ZokRS - Lada Samara 1300

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: ZokRS - Lada Samara 1300

Post by dejca »

To ima i 2107- mica i to je u knjizi za 2107 ladu i objašnjeno kao što je i dejo napisao.
Ej a ja se sve rešavam da signalnim sijličkama to povežem i vidim kako to radi. :xixi

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Jedino sto moze da bude je da ti se gasi na leru kad su otkacene zice. Ako tebi motor radi normalno sa otkacenim zicama znaci da je neko odsekao vrh el. dizne ("majstori" imaju taj obicaj da to eliminisu kao uzrok problema, ili da bi radio na leru ako crkne dizna) i onda ceo sistem nema efekta bilo da su spojene zice ili ne.

ZokRS
Automobil: Lada Samara

Post by ZokRS »

Ok, drugari, hvala vam.. mislim da sam razumio o cemu se radi. Buduci da je kod mene to sve radilo sa iskopcanim dzekovima mislim da je ili dizna neispravna ili je podrezana. Danas sam skidao I dzek sa dizne dok je motor radio I nije se desilo ama bas nista.. koliko sam razumio trebao se motor ugasiti? Sutra cu je skinuti I vidjeti da li, uopste, radi.. hvala jos jednom.
Ako neko ima sta da kaze u vezi sa "knedlom", trzanjem u voznji bez gasa I gubljenju goriva u karburatoru nakon 2-3 dana nepaljenja bio bih zahvalan..

dejca

Post by dejca »

ZokRS wrote:gubljenju goriva u karburatoru nakon 2-3 dana nepaljenja bio bih zahvalan..
Kako gubljenje goriva, kad otvoris karburator dali ima u loncetu benzina ili nema, dali si tu gledao ili mislis da gubi gorivo jer ti teze upali posle tri dana.
A za knedlu probaj razvodnik malo zaokrenuti u smeru kazaljke na satu.

ZokRS
Automobil: Lada Samara

Post by ZokRS »

dejca wrote:
ZokRS wrote:gubljenju goriva u karburatoru nakon 2-3 dana nepaljenja bio bih zahvalan..
Kako gubljenje goriva, kad otvoris karburator dali ima u loncetu benzina ili nema, dali si tu gledao ili mislis da gubi gorivo jer ti teze upali posle tri dana.
A za knedlu probaj razvodnik malo zaokrenuti u smeru kazaljke na satu.
Nisam gledao da li u karburatoru ima goriva ali kad palim nakon nekoliko dana ne paljenja nece da upali.. samo vergla ili upali na sekund I onda se gasi. Kad napumpam na AC pumpi onda pali bez problema. Jedno od objasnjenja koje mi je dao majstor da je moguce da ljeti ispari gorivo iz karburatora ali ta prica ne drzi vodu kad je Zima jer su niske temperature I nema sanse da onda isparava.. je li moguce da je do pumpe? Ako pumpa ne valja, ako su membrane suplje, da li onda u u filteru ima goriva ili se slije nazad u rezervoar? Kod mene uvijek ima goriva u filter I zato nisam sumnjao na pumpu.. ipak je ona najnoviji dio na autu, osim prednjih guma u ulja u motoru.. stara je svega 4 godine! :)

travelman

Post by travelman »

Kod mene uvijek ima goriva u filter I zato nisam sumnjao na pumpu..
Isti problem sam imao na cabriu, problem je bio u membranama na karburatoru jer je gorivo kap po kap za par dana ne paljenja, iskapkalo iz karburatora. Dve membrane i ruke sam platio oko 15KM ako ti nesto znaci.

dejca

Post by dejca »

Pa proveri, neznam kako je kod samare ali verujem da je isto. Skini filter i otvori karburator odozgo i pogledaj u loncetu ima li benzina ako ga nema trazi uzrok. Kod pumpe proveri ventilčiće. Skini crevo sa karburatora i duni, ako vazduh prolazi i pumpa nije kako treba, protok treba da ide samo u jednom smeru ka pumpi.

skora

Post by skora »

Ma povratni ventil onaj plastiscini sto stoji na crevu je riknuo.....

travelman

Post by travelman »

Ja nemam taj ventil kod mene ... :oops: ...

skora

Post by skora »

Pa sta ti drzi gorivo u crevu ??? Ti ga zaverglas i ono doleti iz rezervoara - jel??

travelman

Post by travelman »

Drzi ga ventil u pumpi, nemam posebni ventil na crevu kao sto ga ima Alexa na Tomosu ...

skora

Post by skora »

Pa ko ga onda kod mene stavio na crevo??? Sto kad ima u pumpi??

travelman

Post by travelman »

Pa mozda u pumpi nije bio ispravan ,,, a covek imao tomosa .... :mrgreen: ...

dejca

Post by dejca »

Taj ventil je u pumpi, za spolja nisam čuo da postoji.

djape1977

Post by djape1977 »

samara ga fabricki ima na crevu, ostale lade nemaju
j***** auto bez kardana

Post Reply