Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Re: Iz Samare u Samaru

Post by Dare »

travelman wrote: ali sam od toga odustao jer mi ne odgovara opcija konstantnog osvetljenja.
Ne mora konstantno. Staviš prekidač kojim možeš da ugasiš po potrebi. Prednost u odnosu na fabričko rešenje je što nema verglanja sa upaljenim svetlima (jer se ne pale na kontakt) niti mogu da ostanu uključena kad zaboraviš.

travelman

Post by travelman »

Znam da moze i ta opcija sa prekidacem ...

Nema mi druge nego da ugradim i to, nemam srca da te odbijem dva puta .. :) ...

P.S. Znas li mozda od koliko ampera su releji koje si stavio kod tebe.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ne znam. Nema tu nekog opterećenja jer svetla već imaju svoj relej pa ga ovaj novododati samo pali. Drugi pali pozicije koje su mali potrošači

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Relej menja samo prekidac, glavno opterecenje idalje ce ici preko fabrickih releja.

Boki78

Post by Boki78 »

travelman wrote:... :kez ... :kez ... :kez ...

Ko nema kontrolnu sijalicku stop svetla, neka mu se ispuva rezervna guma ... :kez :kez :kez ....

Image
Izdominir'o si. Em sto si ugradio sijalicu da te obavesti kada kocis, em sto ti je van vidnog polja i da bi je video moras ozbiljnije da skrenes pogled sa puta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Aj to na stranu al sto si samaru u originalnom fabrickom stanju opoganio ovim fiatovim nakazama od prekidaca, e tu nema oprostaja :hit :hit :mrgreen:

skora

Post by skora »

:mrgreen: Dejca - Travi tandem :mrgreen: ....eto ti rezultata moj Boki :mrgreen:

travelman

Post by travelman »

Nastavlja se dopuna elektro paketa, kontrolna sijalicka radi po PS.u pa mogu da krenem u nove radne podvige ... :) ...
Posle dugih i konstruktivnih pregovora, izvojevao sam samarin fenjer iliti, unutrasnji reflektor koji se nalazi ispred retrovizora .... jeste da sam ga odradio i isplatio u naturi ali vredelo je truda ... :twisted: ... stariji modeli Samara ih nisu imali vec samo oni restilizovani modeli, pa je i nabavka istog trajala malo duze nego sto sam planirao ... :roll: ... Sve u svemu, ugradjuju se samo orginalni LADA detalji ... :prvi ...

Image
Image

Obzirom da je fenjer dosta dugo stajao i ko zna kada zadnji put upotrebljen, rastavljen je na proste cinioce i prosao je proces dezinsekcije, deratizacije, inkubacije i ko zna svega jos .... :x ... Gaga zna zbog cega .... :mrgreen: ...

Image

Ugradnja je sledeceg vikenda, sve je isprobano i fercera kako treba .... ;) ...

Image

P.S. Gago, u KV Samari se zapatile macke i danas za malo nisam seo na njih kad sam hteo da izvadim fenjer... :mrgreen: .... Skora uze neku motku da ih istera ali ga ne hebu ni malo ... :mrgreen: ... Sigurno osecaju razne mio mirise od onih prasica, jarica i ostalih divljih i pitomih zivotinja pa im se dopada ambijent ... :mrgreen: .... Ja ovo nesmem da kazem Bokiju, a nemoj ni ti, jer ce sav kosili da potrosi na samponiranje Skore ... :mrgreen: ...

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Hahahahha :D :D :D
Sto ne stavis neku led sijalicu, imaces mnogo bolje svetlo u kabini :)
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

travelman wrote: Ugradnja je sledeceg vikenda, sve je isprobano i fercera kako treba .... ;) ...
Odake ces da vuces struju ...jel sa srednjeg svetla s plafona??? .... pazi tu rupu kad budes otvarao na nebu da bude fes ....prema rozetni sto nosi lampu ......nemoj da mi iskrmacis nesto po kolima jer ionako jednog dana dolaze u moje ruke,pa bar da mi sve bude odradjeno kako treba

:!:

Docicu ja u kontrolu svakako ....znas da najvise volim nedeljni rucak :twisted:
Last edited by skora on Sun Dec 07, 2014 7:27 pm, edited 1 time in total.

travelman

Post by travelman »

Boki je vec jednog oterao sa foruma zbog led sijalica u ladi, necu ja da budem drugi .... :P ....
Jacina svetla je manje bitna ... :!: ...
Bitni su detalji ... ;) ...

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ja sam mislio da ti treba za citanje karte po belom svetu, a za to je led mnogo bolji :)
Samo Samara Srbina Spasava

travelman

Post by travelman »

Znam ja to napamet, sa Samarom samo obnavljam gradivo ... :P ...
Odake ces da vuces struju ...jel sa srednjeg svetla s plafona??? .... pazi tu rupu kad budes otvarao na nebu da bude fes ....prema rozetni sto nosi lampu ......nemoj da mi iskrmacis nesto po kolima jer ionako jednog dana dolaze u moje ruke,pa bar da mi sve bude odradjeno kako treba

:!:

Docicu ja u kontrolu svakako ....znas da najvise volim nedeljni rucak :twisted:
Dodji, ali samo da znas da si kod travelmanke ispucao bonus ... :!: ... posle meni ispira mozak, kaze nocu ne spava zbog tebe jer ti priprema docek a ti je ispalis i ne pojavis se u dogovoreno vreme ... :mrgreen: ...

Struju tj instalaciju vucemo novu, sa orginalnim samarinim kablovima koje smo maznuli Bokiju kada smo rasturali onu njegovu crvenu ... :oops: ...
Fenjer se pali okretanjem u levo ili desno ali je to sve zapeklo i tesko ide pa se bojim da se ne razljulja kada ga lepo i pedantno ugradim ... ;) ... Zamolicu mog druga Bokija, da mi pozajmi na ne ograniceno vreme, jedan prekidac grejaca zadnjeg stakla ili svetla za maglu pa cu njega da ugradim u onu 4. rupu u nizu gde su prekidaci pozicije i drugi ... ;) ...

Boki78

Post by Boki78 »

travelman wrote:Gago, u KV Samari se zapatile macke i danas za malo nisam seo na njih kad sam hteo da izvadim fenjer... :mrgreen: .... Skora uze neku motku da ih istera ali ga ne hebu ni malo ... :mrgreen: ... Sigurno osecaju razne mio mirise od onih prasica, jarica i ostalih divljih i pitomih zivotinja pa im se dopada ambijent ... :mrgreen: ....
Skora planira da je zavalja Kinezima, macke su paket dodatne opreme, "bon appetit" nivoa :mrgreen:

travelman

Post by travelman »

E sad ide onaj Skorin smajli sto se smeje i valja po zemlji ... :D :D :D ...

skora

Post by skora »

travelman wrote:ali samo da znas da si kod travelmanke ispucao bonus ... :!:
Sredi mi nesto preko veze da se odljuti .......... :oops:
travelman wrote:Zamolicu mog druga Bokija, da mi pozajmi na ne ograniceno vreme, jedan prekidac grejaca zadnjeg stakla ili svetla za maglu
Dzabe ga molis - Ja sam sve pokupio :lol:

Neeeegooo - Ces ??? :)

Image

Staje lepo u cetvrti poklopac koji ti je prazan u nizu gde su cetri migavca,a imam i taj poklopac drugi ,da bi sacuvao svoj da ga ne busis

:)

Post Reply