Zamena komjutera
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Zamena komjutera
Lada 110.8v 2000god.1,5Li.kad zamenim kompjuter dali moram da radim i dijagnostiku.HVALA.

Re: Zamena komjutera
Ne moras,ali bi bilo korisno....Sta je sa kompjuterom?
Na jedno mesto je nagoreovladista wrote:Ne moras,ali bi bilo korisno....Sta je sa kompjuterom?
Da li su isti kompjuteri za sve modele 11x ili ne.? Konkretno za ladu 110 8v,1999,kako videti koji je jer ima neki broj ili sta vec?
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Nisu isti. Ako imaš dijagnostiku, možeš preko toga, a ako nemaš onda otvoriš onaj stup između vozača i suvozača i ECU ti je tamo. Limena kutija veličine starog CD playera. Ne moraš ga skidati samo ponesi bateriju i ogledalo pa pročitaj šta ti piše na njemu. Bez baterije i ogledala nema šanse da pročitaš.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Ok,hvala.
Da li negde moze da se proveri za konkretnu ladu 110 da li idu serijski za sve kompjuteri ili nekako drugacije,neznam po br.motora ili sta vec.?
-
rascho
Ovo nisam razumio. Šta želiš provjeriti?
Da li su isti recimo za Ladu 110 sa 8v i sa 16v i recimo na 110 i 111.Majstor me ubedjuje(mozda je upravu)da ima razlike,jer kaze da mi je komp. od 111 kako je dosao do toga nemam pojma,valjda negde gledao na nekom sajtu po br.na komp.
Pa me zanima jer se to negde moze proveriti,ako neko zna naravno.
Pa me zanima jer se to negde moze proveriti,ako neko zna naravno.
-
rascho
Postoje različite verzije motora, pa i različite verzije ECU-a. Ako zapišeš sve brojeve koje vidiš na ECU-u i napišeš ih ovdje ja ti mogu objasniti šta je šta. Evo npr za moj ECU.
Verzija Bosch MP7.0
Bosch hardware number 0261206985
Bosch software number 1037360024
Verzija firmwarea M7V08V01
OEM broj 2112-1411020-50
Možda kod tebe ovaj OEM broj počinje na 2111 pa majstor zaključio da je to ECU za 111, ali to ne ne znači to, samo ima takvu oznaku.
Verzija Bosch MP7.0
Bosch hardware number 0261206985
Bosch software number 1037360024
Verzija firmwarea M7V08V01
OEM broj 2112-1411020-50
Možda kod tebe ovaj OEM broj počinje na 2111 pa majstor zaključio da je to ECU za 111, ali to ne ne znači to, samo ima takvu oznaku.
Isto je Bosch
2111-1411020-40
m7v03e65
A ova prve dve kolone kod tebe gde se nalaze,jer je to iznad onog bar koda ili ne?
2111-1411020-40
m7v03e65
A ova prve dve kolone kod tebe gde se nalaze,jer je to iznad onog bar koda ili ne?
-
rascho
To ti je isto MP7.0 (to je označeno sa M7) Onda sljedeće V je oznaka za auto sa prednjim pogonom, onda 03 označava Euro 2 motor sa 8 ventila, pa e65 su verzija i podverzija roma.
Tu možeš skinuti rom http://www.chiptuner.ru/content/ser_b70/
Onda odeš na temu Dijagnostika za Bosch MP7.0 i tamo sa mog google drivea skineš ChipTuning Pro 3, pa sa tim programom možeš otvoriti skinuti rom i tamo vidjeti sve podatke, od ovih informacija o verziji do konkretnih postavki automobila.
Tu možeš skinuti rom http://www.chiptuner.ru/content/ser_b70/
Onda odeš na temu Dijagnostika za Bosch MP7.0 i tamo sa mog google drivea skineš ChipTuning Pro 3, pa sa tim programom možeš otvoriti skinuti rom i tamo vidjeti sve podatke, od ovih informacija o verziji do konkretnih postavki automobila.
Re:treba pomoc
Uradio sam dijagnostiku i dobio sledece greske.P0480 COOLING FAN RELAY CIRCUIT MALFUNCTION.I druga greska.P0117 COOLANT TEMP.SNSR SIGNAL TOO LOW.Sta raditi dalje?
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pa greške su nekako kako da kažem, prilično jasne. Pogledati relej ventilatora hladnjaka i senzor temperature rashladne tečnosti, proveriti njih same ako i vodove do njih. Takođe vezano za senzor temperature, ne znam da li su koristili različite tipove na različitim kompijuterima (NTC, PTC) ili senzore koji daju različite vrednosti otpora. Malo je verovatno da jesu ali je moguće.