glava upravljaca 2107
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Re: glava upravljaca 2107
Ma udarao sam ko lud i ni makac, ma nikad to nije skidano. Jedva sam odvrteo i šraf poluge koja nosi spone i ta poluga kao da je zavarena za glavu. Sutra idem tu do jednog coveka koji rastura lade da vidim šta on ima i praviću radapciger za skidanje te centralne spone. Drugačije se to nemože skinuti.
Na glavi upravljača koja je sad na lladi postoji luft levo desno u osovini koja ide na volan, izgleda da je skroz otišla.
Na glavi upravljača koja je sad na lladi postoji luft levo desno u osovini koja ide na volan, izgleda da je skroz otišla.
E da imam kanal tako može da se udara ali ležeći je nemoguće.djape1977 wrote:dva cekica od po 2-3kile, jedan naslonis na rucku gde je zakacena centralna spona, drugim opalis po rucki
Konacno skinuta 

Ali bilo je muke skinuti kraj centralne spone. Morao sam ici kod komsije na kanal i prvo smo udarali iznutra prema spolja i nista, onda je dosao jos jedan komsija i nas troje smo uspeli da je otkacimo. Skinuli smo tocak i jedan je drzao ajnzac, drugi natezao polugom a treci je samo jednom udario od spolja prema unutra i otpala je. Onda sam oterao ladu kuci i nastavio da skidam glavu. Bilo je i tu malo muke dok sam je izvuko jer sve je tesno i jedva je prosla a bila je jos i zakacena spoljna spona.
Glava volana je dobro i terala, luftovi gde hoces, obelezio sam ih strelicama. Sutra bi trebao zenin bratanac da donese neku sa nekog otpada tamo kod njega pa cu videti valja li. Ako je losa kupujem ili od djape ili od aleka ili prodam 100 evra i kupim obadve nove i glavnu i pomocnu. Glava volana je blizu 10.000 a pomocna 2000 din.

Ali bilo je muke skinuti kraj centralne spone. Morao sam ici kod komsije na kanal i prvo smo udarali iznutra prema spolja i nista, onda je dosao jos jedan komsija i nas troje smo uspeli da je otkacimo. Skinuli smo tocak i jedan je drzao ajnzac, drugi natezao polugom a treci je samo jednom udario od spolja prema unutra i otpala je. Onda sam oterao ladu kuci i nastavio da skidam glavu. Bilo je i tu malo muke dok sam je izvuko jer sve je tesno i jedva je prosla a bila je jos i zakacena spoljna spona.
Glava volana je dobro i terala, luftovi gde hoces, obelezio sam ih strelicama. Sutra bi trebao zenin bratanac da donese neku sa nekog otpada tamo kod njega pa cu videti valja li. Ako je losa kupujem ili od djape ili od aleka ili prodam 100 evra i kupim obadve nove i glavnu i pomocnu. Glava volana je blizu 10.000 a pomocna 2000 din.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
sad sam se cuo sa komsijom, potrazice glavu ako ne skinucemo neku
Neka da vidim kako ce se ova ponašati što mi je danas doneo ženin bratanac. Namestio sam je i probao ladu, kiša je baš puno padala ali činimi se da nema da lupka. Luft je manji i dosta je bolja od one koju sam skinuo, po srafu za stelovanje bi rekao da ima u njoj još života.
Auu tek sad vidim šta sam ja dosad vozio, sa ovom motiranom glavom volana ko da je druga lada. Mnogo sigurnija, volan se puno lakše okreće i nema lufta. Ali još se čuje lupkanje, naravno daleko manje. Znam da su mi sileti na levom točku loši ali i pomoćna glava mora napolje jer lupkanje dolazi od nje. Ovih dana će malo da otopli a i valjda će mi cveće dati malo lufta pa da još i to sredim.
pregledaj da nisu donje kugle, zbog njih su mnoge lade zavrsile na krovu
j***** auto bez kardana
Donje kugle ja menjam na dve tri godine iako su ispravne, mnogo me strah od ispadanja točka. Danas sam zamenio silet blokove na levoj strani i gumicu na balans štangli koju sam menjao prošle godine. Sileti sad nisu fenix nego piše na njih vaz rusia.

Sad i ostale neke delove koje prodaju u toj prodavnici prodaju i na njima piše vaz rusia. Pitao za pomićnu glavu upravljača i ona je kao vaz rusia.
Sad je ostala još pomoćna glava da se skine i pregleda ali prvo da napravim radapciger za centralnu sponu.

Sad i ostale neke delove koje prodaju u toj prodavnici prodaju i na njima piše vaz rusia. Pitao za pomićnu glavu upravljača i ona je kao vaz rusia.
Sad je ostala još pomoćna glava da se skine i pregleda ali prvo da napravim radapciger za centralnu sponu.
kupi nosac spona sa lezajem a ne sa plasticnom caurom, ima da se lakse mota volan
j***** auto bez kardana
Danas je radjeno i na desnoj strani upravljackog mehanizma. Zamenjen nosac spona i zamenjena glavna spona zbog koje je i bilo lufta (levo desno) u tockovima. Ali skinuti glavnu sponu bez kanala je pravo zlo, nego sreca pa sam nedavno skidao kraj do glave upravljaca pa je i tamo lakse ispala i onda sam otkacio spoljnu sponu na tocku i sve to izvadio na sto i tu skinuo spone sa nosaca spona. Bogami skupa glavna spona 2900 fad-ova. Mogle su se naruciti neke jeftinije ali ja sam kupio ovu.
Sad pitanje, sponu koju sam skinuo na slici je desno ona prljava i na njoj su se iskrivili ovi krajevi gde ide sraf a novu koju sam kupio je ista kao ova desna, iako je takva lepo se je namestila. O cemu se ovde radi???

Radapciger za centralne spone nisam pravio, na srav sam navario parce metala i tako se posluzio u skidanju spone.

Sad lupkanja na pravom putu nema ali sam je testirao na vece rupe na lokalnom putu i tu se opet cuje neko slabo lupkanje, mozda jos neka spona nevalja ali se nevidi kada se klati tocak rukom.
Sad pitanje, sponu koju sam skinuo na slici je desno ona prljava i na njoj su se iskrivili ovi krajevi gde ide sraf a novu koju sam kupio je ista kao ova desna, iako je takva lepo se je namestila. O cemu se ovde radi???

Radapciger za centralne spone nisam pravio, na srav sam navario parce metala i tako se posluzio u skidanju spone.

Sad lupkanja na pravom putu nema ali sam je testirao na vece rupe na lokalnom putu i tu se opet cuje neko slabo lupkanje, mozda jos neka spona nevalja ali se nevidi kada se klati tocak rukom.
pa odes kod bilo koga ko centrira trap i on ti stavi na one plivajuce diskove i protrese sve. ako ima lufta mora da ide, ionako posle sve zajebancije bi trebao da nacentriras trap. to ce da izede jos jednu crvenu....
ali posle si miran duzi period... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ja sam menjao centralnu sponu ne zbog lufta, nego zato što je krckala kad odmotavam iz punog desnog. Stavio sam originalnu ali pošto sam već planirao reglažu, prepustio sam profesionalcima iz Hyundai-Agrohima i bogami prilično ih je namučila uz svu opremu koju imaju. Rusi kad stežu oni se ne šale
Posle reglaže auto primetno bolje drži putanju u krivinama i volan je precizniji tako da preporučujem to da uradiš.
Da lupkalo je ponovo nešto kao što i napisah. U subotu smo bili u goste i otuda kad smo krenuli kući dodoše se još dva putnika i ukupno nas je bilo pet, lupkanje je prestalo, uspt ta dva putnika su izašla iz lade lupkanja idalje nema. Evo sad sam je vozio sam i lupkanja nema, šta je po sredi neznam. Bitno mi je da sad u točkovima nema ni milimetar lufta, znači spone su dobre, sileti dobri, kugle dobre i gumice na balans štangli dobre. Glava je solidna, luft u volanu možda postoji jedan santimetar mereno na obodu volana, dali je to normalan luft ili je prevelik neznam. Šta je još ostalo one gumice dole na amortizeru su ispucale a neznam šta ima gore. To još misam skidao i kontrolisao.
Za reglažu neznam dali da idem, lada je mnogo mnogo sigurnija na putu i lakša za vožnju.
Za reglažu neznam dali da idem, lada je mnogo mnogo sigurnija na putu i lakša za vožnju.
idi pa ces videti razliku ali izaberi neki normalan servis nemoj kod neke budale da ti lupka kljucem po sponama i uzme pare. pravi servis naplati 50% od cene ako je sve ispravnao za kotrolu ali posto si ti svasta menjao sve mora da se fino usteluje i videces sta je voznja posle ...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "