Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Re: Iz Samare u Samaru

Post by travelman »

Nisi dovoljno kompetentan,a ni strucno potkovan, da bih se sa tobom upustao u diskusiju ... :!: ... a i ne znam da li ces razumeti strucnu terminologiju putem koje bih komunicirao sa tobom ... :mrgreen: ....

Eno ti Aleko pa sa njim diskutuj i lepi one krpice po kolima. Njegova tema je za seka perse u kojoj se propagira domacinstvo i sitan vez kaludjerski. Preseli se kod njega a nas majstorcine pusti da na miru diskutujemo o muskim stvarima ... :kez ...

Slobodno i Bokija uhvati za ruku i povedi sa sobom ... :hello ...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Boki78 wrote:Prvo Boki zna da ti ne valja sema, jer ce ti sijalica biti upaljena kad god ukljucis prekidac bez obzira da li ti ventilator radi ili ne.
Da ja sam kod mene tako vezao i sijlicka se pali i prekidacem i termostatom. To se moze i vezati da je pali samo termostat.
Daj neki link odakle da skinem taj aktivator.

skora

Post by skora »

@ Travi - Vazi brate ....aj vidimo se ...

Image

Image Image Image Image

travelman

Post by travelman »

... :kez ...

Aj pa laku noc, odoh da smisljam semu za sijalicku ... ;) ...

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:
Boki78 wrote:Prvo Boki zna da ti ne valja sema, jer ce ti sijalica biti upaljena kad god ukljucis prekidac bez obzira da li ti ventilator radi ili ne.
Da ja sam kod mene tako vezao i sijlicka se pali i prekidacem i termostatom. To se moze i vezati da je pali samo termostat.
Daj neki link odakle da skinem taj aktivator.
Poenta je da sijalica radi samo kad ventilator radi, ne kad termostat ili prekidac spoje kolo. Sem toga nadam se da si uzeo obzir i releje kao i to da je taj ventilator malo veci potrosac sto ce reci hoce da srkne struju, trazi pravilno dimenznionisane zice i prekidac kao i po mogucstvu da u unutrasnjosti vozila ne razvodis struju koja ide direktno na (veliki?!) potrosac.

Koji operativni sistem tacno imas?

dejca

Post by dejca »

Da ventilator je poprilican potrosac i naravno zice nesmeju biti manje od 1.5 kvadrata ili jos bolje od 2.5 kvadrata. Prekidac sam ja iskoristio od sva 4 zmigavca koji u sebi ima sijlicku, mislim da je od zastave. Ma to kod mene je radilo godinama na zastavi i sad na ladi dobro nego neka te savete uzmu ovi koji ce to tek ugradjivati, prvi ce naravno skora u kraljevcanku i to ce biti kao dodatna oprema. :twisted: :D
Boki78 wrote:Koji operativni sistem tacno imas?
Stari xp (kad neznam sedmicu da ubacim) :sad:

skora

Post by skora »

dejca wrote:prvi ce naravno skora u kraljevcanku
http://www.tubechop.com/watch/4213448

Image

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:Da ventilator je poprilican potrosac i naravno zice nesmeju biti manje od 1.5 kvadrata ili jos bolje od 2.5 kvadrata. Prekidac sam ja iskoristio od sva 4 zmigavca koji u sebi ima sijlicku, mislim da je od zastave. Ma to kod mene je radilo godinama na zastavi i sad na ladi dobro nego neka te savete uzmu ovi koji ce to tek ugradjivati, prvi ce naravno skora u kraljevcanku i to ce biti kao dodatna oprema. :twisted: :D
Ako pogledas svi potosaci koje imas na kolima su na komandu tablu vezani preko releja, to svakako ima svoj razlog :) Nista ti nije falilo da vezes manjom zicom na relej, pa sa releja na potrosac.
dejca wrote:
Boki78 wrote:Koji operativni sistem tacno imas?
Stari xp (kad neznam sedmicu da ubacim) :sad:
Pa ako znas xp da instaliras 7mica ti je jos za klasu prostija :)

No http://www.softwaredon.com/2014/04/down ... 4-bit.html, skini proveri antivirusom (mada imaj u obziru da je gomila nelegalnih alata poput aktivatora uglavnom detektovana kao virus) pa prati uputstvo... Ako ti ne bude radio ovaj konkretan onda googlaj sa "windows xp activator" pa probaj redom ...

XP aktivacija mi nije trebala moram prizanti boga oca dugo ...

Ukoliko ti je racunar iole mladji (2006/7 pa na ovamo) razmisli o 7mici kao mozda boljem resenju ...

dejca

Post by dejca »

Hvala, probaću veceras. Komp sam kupio krajem 2008 ima 2 GB ram i 2.5 Ghz procesor. I sedmica sigurno može.

Boki78

Post by Boki78 »

Pa onda ti je ovo odlicna prilika da predjes na nju. Instalacija ti nece biti nikakav problem. Prosta je, manje je zahtevna u kolicini rada i angazovanja, sama 7mica ce ti u najvecem broju slucajeva skinuti odgovarajuce drivere i instalirati ...

travelman

Post by travelman »

neka te savete uzmu ovi koji ce to tek ugradjivati, prvi ce naravno skora
..... :kez :kez :kez ....

Image

Dejcaaaaa ...... Bokiiiiii .... :angry .... jel da pustam u pogon ..... :!: .....

skora

Post by skora »

Image

Image

dejca

Post by dejca »

Dobro to je to samo još relej da vežeš kako treba, na releju ako nema šema vezivanja onda ga otvori i vidi šta je šta. Ove oznake koje si napisao za vezivanje se razlikuju od releja do releja i nemogu ti reći dali je to dobro. Ali da si slikao šemu na releju bilo bi lakše.

A ti gore smej mu se smej, će ga zoveš da ti montira. :!:

travelman

Post by travelman »

Samo nek se smeje, za bolje i nije ... :!: ...

Njemu je i montiranje krovnih nosaca problem pa zove Gagu u pomoc ... :angry .... jos nije naucio da li za pritezanje treba da vrti sraf levo ili u desno ... :D ...

Ovo crtanje je za njega visa matematika ... :kez ...

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

travelman wrote: jos nije naucio da li za pritezanje treba da vrti sraf levo ili u desno ... :D ...
:D :D :D :D :D

Post Reply