alternator
Moderators: dejo, dejca, Miljan
alternator
Jel moze neko da mi kaze da li je problem sto regler puni 15,2V?Da li je to mnogo ili nije?Tako puni i pod opterecenjem i bez njega....
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: alternator
mnogo, treba mislim oko 13 i nesto 14
procitao sam ali ne vidim moje resenje,kupio sam danas nov regler,sad ga namontirao i on na leru,pod svetlima puni 14,4 a na 2000 obrtaja od 15,5-16....strasno....sa proslim reglerom kao sto sam napisao 15,2 a sa reglerom pre toga jedva 14V....sta sad da radim?Sumnjao sam u regler ali izgleda nije on...ili jeste.... 
mozda je i dobro ovaj sto puni 14V ali mi kazaljka u kabini stoji do pola zeleno pa cak ide ka tome i da se ispravi skroz kao kad se da samo kontakt...
I meni puni 15 v. i teram tako. Nemoj da si siguran da su i novi regleri ispravni. Ja imam jedan nov koji prvi minut puni normalno a kasnije poveća na 17v.
a koliko vreme ga vozis tako,strah me da vremenom ne unistim akumulator...
Ovaj akumulator mi traji već 5 godina, a imaš li ti onaj stari regler i da te pitam koji regler koristiš, spoljni ili na altenatoru.
koristim onaj sto se srafi na alternator ......tri reglera i tri razlicita napona...da li je moguce da ne valjaju ni jedan ili je alternator
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Bas bih voleo tim instrumentom da izmeris dal puni 14.2 14.5 ili 14.8
Imam i ja isti model, ali sa tim ne mogu da se mere tako precizne stvari.
Imam i ja isti model, ali sa tim ne mogu da se mere tako precizne stvari.
Nemate Vi pojma sta je stari kvalitet
...a ne ova Kineska shranja danas sto prodaju
...objasni im Dejco ....znas da se ja ne razumem puno u struju pa ce me prehebati mangupi
-
Boki78
a na stranu predvidljiva greska u prvoj i trecoj trecini mernog opsega, pa gde je onda temperaturna stabilizacija i korekcija, pa gde je veza za racunar i tako ... To dejcino je teska antika, iz danasnje perpektive smesno netacno i prevazidjeno ...Miljan wrote:Bas bih voleo tim instrumentom da izmeris dal puni 14.2 14.5 ili 14.8![]()