceg vikenda ... ;) ...
Sto se mene tice od sada si Master Pepperman's Apprentice :mrgreen:

Image
dejca wrote:Boki šta sam ti bre ja skrivio pa me toliko ne podnosiš, ja te dosad nisam nikad ničim uvredio a ti jedva čekaš da ja nešto napišem ili me neko spomene a ti odmah nešto dodaš negativno o meni.
Ko te bre ne podnosi? Pa ti mi svaki put razvedris dan :kez Jel nemam pravo da se zezam kad odvalis neku tehnicku budalastinu? Kad ja to uradim, a hocu 100%, dobro dosao si da uzvratis punom merom i naravno nema ljutnje :)

travelman

Post by travelman »

Ma lako je to uraditi samo je potrebno pronaći tu pobudnu žicu sa altenatora,
Žica koja daje pobudu relejima je ona što kreće sa alternatnora, i to tanja.
Ima ovde strucnjaka, sigurno neko zna koje je boje ta zica na Samari. U suprotnom, dizanje haube i bacanje pogleda na altenator da bi se videla boja zice a onda je trazis kod instrument table ili vec gde ti je pristupacno. Bar ja tako mislim.

A sto se tice Bokija .... dobar je ALI za izbegavanje ... :kez ...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Na mojoj ladi tanja žica ide do reglera koji je spolja, i jedna izlazi iz reglera. Možda se neka od te dve može iskoristiti. To ću već sutra da proverim.

Post Reply