Gago wrote:Jos kad Boki dodje i poce .......
Jos kad Boki dodje i poce da nas guzi do 19h

.....da da ....a ti si otisao u 15h

....mozes misliti kako sam se smrzo
Elem,da ispricam i ja par reci o jucerasnjem druzenju

..... Vece pre druzenje,ostanemo Gago i ja budni malte ne do 5 ujutru,nesto se smejali....slali Dejci poruke na Turskom jeziku

,tako da prakticno nista nismo spavali.....Iz tog razloga sam ja ustvari poranio,i za divno cudo ovoga puta dosao pre vremena.....
Podelimo se mi ko ce sta da radi.....vreme u 10h ujutru nam bas i nije bilo naklonjeno jer je LED jos uvek bio na staklima,i tako krenemo s poslom.Travi je bio zaduzen za kabinski prostor (dezinfekciju i deratizaciju),ja za motorni,a Gago je menjao migavce na svojoj (stavljao bele),i menjao neka creva od vode ....
Tako krenusmo sa radom ....videli ste kako su kola bila parkirana

te smo tako u toku rada okrenuti jedan drugom ledjima.Travi za to vreme sredjuje gepek od braon.
Poskidao ja sve one zezalice oko motora da ih voda ne ubije ,i krenuo da fajtam onom tekucinom da malo otpusti onaj glib.Posle jedno pola sata fajtanja,ne osvrtajuci se prema Gagi ,vicem ja:
- Mali Budo ...jel ide to .....
- On odgovara ,,,,Ma pusti me bre u PM !!!!
Ja se okrenem .....a njemu ruke sve krvave

Ko svinjce da kolje
Auuuu manijace ,pa sta radis to !?!?
Kaze on ...pa stavili su rasprsivac ovde iza fara i ne mogu lepo da pridjem srafu,nego se sav isekoh na ovaj rasprsivac !!!!
Pritom mu hladno,ne naspavan,smrzle mu se ruke ,beeeesan sto se iskasapio .....i mozetu misliti kakva je ta faca
Ja sam vristao od smeha

..... onda mu otkrijemo tajnu da postoje kraci i duzi nastavci za gedoru,da je tako posao mnogo laksi,previjemo mu rane i on sav srecan nastavi sa radom.....
Travi je tad vec zavrsio gepek ,gago je krenuo u zamenu creva od antifriza,i posto je odredjenu kolicinu istocio ,sad je to hteo da vrati u prelivni sud,ali je imao zelju da ga procedi jer toboze mozda se podkrala neka truncica
Pita on mene jel imamo nesto za cedjenje....ja se setih neke mrzece ,stavio on tu mrezicu i ja mu sipam antifriz.....kad gle cuda!!! Selna nije lepo stegnuta pa slini.
Jesi stegao selne pitam ga ja ....kaze on - jesam !!!! .....Super ,aj stegni ih jos kazem ja .....i on sa srafcigerom probava ali ne ide vise .
Uzmem ja malu gedoricu ,pocnem da stezem,ali pocenem i da mu brojim koliko okreta ce da bude.......Bilo ih je ukupno 13 !!!!!!!......sa po dva klika krckalice u hodu od recimo 45 stepeni.....Eto tako je on stegao selnu !!!!
Sad posto je crevo stegnuto,krene on sam da sipa antifriz tako sto jednom rukom drzi mrezicu,a drugom posudu u kojoj je skupio tecnost.U tom momentu Travi prolazi pored njega,ja im okrenut ledjima i kaze mu Travi:
- Ma sto kroz mrezicu...jesam ti pokazao malopre kroz sta se to cedi .....jesam mu maznuo malopre!!!!
Ja se okrenem

i gledam sad sta mi je maznuo

....a on bandit izvalio da u ovoj cantri za vodu kod mene posto je novi tip,ima sito ,i on ga dok je prao cantru skalamotao za sebe
Sipaju oni antifriz,beli migavci prednji namontirani,creva zamenjena ....i kaze Gago ....kako cu sad ove bozcne da zamenim???Kako se drze????
Ma reko Gago ,golema rabota.....moras da skidas korubu,pa ce te zezati to kad budes vraco...pa krta sad plastika posto je ladno,pa neces moci lepo da je vratis ,pa ces morati da skidas tocak....pa dizalica .....Batali bocne sad ...stavicemo ih na prolece ....kao da su oni sad bitni.
On jadan tuzan kad sam ja to rekao,bas je imao zelju da ih stavi....Travi ga zeza da uz bele prednje migavce treba da idu i beli farovi a ne pozuteli stari .....i mali Buda se snuzdio.
Aj reko skidaj kad si lud .....

.... i on krene da skida

.....sat ipo vremena je on dr*kao tu jednu stranu......pa je WD-om spricao kontakte na sijalici od malog migavca da mu to sve bude lepo ....ma sou sa njim.
Kad je zavrsio tu stranu,kaze on ,a sta mislis dali moze samo spolja da se skine migavac sa krila ,pa da se povede racuna da zice ne zapadnu unutra i tako se zameni.......Ja kazem naravno da moze,i zamenim mu migavac tako za tri sekunde.

Jurio me je cekicem u ruci pola sata po ulici sto se maltretirao sa onom stranom dva sata
Proslo vec podne uveliko ....ja lagano se smrzo jer sa vodom igrati se na ovakvom vremenu i nije bas preporucljivo,gubim lagano motivaciju za rad,polako pizdim,i planiram da sviram kraj.Posto je travi u opisu dnevnih aktivnosti imao i skidanje neba koje je boki trebao da donese drugo iz garaze pa da zamenimo,krenemo mi sad oko toga da se dogovaramo hocemo li ili ne,ali posto Bokija nema,ja reko bolje nek stoji ovo staro nego go lim .....i tako,njih dvojica sad posto su zavrsili svoje zadatke,private se mojih,kako bi ubrzali.Gagi poverimo zadatak,da skine staru registracionu nalepnicu i da stavi novu (jer je do sad nisam stavljao).Stajao auto svo vreme....niko ga nije vozio od kad je registrovan.
Krenu Gago da struze po soferki ....a ja i travi napred pakujemo motorni prostor,da je upalimo posle pranje da malo proradi i osusi .....
Posto je dignuta hauba ,Gago nas sad ne vidi.....i kako mi njegov auto stoji sa dignutom haubom iza mene.....ja kablove od svecica ...hop - hop

i spustim gaginu haubu.
Upalimo mi braon ladu...ona radi...susi se ......i tad ustvari napravimo prvu pauzu .....odnosno zavrsili sve i malte ne mozmo da se razilazimo.Bilo oko 15h odprilike.....
Posto smo i Gagin motor malo spricnuli onim za pranje,kazem mu ja da upali i njegovu malo da proradi.....i on krece da je pali

....naravno nece bez kablova
Spustena hauba,on naravno ne predpostavlja sta je uzrok,travi mu vice da povuce sauh .....on vec lagano pravi facu izbezumljenja jer se nesto pokvarilo
Izlazi iz kola ,dize haubu ...i ....
U tom momentu stize Boki

...pazite pola cetri je vec

...mrak za pola sata
Mozete misliti Gagine srece kad je video u Bokijevim rukama nove kablove,kapu,ruku,svecice itd ...
Tada je bio siguran da ce doci do kuce

...pre toga je bilo prakticno nemoguce

Zato je i napisao sa radoscu ovu poruku
-
Jos kad Boki dodje i poce iz kese da vadi darove za svakog
Posrafimo mi to sve ocas ....i prakticno kraj.To je to.....ja se smrzo,Gago utrnuo......aj reko da se razilazimo.......
Kaze Boki .....aha....vazi ....samo prvo meni da namestimo auto pa mozemo
Ja

...... Gago

....Travi
Sta bre hoces ti (mi svi u glas)

....kaze on - sva vakum creva

......mi
Dok mi tako sokirani stadosmo da se gledamo.....on snimio ovu posudu za vodu kod mene o kojoj sanja godinama,i pravolinijski na nju ......

On ovu ladu prakticno do juce nije video uzivo.
Kad je on to skinuo ...... Gago kao mace oko slanine krenuo da obiigrava oko nekih motora koji su mu zabagreli a kod mene rade,te tako i on zagnjuri da to skine dok je javasluk.
Ja jadan stojim sa strane......sta cu .....valjda se nece setiti nicega vise
Poskidase oni sve sta im treba .......Sapnem ja Gagi da pali kuci jer ce se razboleti ......on decko ode.....ova dvojica sedose u kola i odose po ta creva za vakum,a ja krenuo da skupljam alat.
Spakovasmo i Bokijev auto na brzaka.....bilo vec ok 17h.......ja UTRNUO od hladnoce......unesose me na TA pec .......jeli ,pili ....kokodakali .....i i negde oko 19h ja sedoh u moju zamagljenu lajku .....i pravac u kadu na kupanje,i pravolinijski u krevete.Evo sad sam se probudio .....
Atmosfera super....druzenje strava ....smeha do mile volje ......ali bilo *ladno......bez preke potrebe ne preporucujem nikom.....
Sve u svemu Ok .....HVALA Traviju i Gagi na pomoci,Bokiju na delovima .....i novom skalperu

.....pa do sledece prilike .....to je to
P.S.
Boki sorry sto sam ti udario auto

....kako je puklo ja reko do soferke sam ti dosao