ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA

Alexa
Automobil: Lada 2106

Re: ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA

Post by Alexa »

Bilo bi lepo da pogledate ovaj snimak,jer je ovo REALNOST!
https://www.youtube.com/watch?v=0A16gPsDdqA

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Pa razumem ja tebe da ti ne cvile jaja da se uzentaš i zabiješ u dupe nekom kamionu koji magistralom ide 70 pa iza njega izviruješ ali se uvek nađu takvi koji to rade i često idu u paru pa se za kamionom stvori kolona. A takođe su uvek tu i oni koji svoju vožnju 10 km/h, često u levoj traci, ispod ograničenja po lepom vremenu pravdaju "opreznošću".

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

gazela, auto komanda, slavija, brankom most u spicu i jos kad pada kisa e to kad prodjes videces kakvo treba da imas ponasanje u saobracaju a vezu nemam a kaznu nemam ni jednu jedinu, pa moja sestra mi zvocala 10 god kako vozim a sad ona jos gora i sve mi prica da sad vidi sta je kad je pocela da vozi, a ovo na klipu nema veze, klinac se napali posto mu zenska poslala poruku a on odmah podivljao i izleteo na put a sta ce vozac sa tim sem da ga nosi na dusi, polako docices u stvarnost, idi negde preko pa vidi kako se vozi, i kako jednako voze, i sto brijoni kaze najgori su oni sto se vuku u levoj traci.

skora

Post by skora »

Alexa wrote:Ko je rekao da se ja plasim voznje ?
Samo mi nesto cvile j*aja
Image

Image

Image

Alexa

Post by Alexa »

Zasto bi ti isti taj kamion obilazio ako on ide 70 a ogranicenje je 60 ?
Siroko ti polje,pretici i vidimo se na onom svetu,sta drugo da ti kazem.

Na kraju uvek pravedni nahebu,to se i vidi iz klipa koji sam okacio.I ne znam kako ne izvlacite lekcije iz toga dok ne bude kasno.

To je samo u Srbiji normalno.Da vidim takvo ponasanje u nekim drugim zemljama poput Nemacke.Aj da ne bude da sam zapeo samo za Nemce,evo naprimer Slovenija !?
Ako je ogranicenje 60 vozi se 60 i tu nema sviranja preticanja na punoj linij i ostalo.

Samo cekam da skinem P i da zatamnim stakla,tad cu da vozim i ispod ogranicenja !

@Aleko,sta lupas majke ti,pa time sto 10 godina divljas pokazuje koji nam je raspad drzava
Eto dokaz zasta si se odma uvati,kakve veze ima ta jedna scena-ona je posvecena pesacima pogledaj ostale !
-Cak su i odlicno demonstrilali onog lika gde ga je pojas spasio da prezivi,sta je sa onim kerom sto je istrcao

Ma ajde zahebite me vise,nekad mi bas krivo sto imamo toliko veliku vozacku nekulturu da je to strasno.

A preko voze jednako jer svi postuju to sto je napisano,a ovde kad jedan postuje ogranicenje stvori se kolona jer niko drugi ne postuje

skora

Post by skora »

Alexa wrote: @Aleko,sta lupas majke ti,pa time sto 10 godina divljas
Ma gde divlja???? Po forumu :D :D :D

Gde vozi 100??? Po bulevaru???? Po ustanickoj ????U kneza milosa??? Gde?????

bruyoni

Post by bruyoni »

Zato što je na magistralnom putu ograničenje 80 i da, preteknem, često i kamion i opreznog vozača u njegovom braniku.
Kada budeš vozio po tim zemljama o kojima pričaš shvatićeš šta je rezonsko postavljanje ograničenja i zbog čega nema potrebe za nekim drastičnim prekoračenjima, tamo je negde i u gradu 70-80 ograničenje a ne kao kod galenike gde murija peca ribu u buretu sa lovljenejm onih što voze 68.
Ovde ko ima veliku vozačku nekulturu si ti dečko, "Skinuću P zatamniću stakla i teraću ispod ograničenja!" Izvoli uradi to u Nemačkoj i Sloveniji da vidiš kako murija zaustavlja da priupita zbog čega ometaš tok saobraćaja. Tamo preko te obuče da voziš a ne da nabivlaš napamet pitanja sa testa kako bi dobio vozačku da se praviš oprezan.

Alexa

Post by Alexa »

Prosto ne znam dal da se smejem ili placem,ljudi umesto da te savetuju da postujes zakon,oni pricaju kontra.

Alexa

Post by Alexa »

A ti si naravno obucen vrhunski

Kakav je ovaj lada klub,kad macke nisu tu misevi kolo vode

Boki78

Post by Boki78 »

Alexa wrote:To mozes da pricas ti koji imas vezu u policiji ili imas pare da podmicujes murkane.Caletu su skoro napisali kaznu zato sto je na ogranicenju od 60 vozio oko ~68.
Pa i mene su klepili jer sam na ogranicenju 60 vozio 75, kostalo me celih 1500 dinara i preziveo sam. Nisam imao ni zelju ni nameru da se objasnjavam, formalno jesu u pravu, to ogranicenje nema gram smisla i stavio ga je biznismem koji je skapirao priliku da sa nadvoznjaka ne mozes videti patrolu, pa kad je vidi kasno, a pri tome put prav i sirok i dobar, i jbg ...Mnogo vise mi je boleolo sto su mi dva puta digli auto, oba puta formalno u pravu, al na pravdi boga me izhebali za po 13500 dinara :) Jbg platis i ides dalje ...
Alexa wrote:Trece ako je napisano lepo 60,koga ja to ometam ? Ko ima pravo da mi svira ili iseca zato sto postujem ogranicenje ? U ovoj drzavi je sve normalno osim da postujes zakon,a to se vidi i iz vasih komentara !
Gledaj ovako, celu situaciju psomatraj malo sire. Recimo da si u USA sa ogranicenjaima koja su veoma tvrda morao bi da ih postujes kao sto ih postuje i 98% vozacke populacije ukljucujuci i one koji imaju love vise nego svi nasi tajkurtzi zajedno. Medjutim zivis u zemlji u kojoj oni koji donose zakone, oni koji izglasavaju zakone, oni koji sprovode zakone i oni koji moralisu polpularisuci te zakone te iste zakone krse u meri koja tebi pojmovno nije zamisliva, pa onda cemu slepo drzanje za iste. na kraju ti si taj koji ispadne blesav jer postuje ogranicenja koja je postavila lokalna samouprava na karakteristicnim mestima gde se lako pecaju vozaci, panduri ne vide i po potebi kad zatreba lova izadju.

Onda budes pametan pa skontas, da vozis u toku zaobracaja kao svi oko tebe tako i ti ali su skladu sa tehnickim mogucnostima svog vozila i trenutnog vozackog umeca ne isterujuci krive drini niti neku posebnu pravdu. Pokapiras koje su to tacke gde pecaju, kao vec pomenuti proplanak iza lakat krivine u pravcu grada, ili malo dalje u pravcu Batajnice, skapras da ako svi mile tu su panduri, pa tu pazis a na ostalim delovima vozis kako ti prija ne ometajuci druge niti forsirajuci sebe ili auto.

Recimo ja cesto idem prema Topoli pa tamo iza kruznog toka iza Mladenovca imas niz krivina, u gomili slucaja mogu brze od boljih kola koja su ispred mene, ali u jednom delu slucajeva ne mogu onoliko brzo koliko moze auto iz mene, a koji ima ok vozaca ali i bolje vodnjenje tockova, bolje vesanje, nize teziste, bolje gume, pa jbg koliko god zeleo ne mogu da vozim kako bi to zeleo ovaj iza mene i jbg ... kompromisa uvek mora da bude ..
aleko-2141 wrote:gazela, auto komanda, slavija, brankom most u spicu i jos kad pada kisa e to kad prodjes videces kakvo treba da imas ponasanje u saobracaju
tad mu trebaju zivci da skapira medju kakvih carevima zivi jer kako padne kisa tako mozak iz bg saobracaja ode, svi voze kao da im sudnju dan dolazi :mrgreen:

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Recimo ja cesto idem prema Topoli pa tamo iza kruznog toka iza Mladenovca imas niz krivina, u gomili slucaja mogu brze od boljih kola koja su ispred mene, ali u jednom delu slucajeva ne mogu onoliko brzo koliko moze auto iz mene, a koji ima ok vozaca ali i bolje vodnjenje tockova, bolje vesanje, nize teziste, bolje gume, pa jbg koliko god zeleo ne mogu da vozim kako bi to zeleo ovaj iza mene i jbg ... kompromisa uvek mora da bude ..
:prvi :prvi :prvi
Samo Samara Srbina Spasava

bruyoni

Post by bruyoni »

Alexa wrote:A ti si naravno obucen vrhunski

Kakav je ovaj lada klub,kad macke nisu tu misevi kolo vode
Naravno da nisam, ja sam samo dobar vozač. Ali ti si laik na čiju vožnju počinje da utiče strah pri 70 km/h i koji još nije shvatio da slepo poštovanje zakona nije nužno za dobru vozačku kulturu. Stoga lepo nekoliko puta pročitaj ono što je Boki napisao i počni da voziš 90 gde piše 80 i imaj obzira ka ostalim vozačima da ti neko ne ćušne taj lakat.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ja sam popio jednu kaznu kad sam polozio a to je gusenje saobracaja, vozio sam po tvom ogranicenju i panduri su me sklonili sa strane i pitali da li sam pijan i drogiran i od tada vozim kao i svi tj vecina, da se drze jednog dobrog pravila a to je rastojanje nikad guzve ni problema ne bi bilo a ni panicnih kocenja.

Alexa

Post by Alexa »

Nije me strah da vozim 70,nego mi jednostavno vise prija da vozim sporije.Na delovima puta poput Orlovace (ogranicenje 80) nikad nisam vozio 80,uvek 90.Ali isto tako nikada tuda nisam vozio ni 120,niti cu
Kao sto sam rekao,ako nekome smeta,nek da levi migavac i nek ide dalje.

Ma kako da ne,napisali ti kaznu zato sto si vozio po ogranicenju

Uostalom ja prvi kazem da nema sanse da na novom mostu (zemun-Borca) vozim 50 (po ogranicenju).Jer je put dugacak pravac sa tri trake i ladno je ogranicenje moglo da ide na stotku.Ali to su radili verovatno jer na pola puta ide nadvoznjak pa onda kad ga zaletis samo te upecaju.

skora

Post by skora »

E !!! Jesi prelazio most ??? Gde tamo na zemunskoj strani zavrsava??? Nisam jos isao da vidim....

Post Reply