BA3 2108

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: BA3 2108

Post by Gago »

Imas ispod mene Mobil od direktnog uvoznika http://www.plattner.rs/home.php ;)
Samo Samara Srbina Spasava

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

Image ...i nemoj da mi se sad pravis moderan ,jer kad si pre 20god vileneo po kraju sa spustenim jugicem (Image mislis da ja ne znam za to), onda ti je Optima bila super .....jel???? :!:

he , he...pre 20 godina sam divljao sa automatikom od 3000 cc... :P to mi je bio prvi auto i to po celoj drzavi... :D i malo po inostranstvu ;) a onda se tocio GM tako je bilo propisano :)
a optimu ne koristim ni za kapiju :mrgreen: bolji je ZUON :D

za bokija...
u autu je trenutno motul excess 8100 5w-40 uparen sa mann filterom kupljeni kod ovlascenog zastupnika kod nas.
dejca probaj motul 4100 ili jos bolje(i skuplje) ;) 6100 10w-40 ili 15 w-50 pa prati ali ako su ti izgorele gumice nece mnogo pomoci, semeringe moras menjati jer i prasina ume da udje sa vodom kroz razvaljen isti a efekat toga znas... ;) a fam je ok ulje ali sa tim 20w-50 u minusu nemas podmazivanje motora prvih pola sata... :mrgreen: poprilicno los izbor sada, mozda bas za period maj-avgust ostalo jok...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Boki78

Post by Boki78 »

jeronimo wrote:za bokija...
u autu je trenutno motul excess 8100 5w-40 uparen sa mann filterom kupljeni kod ovlascenog zastupnika kod nas.
Hvala!

Jel sintetika sme u samarin motor? Meni je trenutno elfova polusintetika, a malo sam prosarao po proizvodjacima pre toga ...

jeronimo

Post by jeronimo »

ma moze, ali ako je pre toga bila na nekom buckurisu obavezno ispiranje pre zamene(engine flush) ali ako si zadovoljan trenutnim zasto menjas?

skora

Post by skora »

jeronimo wrote: a optimu ne koristim ni za kapiju :mrgreen: bolji je ZUON :D
Image

Boki78

Post by Boki78 »

jeronimo wrote:ma moze, ali ako je pre toga bila na nekom buckurisu obavezno ispiranje pre zamene(engine flush) ali ako si zadovoljan trenutnim zasto menjas?
U principu jesam, samo sto ne znam bas najbolje specifikacije ovog ulja koje trenutno imam, a ti pouzdano znas da to sto imas valja :)

jeronimo

Post by jeronimo »

pa dobro to isto znas i sa lukoilom.... :D mislim da ispunjava specifikaciju, razlika je koliko je prevazilazi... ;)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ja koristim Seleniu Gold desetak godina, jednom sam sipao Motul 6100 i nisam primetio nikakvu razliku osim skoro duplo praznijeg novcanika. :D

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ajoj pa makar sada ima kvalitetnih ulja na izvolite i plus još nisu skupa: ELF, Eneos, Lukoil, G-Energy, Statoil, Petronas, Motul, Liqui moly... i onda mi neko štedi kupujući Feniks, Viskol, Bison, Impuls... ccc Često im bude skulja dara nego mera ali ne uspevaju to shvatiti.
Selenia je precenjena, zahvaljujući fiatistima, dok je Motul vrhunski ali kod nas preskup zbog monopla MASS-a i njegove cenovne politike

Boki78

Post by Boki78 »

Nije problem da li ima, nego da li to sto neka konkretna prodavnica prodaj nije falsh upakovan u "originalno" pakovanje. Do sada sam vide puta imao prilike da gledam nastampane ambalaze za sve i svasta, od gluposti poput milki do auto delova ...

Drugar skoro zapeo u neku radnju i trazi bas tu prokletu optimu, prodavac kaze nema, a lik iz prostorije iza "kako nema, kad smo jutros dobili ambalazu" :mrgreen:

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

http://www.plattner.rs/mobil/home.php
Boki, pa ovi su ti generalni uvoznik, a vrse i maloprodaju, ne moze da bude fals nikako...
G-Energy imas na NIS pumpama i to isto je original...
Samo Samara Srbina Spasava

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pre jedno desetak godina postojala je jedna da je nazovem garaža gde se je iz jedne cisterne točilo ulje mobil, castrol itd. itd. Original ambalaža sa zalepljenim grlićem ako je i na originalu tako i sve to upakovano u original kartonske kutije. Dešavalo se da dodje kupac za ulje delta i ono je sve u istoj ambalaži i kupac kupi ulje bez nalepljenih nalepnica a nalepnice uzme posebno i lepi kome šta treba.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Od onoga što sam naveo falsifikuje se eventualno ELF/Total ali obzirom na cenovnu politiku te firme i uvoznika više se isplati prodavati original. Dve naftaške imaju svoje pumpe, Statoil mislim da nisi znao ni da postoji, kao i većina ljudi; Petronas je, pod svojim imenom, novi igrač u Evropi a koda nas se uvozi sa Seleniom jer su im vlasnici a cenovno mnogo povoljniji i sa manjom maržom pa ih retko ko drži; da nema onih nekoliko Eneos bilborda čak ni vlasnici japanaca ne bi znali za isto; LM i Motul su specifične firme i kod njih odmah po gledanju ambalaže i skidanju plastičnog čepa znaš da li je original ili ne. Dobra ulja imaju još i MOL, OMV, Eko/Fuchs, A i na kraju krajeva živiš u BG ne u nekoj zabiti sa polovinom prodavnice rezervnih delova, imaš respektabilnih firmi i ovlašćenih uvoznika nećeš ući u prvu prčvarnicu koja ima nalepljen Mobil logo.
Falsifikuju se Shell, Castrol, Mobil i zbog neke perverzne potrebe Modriča.

Boki78

Post by Boki78 »

Pa nista u sledecoj turi ce onda nesto sa NIS ili Lukoil pumpi pa cemo videti kako to radi posao :) Generalno radnjama ovde bez ozbira na velicinu i potpis ne treba preterano verovati ...

skora

Post by skora »

Dobih malopre za DZ svasta nesto,tako da jeronimo nece moci vise da me pljuje za Optimu :!:

ImageImageImage

Sad krece ozbiljno odrzavanje Image https://www.youtube.com/watch?v=lF0ea0lY4-U

Post Reply