BA3 2108

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: BA3 2108

Post by dejca »

Sutra potenciometar proveri, on ti je samo za osvetljenje table, te ostale signalne sijlicke si imaju zasebna napajanja.

skora

Post by skora »

travelman wrote:A jel ti radi kontrolna lampica stop svetla ... :? ...
Ja ne smem ni da ti se javim od sramote :oops: .....sad moram da cutim :oops:
dejca wrote:Sutra potenciometar proveri, on ti je samo za osvetljenje table, te ostale signalne sijlicke si imaju zasebna napajanja.
Kako ga proverim ....skinem zice sa njega i spojim ih direktno jednu u drugu - jel?? Onda treba da svetli kao da je potencimetar odvijen na najace - jel tako ???

Skidao sam ga i stavljao kad sam torpedo radio ,ali da me ubijes sad neam pojma kako igleda s ledja gde su mu zice......al nema veze ,skinucu ga sutra ,to je sekund ....nego me sledeca stvar sad budi sto je Dare pitao.

Kam gi sijalicka od svetala??? Sto ona ne gori zeleno???? Jel i ona u vezi sa potenciometrom????

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Na semi se vidi da osvetljenje table i ostalih komandi ide preko potenciometra, a signal pozicionih svetala (zelena lampica) je spojen pre potenciometra, sto znaci da iz table osigiraca ne dobija struju (pin 5 na Ш-4 i pin 11 na Ш-9).
Sto znaci da ne bi trebalo da ti rade ni svetla tablice, jer su na zajednickom vodu koji ide od osiguraca br. 8.

skora

Post by skora »

Image

Hvala Miljane.....

dejca

Post by dejca »

Zelena sijlicka ti je siglalna za poziciona svetla, ako ona neradi nerade ti ni poziciona. Ma nije valjda da osigurace nisi gldao. :!:
Osigurace proveri probnom lampom, moze ti on no oko biti dobar ali mozda su se krajevi lezista osiguraca malo otvorili i nepravi kontakt. Znaci probna lampa i pipas jedan i drugi kraj, ako ima na jednom treba imati i na drugom struju.
Potencio metar isto probnom lampom, ako je ima struja na jednom kraju treba je imati i na drugom.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

tako je dejca nek krene od jednostavnijeg. on bi odmah da cerupa tablu a nije ni pocetne stavke pregledao :D samo ostro, mora da se vidi ko je bio rukovodeci kadar... ;)
salu na stranu, ako nisi iskotrolisao muzjaka od ose odmah na prvu loptu. nemoj mnogo da se igras sa strujom... :mrgreen:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

skora

Post by skora »

dejca wrote:Zelena sijlicka ti je siglalna za poziciona svetla, ako ona neradi nerade ti ni poziciona.
C c c ....pa jel ti govorim da lampica NE radi a da svetla RADE !!!!!!..... ne mislis valjda da se vozim nocu bez svetala :mrgreen:

Sad cu dole pa cu da vidim sta je muci ..... :sad:

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Namerno sam pitao za lampicu jer ona ne radi preko potenciometra, što znači da ti je potenciometar ispravan.

travelman

Post by travelman »

Ja ne smem ni da ti se javim od sramote :oops: .....sad moram da cutim :oops:
Prodaj mi onaj reflektor sto stoji kod retrovizora ... :twisted: ... pa cemo se pomiriti i smeces opet da pricas ... :!: ...
Hocu da mi to stoji iznad glavudze pa da imam osecaj kao da se vozim u avionu ... :mrgreen: .... tj kao da vozim avijon ... :kez ...
Sutra sam kuci pa svrati da se igramo ako si slobodan ... ;) ...

skora

Post by skora »

Pa nisam ja Boki da ti prodajem :!: .....ja ili poklanjam ili ne dam.... :!:

Smisli do sutra sta ces da stavis u onu rupu gde stoji fenjer......da te ne bi slao u z.polje po drugo nebo :!:

dejca

Post by dejca »

I opravi li bree ladu ???
Last edited by dejca on Fri Dec 05, 2014 12:31 am, edited 1 time in total.

travelman

Post by travelman »

Smisli do sutra sta ces da stavis u onu rupu gde stoji fenjer
Smislio sam ... :D ... Stavicemo drugi fenjer pa neka ti sija crveno svaki put kada stisnes srednju papucicu ... :!: ...

Javi se oko podne kad ustanes ... :hello ...

skora

Post by skora »

dejca wrote:I opravi li bree ladu ???
Ne ,ali sam bacio oko ,i cini mi se da je osigurac problematican.Nema onako spiceve na karajevima ,nego je sav sugav u tom delu ......Vetar neki duvao ko da si na motoru ,pa se nisam trudio mnogo.....sutra cu ......moram i onaj fenjer da skinem ovom baboljubu pa cu onda videti sta je muci

travelman

Post by travelman »

... :twisted: ...

Potrudi se, sutra je i domacica kod kuce ... :lol: ...

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:
dejca wrote:I opravi li bree ladu ???
Ne ,ali sam bacio oko ,i cini mi se da je osigurac problematican.Nema onako spiceve na karajevima ,nego je sav sugav u tom delu ......Vetar neki duvao ko da si na motoru ,pa se nisam trudio mnogo.....sutra cu ......moram i onaj fenjer da skinem ovom baboljubu pa cu onda videti sta je muci
a jes' bilo tesko da izvadis osigurac i stavis drugi, eventualno da ovaj malo da ogulis o beton/asfalt :mrgreen:

Post Reply