Audi A4 (2002)

Moderator: lengenda

Locked
Boki78

Re: Audi A4 (2002)

Post by Boki78 »

dejo wrote:Svaki remen je projektiran da izdrži dosta više od predviđene kilometraže na kojoj se mijenja.
Osim onog koji kupi nas poglavica :mrgreen:

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Kopirano sa jednog foruma:
pa jeste,radni sat za a6 6000din x 2.7 za servis , 16200 din samo ruke za zamenu ulja i filtera,pa nego sta je nego dranje.

Je l' realno da je u ovlascenom ovolika cena radnog sata :shock:
Samo Samara Srbina Spasava

dejo

Post by dejo »

Da kod njega se doslovno raspao nakon nešto malo vremena. Očito je bio neki "kvalitetan" kinez koji je samo izgledao kao remen.
Svakako je dobro po mogućnosti barem jednom godišnje skinuti onaj poklopac pa poviriti u kakvom je stanju remen.

Boki78

Post by Boki78 »

Gago wrote:Kopirano sa jednog foruma:
pa jeste,radni sat za a6 6000din x 2.7 za servis , 16200 din samo ruke za zamenu ulja i filtera,pa nego sta je nego dranje.

Je l' realno da je u ovlascenom ovolika cena radnog sata :shock:
Sumjam klasicna norma za ta femsi kola je 25e na sat, mada imaju varijacije i pristupe naplacivanju od oka ...

Gago

Post by Gago »

Napisao je serviser koji radi u Autokomercu... :?

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Da,istinita je cena verovatno jer se cena diktira prema tome koji je model auta.Ne moze ista cena da bude za audi 80 i moj a4 naprimer
Nprimer,kod mene moze da se skine termostat bez skidanja drugih delova,dok kod a6ice mora mnogo toga da se ocerupa (nisam sigran dal bese a6,al nek bude da je a6)

Boki78

Post by Boki78 »

Cena rada je cena rada, tj. radnog sata i u normalnim servisima ti je identicna i za jaje i za a4 iz 2010 :) to sto ce na matorom nesto da uradi u tri klika, a na novom ima da raskupusa pola automobila to znaci da ce na novom provesti mnogo vise vremena, pa broj sati puta cena po satu daju svakako visu cifru sto je i normalni i smisao naplate po radnom satu tj vremenu provedenom na kolima.

Ono sto postoji kao varijacija jeste to da je ovaj koji se pojavi sa jajetom posmatean skoro kao i mi sa ladama pa se njemu prilagodi cena koju moze da plati, a ovaj papak sa A4 iz 2010 je vidjen za cerupanje pa mu se slozi prica, najcesce vezano za pkrivanje rizika, i tome kako je to kompleksniji auto i bla bla ...

Gago

Post by Gago »

E to je bas fora, nije cena rada ista za svaki model... Razlicita je cena rada za A4 i A6 npr...
I koliko sam skontao to je svuda tako...

dejo

Post by dejo »

Boki78 wrote:Cena rada je cena rada, tj. radnog sata i u normalnim servisima ti je identicna i za jaje i za a4 iz 2010 :)
Znam provjereno za neke ovlaštene servise kod nas gdje cijena radnog sata se gleda po modelu vozila.
Viša klasa veće cijena radnog sata.

skora

Post by skora »

Boki78 wrote: klasicna norma za ta femsi kola je 25e na sat
Pa sto ga ti placas toliko kad samara nije fensi :?
Boki78 wrote:Cena rada je cena rada, tj. radnog sata i u normalnim servisima ti je identicna i za jaje i za a4 iz 2010
Image
Last edited by skora on Wed Dec 10, 2014 11:46 pm, edited 1 time in total.

Alexa

Post by Alexa »

Eto Boki,da ne bude da ja opet lupetam,rekli su ti cena rada nije ista za sve modele,pa cak ni ovde gde sam ja bio

skora

Post by skora »

Ma to je sve individualno ...od coveka do coveka kao vlasnika .
Kakav ovlasceni servis kad nisi u garnciji .....nemojte mlatiti bezveze.....

Alexa

Post by Alexa »

Nisam lud da idem u ovlasceni da me oderu 100evra vise samo zato sto su ovlasceni.Iovako sam nabavio originalne delove.

dejo

Post by dejo »

Ovce su da se šišaju.

Evo primjer Renault servisa, za Audi je to znatno više
Image

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:
Boki78 wrote: klasicna norma za ta femsi kola je 25e na sat
Pa sto ga ti placas toliko kad samara nije fensi :?
Placam 10e na sat.Nigde nije izricio receno al kad uradis reverse engineering racuna i vidis za sta je to uzeto poklope se brojke sto je vazda normalno za servis koji nije "ovlascen" ili se oseca takvim. 25e je cifra za ove femsi servise :) Pri svemu tome i sa jednom i sa drugom cenom oni ne zaradjuju, zaradjuju na proviziji za delove, pa je izmedju ostalog i zbog toga lada nezanimljiva jer su delovi socijala, ali kada s majstor ugradi s 20% u set kvacila za mondea naftaricu ruke mogu i dzabe da budu :)
Alexa wrote:Eto Boki,da ne bude da ja opet lupetam,rekli su ti cena rada nije ista za sve modele,pa cak ni ovde gde sam ja bio
Ne lupas nego prenosis sta su ti rekli. Skora je u pravu, to je individualna politika servisa, ali generalno pravilo u normalnim sredinama napolju jeste da je cena radnog sata fiskna, cak i ovde u gomili servisa je tako. To sto su ti rekli je plod male alavosti, vec dovoljno zaradjuju na materijalu, pa nema potrebe da biju po pristima za ruke.

Locked