Sredstva za otklanjanje rdje i pripreme metala za farbanje

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Sredstva za otklanjanje rdje i pripreme metala za farbanje

Post by Marety »

Ovu temu sam otvorio kako bih prvo ja sto vise naucio o sredstvima koji se koriste kao preventiva, ili za otklanjanje rdje, kao i o pripremi metala i delova karoserije za farbanje. Isto tako ovu temu otvaram kako bi se raspitivali za sredstva i razmenjivali iskustva o njima.

Ja cu poceti prvi. Malopre sam gledao jednu epizodu Jay Leno's Garaze i video kako raspravljaju o ovom proizvodu http://www.por15.com . Zanima me dali ima kod nas da se nabavi, i kako im se cene krecu? Isto tako, ima li neka slicna verzija ovog proizvoda? Kako se zovu, koriste, i koji je najbolji nacin za uklanjanje mehurica ispod farbe, ciscenja povrsinske korozije i priprema istih za farbanje?

PS. Ako neko zeli da pogleda snimak, evo ga https://www.youtube.com/watch?v=OMxCWNUHNoU :)
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

travelman

Re: Sredstva za otklanjanje rdje i pripreme metala za farban

Post by travelman »

i koji je najbolji nacin za uklanjanje mehurica ispod farbe,
Zasto nastaju mehurici ispod farbe, poludim od njih kada farbam stolariju ili nesto slicno. Nekada sve ofarbam bez ijednog a nekada mi dodje da sve polupam ... :evil: ...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Retka farba, losa cetka, lose pripremljena podloga sve ovo ima razloga. Ja farbu nikad ne razredjujem, razredjena farba je skoro i uvek krivac mehuricima a nekad moze da bude i sama farba. Ja sam ih izmenjao oko sanki razne proizvodjace i ubedljivo je najskuplja ali i najbolja helios pa zorka sabac i nikako nitro.

skora

Post by skora »

;)

Image

Image

Image

travelman

Post by travelman »

Gde kupujes tu 3 u 1 ... :? ...

Dejca, fala Vi na savetu ... :prvi ... U zadnje vreme i ja koristim zorka sabac i nemam vise tih problema ...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

3u1 zakon, ja sam antikom farbao trapove i izgleda kao mtalik perla

skora

Post by skora »

travelman wrote:Gde kupujes tu 3 u 1 ... :?
Pa ja ih uzimam tamo gde se ne placa :mrgreen: ....a ti mozes recimo ovde http://www.kucaboja.rs/sr/home/11-irkom ... metal.html

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

Cekajte, ovo je i boja ujednom? :D
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

skora

Post by skora »

Da ....

dejo

Post by dejo »

Nešto ja ne vjerujem ovim bojama koje idu direkt na hrđu. Imao sam iskustva s Hammerite i totalno su loša.
Bez obzira to što piše uvijek dobro, al baš dobro očistim pa tek onda farbanje.
Baš jedan dio koji je malo zahtjevniji sam pjeskario nanio ovaj Hammerite i za nepune dvije godine je pokazalo.

skora

Post by skora »

dejo wrote: Bez obzira to što piše uvijek dobro, al baš dobro očistim pa tek onda farbanje.
Tako je

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

dejca wrote:Retka farba, losa cetka, lose pripremljena podloga sve ovo ima razloga. Ja farbu nikad ne razredjujem, razredjena farba je skoro i uvek krivac mehuricima a nekad moze da bude i sama farba. Ja sam ih izmenjao oko sanki razne proizvodjace i ubedljivo je najskuplja ali i najbolja helios pa zorka sabac i nikako nitro.
Probaj da ne razredis kada farbas pistoljem,nema sanse da ispadne zadovoljavajuci rezultat.Kad je pregusta pravi se kao pomorandzina kora,kad je preretka krene da se sliva.

dejca

Post by dejca »

Ovo vazi za farbanje cetkom, ja i travelman smo siroma ljudi i mi nemamo pare za kompresore, peskarenja i slicne novotarije. Mi to starinski, smirgla i posle ceka pa kako bude a bude ovako.
Image Image

travelman

Post by travelman »

Tako je Dejca, preduhitrio si me sa odgovorom ali ni ja mu ne bi bolje odgovorio od tebe. Mogu samo da dodam da nas dvojca cetkom bolje farbamo nego neki sa kompresorom.

Nego reci ti meni kakva ti je ono skalamerija pri dnu desnog stuba od kapije ... :? ... jel si to napravio nesto kao automatsko zakljucavanje ili slicno ... daj odma semu i specifikaciju materijala pa da se igram jer sto mi oci vide, ruke odma naprave ... ;) ...

dejca

Post by dejca »

A to li. To je mikro prekidač koji me u sobi obaveštava da je neko otvorio kapiju. Zvoni 5 sekundi i ugasi se zvono. Ako te zanima nacrtaću ti šemu.

Post Reply