Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
skora

Re: Lada Samara 1.3

Post by skora »

Gago wrote: i posekoh se na neku selnu :evil:
Image

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

:( :sad: :cry:
Samo Samara Srbina Spasava

travelman

Post by travelman »

Kakva te muka naterala da to radis po ovakvom kijametu ... :? ...

skora

Post by skora »

Otisao kuci pa se kurci jer ima tamo garazu ....ali dzabe kad se zna ko njemu odrzava krkelu :!: ..... vidis da cim joj pridje krv tece u potocima :lol: ....seti se migavaca kad je srafio :D :D :D :D

Gago

Post by Gago »

Pa nikakva muka bre, nego imam garazu a imam i ovo http://www.odigledolokomotive.rs/proizv ... 220-womax/, pa kada nemam sta da radim preko dana, odem do garaze i cackam nesto po kolima. Nije ni hladno tamo :)

Malopre sam strcnuo WD u brave i kedere premazao glicerinom...

Skora je kriv jer mi je rekao da moze odozgo da se skida sraf, mada ja sam mu i prisao odgore i ne mogu da nategnem nikako, stegnuto je katastrofa, a nema prostora za polugu nikakvu :sad:

travelman

Post by travelman »

Skora je kriv jer mi je rekao da moze odozgo mada ja sam mu i prisao odgore i ne mogu da nategnem nikako,
Pa ti si jos gori od njega pa ga slusas ... :!: ... on vozi 45icu tek od pre neki dan a ja sam doktorirao na njoj i u njoj ... :!: ...
Poslusaj ti mene, iskusnog vozaca ... ;) ... pridji ti odozdo, legni ispod nje pa ces videti kako ces lako nategnuti ... :mrgreen: ...
Ajd nek ti je sa srecom pa javi ko te bolje savetuje ... :!: ...

skora

Post by skora »

:D :D :D .....pa jesi bio pored mene kad sam odpustao taj sraf ODOZGO !!!!! .... i sta si sad zapeo da dolivas ulje ????

P.S.

:) Ponesi tu lampu kad krenes za BG :twisted: ...... tebi ionako ne treba jer moze struja da te udari :!:

Gago

Post by Gago »

Nemam pojma, sve mi je savrseno na kolima, pa rekoh to da uradim :D :D :D

skora

Post by skora »

Nista me ne pitajte :evil: .....Gago je dosao jutros u 10h :mrgreen: ,uvalio mi se na mesto i poceo da me maltretira .... :!:

Sva sreca Travi je radio pre podne pa nije imao ko da mi smeta ,ali odprilike je prica krenula ovako:

Image

Image

Gago je skoro promenio alternator koji je na probnom stolu pokazivao punjenje 15,sto bi u prakticnoj upotrebi trebalo da daje nekih recimo 14,3 - 14,7 ......sto je po meni idealno.

Tako - sa tim drugim ugradjenim alternatorom,otisao je za praznike kuci,i svratio kod svog elektricara da mu izmeri punjenje jer prilikom zamene nismo imali unimer.Elektricar mu je izmerio 14.2,spustio haubu i rekao - vozi i uzivaj.

Gago je nastavio da vozi i uziva,ali u tom uzivanju ,primetio je da mu skazaljka od voltmetra PONEKAD zaigra,odnosno napravi odsecne pokrete levo/desno.....kao recimo da u tim trenucima izgubi punjenje .

Namolimo danas Travija da nam preko veze pozajmi njegov aparat,i posto niko od nas dvojice ne zna da rukuje njime ,pozovemo jednog komsiju da nam to famozno punjenje premeri....pa da mi prekontrolisemo tog Gaginog elektricara......i tu sa upaljenim potrosacima(duga svetla+ventilator) dobijemo ovu vrednost:

Image

Po meni (koji sam totalni laik) je ovo - malo :!:

Onda izgasimo sve potrosace ,i tada dobijemo totalno promenljive vrednosti ,koje su oscilirale od 12.2 do recimo 13.2......pa sam ga cak u jednom momentu uhvatio sa nebuloznih :shock:

Image

...ali to je bio samo trenutak kada on kao digitalan menja cifre na displejKi :D :D

Dakle skapirali ste .....pod opterecenjem slabo punjenje ,a bez opterecenja ajd da kazemo podnosljivo ,ali cim se upale svetla ,ta vrednost pada ispod 13

Ja kazem da pored reglera vrlo moguce je da je i akomulator oslabio (iako je jos u garanciji) ,te tako ovaj ne stize da ga dopuni na Gagino vozikanje od 3km na svakih 15 dana. :mrgreen:

Sta kazete Vi????

travelman

Post by travelman »

Sva sreca Travi je radio pre podne pa nije imao ko da mi smeta
Travi je isao da radi, i da zaradi, da bi imao da ti kupi paketic za novu godinu ... :!: ...

Image
Image

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Po mom iskustvu, crknut akumulator ne izaziva pad napona dok motor radi. Alternator mora da razvija dovoljnu amperažu da održava napon sa aktivnim svim potrošačima (sem alnasera, naravno).

skora

Post by skora »

travelman wrote:Travi je isao da radi, i da zaradi, da bi imao da ti kupi paketic za novu godinu ... :!: ...
Ha ha !!!! UuuuuuuU Image .....pa hvala Traaaaviiii !!!

P.S. - Image Sta li mu treba da mi je znati pa se slihta sa Buenom :)

:kez
Dare wrote:Alternator mora da razvija dovoljnu amperažu da održava napon sa aktivnim svim potrošačima (sem alnasera, naravno).
Ja mislim Dare ,da ce on(alternator), to tesko da izvede ako je baterija umrla .....dakle na los akomulator nikada ocitane vrednosti ne mogu biti ISTE kao na dobrom .....ja mislim da nema sanse :?

Gago

Post by Gago »

Pa nije bas umrla kada je palio na - 17... Ali je oslabio ...

Traviju trebaju korube :D

travelman

Post by travelman »

Traviju trebaju korube
Vise mi ne trebaju ... :kez :kez :kez ...

skora

Post by skora »

Gago wrote:Pa nije bas umrla kada je palio na - 17... Ali je oslabio ...
Ja kazem da ga stajanje u mestu bez paljenja na -17 ubija ....njemu padne napon....aj benzinac je pa pali na pola kruga......i tako oslabljen krece da se puni na relaciji BG-KV .....Na tom putu ,u tom punjenju,on ima 5-6 trzaja jer mu je NAPON SLAB.Dosao si ,presao si 150km u cugu ....opet parkiranje i mrtvilo 10 dana......OPET NAPON PADA ......Kreces za BG ...opet 150km u cugu ....opet na slab napon krece punjenje,opet dva tri TIKA sa skazaljkom ....i ti stizes .......OPET mrtvilo 15 dana bez paljenja ili sa paljenjem u mestu (ne bitno)....i tako u krug!!!!!

Digni napon na akomulatoru da optimalno i nema trika da ti zaigra skazaljka .....Proverimo to ocas ....drugi akomulator kod tebe ,taj kod mene ,i ako mi zaigra skazaljka prvi dan voznje - ON JE uzrok.

Locked