BA3 2108
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: BA3 2108
Sutra potenciometar proveri, on ti je samo za osvetljenje table, te ostale signalne sijlicke si imaju zasebna napajanja.
Ja ne smem ni da ti se javim od sramotetravelman wrote:A jel ti radi kontrolna lampica stop svetla ......
Kako ga proverim ....skinem zice sa njega i spojim ih direktno jednu u drugu - jel?? Onda treba da svetli kao da je potencimetar odvijen na najace - jel tako ???dejca wrote:Sutra potenciometar proveri, on ti je samo za osvetljenje table, te ostale signalne sijlicke si imaju zasebna napajanja.
Skidao sam ga i stavljao kad sam torpedo radio ,ali da me ubijes sad neam pojma kako igleda s ledja gde su mu zice......al nema veze ,skinucu ga sutra ,to je sekund ....nego me sledeca stvar sad budi sto je Dare pitao.
Kam gi sijalicka od svetala??? Sto ona ne gori zeleno???? Jel i ona u vezi sa potenciometrom????
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Na semi se vidi da osvetljenje table i ostalih komandi ide preko potenciometra, a signal pozicionih svetala (zelena lampica) je spojen pre potenciometra, sto znaci da iz table osigiraca ne dobija struju (pin 5 na Ш-4 i pin 11 na Ш-9).
Sto znaci da ne bi trebalo da ti rade ni svetla tablice, jer su na zajednickom vodu koji ide od osiguraca br. 8.
Sto znaci da ne bi trebalo da ti rade ni svetla tablice, jer su na zajednickom vodu koji ide od osiguraca br. 8.

Hvala Miljane.....
Zelena sijlicka ti je siglalna za poziciona svetla, ako ona neradi nerade ti ni poziciona. Ma nije valjda da osigurace nisi gldao.
Osigurace proveri probnom lampom, moze ti on no oko biti dobar ali mozda su se krajevi lezista osiguraca malo otvorili i nepravi kontakt. Znaci probna lampa i pipas jedan i drugi kraj, ako ima na jednom treba imati i na drugom struju.
Potencio metar isto probnom lampom, ako je ima struja na jednom kraju treba je imati i na drugom.
Osigurace proveri probnom lampom, moze ti on no oko biti dobar ali mozda su se krajevi lezista osiguraca malo otvorili i nepravi kontakt. Znaci probna lampa i pipas jedan i drugi kraj, ako ima na jednom treba imati i na drugom struju.
Potencio metar isto probnom lampom, ako je ima struja na jednom kraju treba je imati i na drugom.
tako je dejca nek krene od jednostavnijeg. on bi odmah da cerupa tablu a nije ni pocetne stavke pregledao
samo ostro, mora da se vidi ko je bio rukovodeci kadar... 
salu na stranu, ako nisi iskotrolisao muzjaka od ose odmah na prvu loptu. nemoj mnogo da se igras sa strujom...
salu na stranu, ako nisi iskotrolisao muzjaka od ose odmah na prvu loptu. nemoj mnogo da se igras sa strujom...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
C c c ....pa jel ti govorim da lampica NE radi a da svetla RADE !!!!!!..... ne mislis valjda da se vozim nocu bez svetaladejca wrote:Zelena sijlicka ti je siglalna za poziciona svetla, ako ona neradi nerade ti ni poziciona.
Sad cu dole pa cu da vidim sta je muci .....
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Namerno sam pitao za lampicu jer ona ne radi preko potenciometra, što znači da ti je potenciometar ispravan.
-
travelman
Prodaj mi onaj reflektor sto stoji kod retrovizora ...Ja ne smem ni da ti se javim od sramote.....sad moram da cutim
![]()
... pa cemo se pomiriti i smeces opet da pricas ... Hocu da mi to stoji iznad glavudze pa da imam osecaj kao da se vozim u avionu ...
Sutra sam kuci pa svrati da se igramo ako si slobodan ...
Pa nisam ja Boki da ti prodajem
.....ja ili poklanjam ili ne dam....
Smisli do sutra sta ces da stavis u onu rupu gde stoji fenjer......da te ne bi slao u z.polje po drugo nebo
Smisli do sutra sta ces da stavis u onu rupu gde stoji fenjer......da te ne bi slao u z.polje po drugo nebo
I opravi li bree ladu ???
Last edited by dejca on Fri Dec 05, 2014 12:31 am, edited 1 time in total.
-
travelman
Smislio sam ...Smisli do sutra sta ces da stavis u onu rupu gde stoji fenjer
Javi se oko podne kad ustanes ...
Ne ,ali sam bacio oko ,i cini mi se da je osigurac problematican.Nema onako spiceve na karajevima ,nego je sav sugav u tom delu ......Vetar neki duvao ko da si na motoru ,pa se nisam trudio mnogo.....sutra cu ......moram i onaj fenjer da skinem ovom baboljubu pa cu onda videti sta je mucidejca wrote:I opravi li bree ladu ???
-
Boki78
a jes' bilo tesko da izvadis osigurac i stavis drugi, eventualno da ovaj malo da ogulis o beton/asfaltskora wrote:Ne ,ali sam bacio oko ,i cini mi se da je osigurac problematican.Nema onako spiceve na karajevima ,nego je sav sugav u tom delu ......Vetar neki duvao ko da si na motoru ,pa se nisam trudio mnogo.....sutra cu ......moram i onaj fenjer da skinem ovom baboljubu pa cu onda videti sta je mucidejca wrote:I opravi li bree ladu ???