Ne mora konstantno. Staviš prekidač kojim možeš da ugasiš po potrebi. Prednost u odnosu na fabričko rešenje je što nema verglanja sa upaljenim svetlima (jer se ne pale na kontakt) niti mogu da ostanu uključena kad zaboraviš.travelman wrote: ali sam od toga odustao jer mi ne odgovara opcija konstantnog osvetljenja.
Iz Samare u Samaru
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: Iz Samare u Samaru
-
travelman
Znam da moze i ta opcija sa prekidacem ...
Nema mi druge nego da ugradim i to, nemam srca da te odbijem dva puta ..
...
P.S. Znas li mozda od koliko ampera su releji koje si stavio kod tebe.
Nema mi druge nego da ugradim i to, nemam srca da te odbijem dva puta ..
P.S. Znas li mozda od koliko ampera su releji koje si stavio kod tebe.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ne znam. Nema tu nekog opterećenja jer svetla već imaju svoj relej pa ga ovaj novododati samo pali. Drugi pali pozicije koje su mali potrošači
Relej menja samo prekidac, glavno opterecenje idalje ce ici preko fabrickih releja.
-
Boki78
Izdominir'o si. Em sto si ugradio sijalicu da te obavesti kada kocis, em sto ti je van vidnog polja i da bi je video moras ozbiljnije da skrenes pogled sa putatravelman wrote:......
...
...
Ko nema kontrolnu sijalicku stop svetla, neka mu se ispuva rezervna guma ...![]()
![]()
....
Aj to na stranu al sto si samaru u originalnom fabrickom stanju opoganio ovim fiatovim nakazama od prekidaca, e tu nema oprostaja
-
travelman
Nastavlja se dopuna elektro paketa, kontrolna sijalicka radi po PS.u pa mogu da krenem u nove radne podvige ...
...
Posle dugih i konstruktivnih pregovora, izvojevao sam samarin fenjer iliti, unutrasnji reflektor koji se nalazi ispred retrovizora .... jeste da sam ga odradio i isplatio u naturi ali vredelo je truda ...
... stariji modeli Samara ih nisu imali vec samo oni restilizovani modeli, pa je i nabavka istog trajala malo duze nego sto sam planirao ...
... Sve u svemu, ugradjuju se samo orginalni LADA detalji ...
...

Obzirom da je fenjer dosta dugo stajao i ko zna kada zadnji put upotrebljen, rastavljen je na proste cinioce i prosao je proces dezinsekcije, deratizacije, inkubacije i ko zna svega jos ....
... Gaga zna zbog cega ....
...

Ugradnja je sledeceg vikenda, sve je isprobano i fercera kako treba ....
...

P.S. Gago, u KV Samari se zapatile macke i danas za malo nisam seo na njih kad sam hteo da izvadim fenjer...
.... Skora uze neku motku da ih istera ali ga ne hebu ni malo ...
... Sigurno osecaju razne mio mirise od onih prasica, jarica i ostalih divljih i pitomih zivotinja pa im se dopada ambijent ...
.... Ja ovo nesmem da kazem Bokiju, a nemoj ni ti, jer ce sav kosili da potrosi na samponiranje Skore ...
...
Posle dugih i konstruktivnih pregovora, izvojevao sam samarin fenjer iliti, unutrasnji reflektor koji se nalazi ispred retrovizora .... jeste da sam ga odradio i isplatio u naturi ali vredelo je truda ...
... stariji modeli Samara ih nisu imali vec samo oni restilizovani modeli, pa je i nabavka istog trajala malo duze nego sto sam planirao ...
... Sve u svemu, ugradjuju se samo orginalni LADA detalji ... 

Obzirom da je fenjer dosta dugo stajao i ko zna kada zadnji put upotrebljen, rastavljen je na proste cinioce i prosao je proces dezinsekcije, deratizacije, inkubacije i ko zna svega jos ....

Ugradnja je sledeceg vikenda, sve je isprobano i fercera kako treba ....

P.S. Gago, u KV Samari se zapatile macke i danas za malo nisam seo na njih kad sam hteo da izvadim fenjer...
Hahahahha
Sto ne stavis neku led sijalicu, imaces mnogo bolje svetlo u kabini
Sto ne stavis neku led sijalicu, imaces mnogo bolje svetlo u kabini
Samo Samara Srbina Spasava
Odake ces da vuces struju ...jel sa srednjeg svetla s plafona??? .... pazi tu rupu kad budes otvarao na nebu da bude fes ....prema rozetni sto nosi lampu ......nemoj da mi iskrmacis nesto po kolima jer ionako jednog dana dolaze u moje ruke,pa bar da mi sve bude odradjeno kako trebatravelman wrote: Ugradnja je sledeceg vikenda, sve je isprobano i fercera kako treba .......
Docicu ja u kontrolu svakako ....znas da najvise volim nedeljni rucak

Last edited by skora on Sun Dec 07, 2014 7:27 pm, edited 1 time in total.
-
travelman
Boki je vec jednog oterao sa foruma zbog led sijalica u ladi, necu ja da budem drugi ....
....
Jacina svetla je manje bitna ...
...
Bitni su detalji ...
...
Jacina svetla je manje bitna ...
Bitni su detalji ...
Ja sam mislio da ti treba za citanje karte po belom svetu, a za to je led mnogo bolji 
Samo Samara Srbina Spasava
-
travelman
Znam ja to napamet, sa Samarom samo obnavljam gradivo ...
...
... posle meni ispira mozak, kaze nocu ne spava zbog tebe jer ti priprema docek a ti je ispalis i ne pojavis se u dogovoreno vreme ...
...
Struju tj instalaciju vucemo novu, sa orginalnim samarinim kablovima koje smo maznuli Bokiju kada smo rasturali onu njegovu crvenu ...
...
Fenjer se pali okretanjem u levo ili desno ali je to sve zapeklo i tesko ide pa se bojim da se ne razljulja kada ga lepo i pedantno ugradim ...
... Zamolicu mog druga Bokija, da mi pozajmi na ne ograniceno vreme, jedan prekidac grejaca zadnjeg stakla ili svetla za maglu pa cu njega da ugradim u onu 4. rupu u nizu gde su prekidaci pozicije i drugi ...
...
Dodji, ali samo da znas da si kod travelmanke ispucao bonus ...Odake ces da vuces struju ...jel sa srednjeg svetla s plafona??? .... pazi tu rupu kad budes otvarao na nebu da bude fes ....prema rozetni sto nosi lampu ......nemoj da mi iskrmacis nesto po kolima jer ionako jednog dana dolaze u moje ruke,pa bar da mi sve bude odradjeno kako treba
![]()
Docicu ja u kontrolu svakako ....znas da najvise volim nedeljni rucak
Struju tj instalaciju vucemo novu, sa orginalnim samarinim kablovima koje smo maznuli Bokiju kada smo rasturali onu njegovu crvenu ...
Fenjer se pali okretanjem u levo ili desno ali je to sve zapeklo i tesko ide pa se bojim da se ne razljulja kada ga lepo i pedantno ugradim ...
-
Boki78
Skora planira da je zavalja Kinezima, macke su paket dodatne opreme, "bon appetit" nivoatravelman wrote:Gago, u KV Samari se zapatile macke i danas za malo nisam seo na njih kad sam hteo da izvadim fenjer....... Skora uze neku motku da ih istera ali ga ne hebu ni malo ...
... Sigurno osecaju razne mio mirise od onih prasica, jarica i ostalih divljih i pitomih zivotinja pa im se dopada ambijent ...
....
-
travelman
E sad ide onaj Skorin smajli sto se smeje i valja po zemlji ...
...
Sredi mi nesto preko veze da se odljuti ..........travelman wrote:ali samo da znas da si kod travelmanke ispucao bonus ...![]()
Dzabe ga molis - Ja sam sve pokupiotravelman wrote:Zamolicu mog druga Bokija, da mi pozajmi na ne ograniceno vreme, jedan prekidac grejaca zadnjeg stakla ili svetla za maglu
Neeeegooo - Ces ???

Staje lepo u cetvrti poklopac koji ti je prazan u nizu gde su cetri migavca,a imam i taj poklopac drugi ,da bi sacuvao svoj da ga ne busis