Iz Samare u Samaru
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
travelman
Re: Iz Samare u Samaru
Koji poklopac ...
... pa zar mi ti nisi dao sve ono da bacim u djubre jer ti ne treba ...
-
travelman
I njoj je bila nova godina ...
... prva koju smo skupa docekali, i kako drugacije da joj cestitam nego da je **povedem** negde na izlet ... 1. januar je zadnjih deceniju ipo uvek bio rezervisan za skitarenje, novogodisnja noc mi nije zanimljiva ali su zato novogodisnji praznici uvek bili idealni za visednevno novogodisnje travelmanisanje ...
... tako je bilo planirano i za ovaj put ali je ovo hladno i snezno vreme poremetilo sve planove pa sam od toga bio i odustao ...
... kad ono, medjutim, jutros ugledah neko zubato sunce i vedro nebo bez padavina i prvo sto pomisli je da mi dupe vidi put .... od nekog grandioznog puta nema nista zbog vremenskih neprilika u celom regionu ali neki sirotinjski izlet je dobrodosao ...
Navucem neke ponjave na sebe, ubacim neki dinar u dzepove i trk napolje ... da li ce mašinka upaliti, kopkalo me svo vreme dok sam se spremao jer joj nisam prilazio 3-4 dana dok je bila pod snegom i okovana ledom ...
... uze neki budak i lopatu, rascisti sneg oko nje i nekako se probi do volana i kontakt brave ... pritisnu sirenu a ona jadna zacvile kao da je akumulator prazan, ja kljuc u kontakt bravu a ono sve lampice i kontrolne sijalice svetle kao lajt sou ... bice nesto od kresanja, dignem haubu i par puta nadrdnam onu drukalicu na benzinskoj pumpi i obecam sam sebi da vise necu zezati Skoru i Bokija za krkele ako ova moja kresne iz prve ...
... stegnem zube i zaverglam, mašinka napravi par zaverglaja i upali iz prve ...
... ima boga, sve po zasluzi ...
Uvek mi je bio problem na koju stranu da krenem, levo ili desno a od toga mi je zavisilo i gde idem ... ovaj put je na semaforu bilo zeleno za levo pa se tako i ja nadje na autoputu u pravcu bubanj potoka ...

Nikada nisam gotivio voznju autoputem, prvi izlaz desno i vec je mnogo bolji pejzaz ...

Vreme je i za prvu pauzu, travelmanka ugleda neki soping centar koji radi pa smo tu povukli rucnu ...

Ona ode po grickalice i slano slatke zanimacije a ja osta na parkingu jer sam ugledao brinetu idealnu za manekenisanje ...

Obavismo i to pa krenusmo dalje ka centru Arandjelovca

Parkirasmo se .. a gde drugde nego kod cuvenog hotela *staro zdanje* koji je sada pretvoren u obicnu ruiniranu zgradu ...

Krenusmo u setnju, secam se prohujalih vremena kada sam ovde kao klinac bio sa roditeljima i spavao iza nekog od ovih prozora a sada je sve to zapusteno i napusteno ...

Cuveni izvor jos cuvenije kisele vode ...

Parkic iza hotela ... i travelmanka u setnji

I posto nas je setnja izgladnela, moralo je da se nesto baci u kljun ... inace, ovo je i bio glavni razlog zasto smo krenuli put Arandjelovca. Ovi cevapi mi licno spadaju u top 5 koje sam njam njam ...

Posle dobre klope krenusmo dalje i rucnu povukosmo ovde ...

Sedosmo da popijemo kaficu ... i napravimo koju fotkicu ...

Dok smo cekali kaficu, pridje nam neki lift boy i zamoli me da vise ne slikam jer je u hotelu neka delegacija pa je trenutno zabranjeno ...
... popismo mi po topli napitak a kako nas je to kostalo duplo vise nego oni cevapi, uzeli su nam i ono malo dzeparca zaradjenog teskom mukom, a ja resih da iskoristim njihovo gostoprimstvo za sve pare ...
... kad ono tamo puna cinija ...
...

Naravno, mislio sam i na vas pa sam vam poneo po jednu bonu ...
...
...

Sledeca stanica je bio akva park ali o njemu neki drugi put kada bude radio ...

Ovde je bilo dosta snega pa smo se malo igrali i testirali nove vintere sa kojima sam bio zadovoljan ...

Posto su gume uspesno prosle testiranje, krenusmo za Bg okolnim i manje prohodnim putem pa se tako vozismo nekih 20tak kilometara po ledu pokrivenim snegom ...

Bilo je raznih krkela koje su nas kocile ali smo ih preskakali ocas posla ...

Prodjosmo i pored kolubare i kopova uglja gde koriste iskljucivo rusku, kamaz, mehanizaciju ... ovde smo lipicanera maximalno isprljali ...

Mrak vec polako poce da pada, ubacim ga u petu i lipicanera osinem po gasu pa se ubrzo iz zabiti docepamo ibarske magistrale i brzinom munje se sjurimo do Bg ...

I tako sam ja moje novogodisnje prasence sagoreo kroz auspuh, nit mi je prvi a vala nit poslednji put. Bila je ovo samo jednodnevna zimska avantura u sklopu lakseg treninga pred zacrtane ovogodisnje putesestvije ...
...
... tako je bilo planirano i za ovaj put ali je ovo hladno i snezno vreme poremetilo sve planove pa sam od toga bio i odustao ... Navucem neke ponjave na sebe, ubacim neki dinar u dzepove i trk napolje ... da li ce mašinka upaliti, kopkalo me svo vreme dok sam se spremao jer joj nisam prilazio 3-4 dana dok je bila pod snegom i okovana ledom ...
Uvek mi je bio problem na koju stranu da krenem, levo ili desno a od toga mi je zavisilo i gde idem ... ovaj put je na semaforu bilo zeleno za levo pa se tako i ja nadje na autoputu u pravcu bubanj potoka ...

Nikada nisam gotivio voznju autoputem, prvi izlaz desno i vec je mnogo bolji pejzaz ...

Vreme je i za prvu pauzu, travelmanka ugleda neki soping centar koji radi pa smo tu povukli rucnu ...

Ona ode po grickalice i slano slatke zanimacije a ja osta na parkingu jer sam ugledao brinetu idealnu za manekenisanje ...

Obavismo i to pa krenusmo dalje ka centru Arandjelovca

Parkirasmo se .. a gde drugde nego kod cuvenog hotela *staro zdanje* koji je sada pretvoren u obicnu ruiniranu zgradu ...

Krenusmo u setnju, secam se prohujalih vremena kada sam ovde kao klinac bio sa roditeljima i spavao iza nekog od ovih prozora a sada je sve to zapusteno i napusteno ...

Cuveni izvor jos cuvenije kisele vode ...

Parkic iza hotela ... i travelmanka u setnji

I posto nas je setnja izgladnela, moralo je da se nesto baci u kljun ... inace, ovo je i bio glavni razlog zasto smo krenuli put Arandjelovca. Ovi cevapi mi licno spadaju u top 5 koje sam njam njam ...

Posle dobre klope krenusmo dalje i rucnu povukosmo ovde ...

Sedosmo da popijemo kaficu ... i napravimo koju fotkicu ...

Dok smo cekali kaficu, pridje nam neki lift boy i zamoli me da vise ne slikam jer je u hotelu neka delegacija pa je trenutno zabranjeno ...
... popismo mi po topli napitak a kako nas je to kostalo duplo vise nego oni cevapi, uzeli su nam i ono malo dzeparca zaradjenog teskom mukom, a ja resih da iskoristim njihovo gostoprimstvo za sve pare ... 
Naravno, mislio sam i na vas pa sam vam poneo po jednu bonu ...

Sledeca stanica je bio akva park ali o njemu neki drugi put kada bude radio ...

Ovde je bilo dosta snega pa smo se malo igrali i testirali nove vintere sa kojima sam bio zadovoljan ...

Posto su gume uspesno prosle testiranje, krenusmo za Bg okolnim i manje prohodnim putem pa se tako vozismo nekih 20tak kilometara po ledu pokrivenim snegom ...

Bilo je raznih krkela koje su nas kocile ali smo ih preskakali ocas posla ...

Prodjosmo i pored kolubare i kopova uglja gde koriste iskljucivo rusku, kamaz, mehanizaciju ... ovde smo lipicanera maximalno isprljali ...

Mrak vec polako poce da pada, ubacim ga u petu i lipicanera osinem po gasu pa se ubrzo iz zabiti docepamo ibarske magistrale i brzinom munje se sjurimo do Bg ...

I tako sam ja moje novogodisnje prasence sagoreo kroz auspuh, nit mi je prvi a vala nit poslednji put. Bila je ovo samo jednodnevna zimska avantura u sklopu lakseg treninga pred zacrtane ovogodisnje putesestvije ...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Bravo travi,prava stvar
Stay cool
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
A odakle tebi peta brzina?
bio sam ubedjen da ova samara ima 4 brzine...
P.S. svaka cast na slikama i ocekujemo ih jos u toku godine
P.S. svaka cast na slikama i ocekujemo ih jos u toku godine
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
-
travelman
Fala drugari, mislim ja na vas pa cu poneko skitarenje i da podelim sa vama ...
... pokazacu pojedincima da LADA nije samo radno magare i prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, vec sasvim dostojan automobil koji moze i da uzvrati zadovoljstvo ako mu se posveti bar malo tehnicke paznje i minimum odrzavanja ...
Igralo se i danas malo ...
...
...
... jer nema zime za eskime ...
...
Usisavanje, briskanje i ovo ono po unutrasnjosti, jer smo je juce uneredili od silnog ulaska sa prljavim nogama.
Kupanje kad otopli, sva se beli od soli ...
...

P.S. BokeYGTi, svaka cast na zapazanju ...
... U pravu si, moja samara nema 5tu brzinu a to sam napisao samo zbog Skore jer me on uvek zeza zbog tog nedostatka ... prvi modeli su bili cetvorobrzinci ali to nije nikakav problem, bice slika preko cele godine ...
...
Igralo se i danas malo ...
...
Usisavanje, briskanje i ovo ono po unutrasnjosti, jer smo je juce uneredili od silnog ulaska sa prljavim nogama.
Kupanje kad otopli, sva se beli od soli ...

P.S. BokeYGTi, svaka cast na zapazanju ...
...Re: Iz Samare u Samaru
Cim otopli odma na kupanje,tako cu i ja jer ova So kad pocne da grize,nikad da stane.
Inace,Veceras je najavljena ledena kisa,tako da ko moze neka skloni auto
Inace,Veceras je najavljena ledena kisa,tako da ko moze neka skloni auto
Stay cool
travelman wrote:... ovaj put je na semaforu bilo zeleno za levo pa se tako i ja nadje na autoputu u pravcu bubanj potoka ...
....lako je tebi da se kurcis i da nabacujes sneg odozdo kad ti Djed Mraz doneo korubetravelman wrote:Ovde je bilo dosta snega pa smo se malo igrali i testirali nove vintere sa kojima sam bio zadovoljan ...
-
travelman
Bolje da pada samo obicna kisa pa da bar spere ovu so spolja po karoserriji ...
... zato si mi i bio u mislima svo vreme jer sam i ja to isto sam sebi rekao dok sam surfovao ....
...
Klinci su bili kuci a traka za crevo kod njih da si kojim slucajem hteo da dodjes po nju ...
...
Ovo si u pravu 100 % .....lako je tebi da se kurcis i da nabacujes sneg odozdo kad ti Djed Mraz doneo korube![]()
Klinci su bili kuci a traka za crevo kod njih da si kojim slucajem hteo da dodjes po nju ...
Pa jeste bolja obicna kisa kada ne bi zaledila,ali kad se razlije po autu i zaledi.......
Dobijes ovako nesto

Dobijes ovako nesto

Stay cool
Ma hladno mnogo ....mrzelo me da se bakcem sa tim .....Zvao danas UKR ali ne rade .....valjda ce sutra otvoriti ....travelman wrote:Klinci su bili kuci a traka za crevo kod njih da si kojim slucajem hteo da dodjes po nju ......
Hvala ti u svakom slucaju
-
travelman
...
...
... jedina prednost onog audija je sto u onakvom stanju ne moze niko da ga izgrebe kljucem ...
Na obicnu sam i mislio ...Pa jeste bolja obicna kisa kada ne bi zaledila,ali kad se razlije po autu i zaledi.......