Elem,pukao mi remen od alternatora ja pogleda voltmetar na 12,kazaljka temperature za dva milimetra u crvenom.
PREGRIJAVANJE motora 2105
-
dr.scelt
- Automobil: vaz 2105
PREGRIJAVANJE motora 2105
Ljudi,pozdrav!Ladinim mukama nikada kraja!
Elem,pukao mi remen od alternatora ja pogleda voltmetar na 12,kazaljka temperature za dva milimetra u crvenom.
Ugasim ladilak i komso me slepao 15km do kuce.E to mi se isto dogodilo ima dvije godine,motor je ok bio prosao,ali...Posto mu je ovo tako reci drugo extra pregrijavanje-da li mi iko zna kazati dali sam mu *aprdio konacno?Kakva je sansa da sam unistio dihtung glavine?
Motor 1.3.Je li ko imao slicne probleme?
-
dr.scelt
Re: PREGRIJAVANJE motora 2105
A trebam je sada oko praznika registrovati.Ako bi riknuo ne bih je ni registrivao 
-
dr.scelt
I zaboravi napisati-KUKU MENI.Djavole Lade i ko je izmisli vazda nosi rezerve sa sobom sve osim limarije.Dobro,mogu se i stakla izostaviti ako se putuje na blize relacije.Ostalo-ama bas sve mora se krpatiti i nositi...Inacee-ostade u kvaru,pa upomoc drugaru i tako vazda ukrug
Pa i teoretski i prakticno ima sanse da si ga shjebao ,ali to ces tek videti kad je opet upalis i ispratis dalje desavanje kad postigne radnu temeperaturu,otvori termostat i provrti.....dr.scelt wrote:kazaljka temperature za dva milimetra u crvenom.......Kakva je sansa da sam unistio dihtung glavine?
Samo ti zakaci nov kais i pali ti nju
-
dr.scelt
Kako se manifestuje?Pokaze li odmah nakon vozanja kad nabacim remen?
Pa u principu pokaze ....ali voznja posle nabacivanja remena je voznja i od 2km i 200km ...tako da moras lepo da ispratis......Gledaj cantru za tecnost,gledaj sipku od ulja (dali dize nivo),gledaj cep od ulja dali pravi majonez .....i odmah ces sve znati kako stoje stvari
Da sto kaze skora to ces saznati tek kad krenes ponovo da je vozis. Zameni remen i napuni rezarvoar i vozi i sve ce ti se samo kasti kako dalje.
Klinasti kais ja nosim uvek u rezarvi.
Klinasti kais ja nosim uvek u rezarvi.
kad bi povremeno kontrolisali stanje kaiseva nikad vam ne bi pukao u voznji. meni se jos nije desilo za 18godina koliko vozim
j***** auto bez kardana
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Inače, kaiš od 200din provereno može da izdrži celu godinu 
-
travelman
Nije bitno koliko je kazaljka mm otisla u crveno nego je bitno koliko je vremenski to trajalo. Isti slucaj sam imao na jednom autu, nije mi pukao kais nego je spao sa remenice ali mu to dodje isto. Bilo je to pri brzini od oko 150, dok sam ja iz leve trake presao u desnu pa u zutu kazaljka je vec spucala u crveno ali je vremenski to sve trajalo kratko.
Imao sam srece, majstor je samo zamenio roler i vratio kais a nekih veci tj nikakvih posledica po motor nije bilo. Motor mi nije prokuvao u smislu da je izbacio vodu ili dimio ali je kazaljka bila u crvenom.
Imao sam srece, majstor je samo zamenio roler i vratio kais a nekih veci tj nikakvih posledica po motor nije bilo. Motor mi nije prokuvao u smislu da je izbacio vodu ili dimio ali je kazaljka bila u crvenom.
-
dr.scelt
Hvala ljudi na savjetima,evo danas sam napravio remen i probacu je prekosutra 60km malo pariti,inace to joj radim redovno,pa ce valjda pokazati...Bem li ga...Kratko je to trajalo nadam se iskreno da nece biti rastavljanje motorine.
-
dr.scelt
Radi ali moram termostat mjenjati ne bi je natjerao sada na radnu temperaturu nema sile...Mada da joj skinem remen...Izgleda zaglavio termostat malko odskrinut....A moracu da mu ebuckam malo kevu...