Lada Vaz 2106 1990. god
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada Vaz 2106 1990. god
Nema ništa dok ga sam ne pokvariš i sam ne popraviš, drugačije se nemožeš naučiti.
Dejca, ja sam ga pokvario, e sad trebam da naucim kako se i popravlja.
Moram jednom da vidim kako se nesto radi da bih, i naucio. Tako sam za sve, i bilo je veoma uspesno, barem za mene. Svestan sam da fino stelovanje ne moze bez stroboskopa, ali barem ovako, da ako mi se nekad desi tako nesto na putu, da mogu da stignem do kuce, ili majstora...
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
batali storboskop, uvo je zakon, to treba sve da bude novo i u sprezi da bi stroiboskop pokazao kako treba a kod lanca ni ne pomisljati na njega.
Cujem se ja sa Miljanom u utorak, pa cemo da se dogovorimo, kad on moze da svrati do mene pa da pogleda to. Verujem ja da to za njega nije nikakav problem... 
- aleko-2141
aj da ti nacratm tj slikovito pokazam zupcenje razvodnika, namestis remenicu radilice u polozaj oko 5-7 stepeni najveca desna crta ti je nula pa 5 i 10 stepeni, namestis razvodnik na prvi tj paralelno sa srafom posto je tu negde prvi i lakse ti je pri zupcenju razvodnika, spustis razvodnik na njegovo mesto i stegnes i mora da upali ako ne na pola kljuca onda uz malo verglanja, ako kojim slucajem pocne da puca i nece da upali onda menjas redosled kablova kao sto sam ti pore rekao i kad upalis onda na uvo malo dostelujes razvodnik a to uradis tako sto ga okrenes levo-desno, npr okrenes levo on se gasi, okrenes desno on dobiaj gas e ti mu nadjes neku sredinu

- aleko-2141
pa da, isti ti je princip, jedino sto moze da se zezne kod zupcenja motora je da li ce biti 1 ili 4 na palenju a to se resi posle zamenom mesta kablova kao sto sam njemu rekao i pre.
Zahvaljujem Aleko! Imas Juice od mene!
Samo sto danas moram da radim graficki i necu moci da pokusam, ali sutra je novi dan... 
- Ilija
- Automobil: Ziguli 2106
Mareti, šta si radio, jesi li sredio makinu? Priča je malo starija, zato pitam, lepa je ovako, vidi se da je pažena. (y)
Na zalost jos se nisam uhvatio sa problemom, kako zbog skole, tako zbog para, a ovaj drug je imao nekih porodicnih problema pa nije mogao da stigne da mi to namesti. Danas cu ja da okrenem kablove i da pokusam da je upalim.
Bojim se samo da ne istrosim akumulator, a nemam punjac za njega 
Da se pohvalim kako sam ispraznio akumulator
Ovih dana ga stavljam u ujkinog juga da ga malo vozi i osvezi, pa ga vracam u Ladu, a i drugar ce da dodje da mi je namesti i upali posto ja ocigledno nisam uspeo...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Nema šanse za bilo kakvo osvežavanje tako ćeš samo upropastiti akumulator, nađi negde punjač i stavi ga da se napuni.
Bojim se da skidanjem one nalepnice odozgo mogu da mu ponistim garanciju. Jel se garancija ponistava uopste ako se to odlepi da bih dosao do cepova?
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Samo puni i kontroliši, imaju oni odušak do sada sam punio bar deset tih što kao nemaju čepove, ili su nedostupni, bez ikakavog otvaranja. Jedino uzmi neku jaču lampu pa osvetli da vidiš nivo elektrolita ali ako je još u garanciji ako kućište nije puklo onda ga sigurno ima dovoljno