Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Re: Iz Samare u Samaru

Post by travelman »

Da je plafonjerka bespotrebna i skroz bezvredna si u pravu, slazem se sa tobom ,,,, ugradio sam je kao modni detalj tj kao nesto sto imaju noviji modeli a stari ne ... u pravu si i za prekidac, mozda je se kao nova plafonjerka palila okretom u stranu ali je ova skroz zaribala pa bi se vrlo brzo i razljuljala u svom kucistu. Dakle, radi i ona po tom principu ali mora da se zapne. Prekidac mi je bio jednostavnija varijanta a obzirom da sam imao sve, nije mi bio problem.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Samo ti stici rutinu oko prekidaca i sijalicki, treba na prolece da se ugradjuje prekidac za ventilator :twisted: :twisted: :twisted:
Samo Samara Srbina Spasava

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

trvelmane a da si je malo natopio sa wd-40 verovatno bi sljakala 100 god bez problema.... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Iz mog iskustva da šljaka i godinu dana šljaka 364 dana previše.

Ako već stavljaš prekidač zaokreni onaj za svetlo za 90 stepeni, nek slika prikazuje da tinja od gore ka dole kao i ono što pali.

travelman

Post by travelman »

Samo ti stici rutinu oko prekidaca i sijalicki, treba na prolece da se ugradjuje prekidac za ventilator :twisted:
Eeee moj Gago ... Image ... Image ... Image ...

5 godina sam vozio yuga, gde ces vece rutine i prakse ... ;) .... samo ti donesi seme i sve cemo da pravimo ... :!: ... :mrgreen: ...
trvelmane a da si je malo natopio sa wd-40 verovatno bi sljakala 100 god bez problema.... ;)
I to sam probao, ide malo lakse ali ne onako kako bi trebalo ... cak sam je i rasturio na proste cinioce pa podmazao i opet sklopio ali rezultat je bio isti ... Image ...
prekidač zaokreni onaj za svetlo za 90 stepeni, nek slika prikazuje da tinja od gore ka dole kao i ono što pali.
Kako se toga nisam setio ... Image ... usvaja se predlog, pametno zboris ...Image

Gago

Post by Gago »

Eeee moj Gago ... Image ... Image ... Image ...

5 godina sam vozio yuga, gde ces vece rutine i prakse ... ;) .... samo ti donesi seme i sve cemo da pravimo ... :!: ... :mrgreen: ...
Dejcinu ili Bokijevu :D

travelman

Post by travelman »

Skorinu ... :!: ....

Pa njih dvojca zajedno ne znaju ko on sam ... :lol: ...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Gago

Post by Gago »

Skora zna samo da pere motor :D
Vidis da nije napisao tamo u temi da je i on pokusavao da skine moj far, nije mogao od rasprsivaca, pa je odustao posle 5 minuta i otisao da pije kokisku... :hit
Poceo da se vadi, da imam tanje ruke i slicno :D
Ja jesam bio krvav do ramena, ali sam uspeo :prvi
Da mu nisam video crevo za gorivo, i dalje bi mu vise goriva islo u vazduh nego u karburator :D

travelman

Post by travelman »

Sve je tacno sto si rekao i sve ja to znam .... :lol: .... ali je mene blam da to napisem ... :oops: .... trebace on meni i ubuduce da bi imao od koga i odakle da drpam sitnice koje mi zapadnu za oko ... :lol: ...

skora

Post by skora »

Image

travelman

Post by travelman »

Pa njih dvojca zajedno ne znaju ko on sam ...
Image

travelman

Post by travelman »

Danas smo se malo igrali ... :lol: ...
Bese lep i suncan dan, a ja besposlen i dekintiran pa sam mogao sebi da priustim samo neku sirotinjsku zabavu .... lipicaner se preko vikenda u akciji pokazao i dokazao sa najvisom ocenom pa resih da mu se oduzim jednim kompletnim sredjivanjem unutrasnjosti ... cips, kokice, bombonice i ostale slatke i slane zanimacije su bile svuda po podu a to me uzasno nervira .... :evil: .... obavih i tu fizikaliju sto se obaviti morala a onda predje na umno intelektualne poslove ... :twisted: ....

Prvo po rasporedu je bilo ovo ...
Ako već stavljaš prekidač zaokreni onaj za svetlo za 90 stepeni, nek slika prikazuje da tinja od gore ka dole kao i ono što pali.
naredjenje ... izvrsenje ... i to sada izgleda ovako ... bruyoni :prvi ...

Image

Inace sam zadovoljan fenjerom, mislio sam da ce mnogo slabije svetleti ali je sasvim solidan za moje potrebe ... Skori fala sto mi ga je pozajmio ... :prvi ... ali ga ujedno molim za jos 2 komada koja planiram da ugradim i iznad zadnje klupe pa da se putnici osecaju kao da lete u iljusinu ... :!: ....

Posle ovoga se vec umori, napravi pauzu tokom koje sam se divio sam sebi kako sam ga lepo usisao pa krenu dalje u akcijasenje .... :roll: ...

Drugo po rasporedu je bilo ovo ...

Image

Skidanje tapacirunga sa levih vrata i ugradnja sijalicke u ista. Planirao sam to da odradim jos pre ali zbog hladnog vremena nisam hteo da diram plastike kako neka ne bi pukla. Obzirom da sam desna odradio ranije, leva vrata su bila samo rutinska intervencija pa sam i sam sebe iznenadio kako sam sve to brzo odradio.

Image

Image

Htedo i da ugradim kontrolnu sijalicku da znam kada su mi vrata otvorena ali se onda seti da imam luster iznad glave ... :mrgreen: ... on sad ima dvostruku ulogu, em osvetljava em ujedno izigrava i kontrolnu sijalicku ... :mrgreen: ...

Trece po rasporedu je bila tacka razno ....
Pritezanje, dotezanje, vizuelna kontrola svega i svacega ...
Zakljucak ... sve je ok ... :xixi ...

Za predjenih 800 km nivo ulja je spao za 2 mm ... :oops: ... potrosnja benzina sa 2 clana posade i putnom brzinom 80-100 je bila 7-7.5l ... 8) ---

Sledece igranje je tek u novoj godini a po rasporedu, planu i programu ce biti ugradnja automatskog paljenja svetla ... :twisted: ...

... :angel ....

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Posto vidim da si u tom fazonu da imas sto vise elektronike,probaj da ugradis el podizace,to je jedna od stvari koje bi ti bas znacile.Ili centralnu bravu.
Ja kod mene imam dosta stvarcica ali naprimer glupo mi je sto gepek otvaram na dugme a kupio sam modul da se otvara na daljinski.Samo nikako da ga ugradim jer nmg sam (ne poznajem ladu dovoljno jer ju je cale sredjivao),a on nikako da nadje vremena da zajedno to uradimo

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ja nesto mozgam kako da izmislim naravno najprostije bez elektronike da se plafonsko svetlo gasi nekoliko sekundi kasnije nego sto se vrata zatvore.

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Sa eletronikom mozes pomocu tranzistora i kondenzatora

Post Reply