kovač wrote:Hvala na dobrodošlici!
Nema na cemu ...samo uzivaj ....
kovač wrote:Neki manji model,da žena može da je vozi.
Pa tesko je sad to ovako sto se kaze odokativno proceniti sta joj lezi .....ali najmanja lada je Kalina (ako se ne varam)
kovač wrote:Mislim da 112 nije loša.Ili neka druga,preporučite slobodno.
Posle pasata,stvarno ne znam sta je pametno za preporuku .....svaka ima svoje dobre i lose strane...
kovač wrote:I stvarno me zanima zar je toliko lošija lada od vw,mazdi i ostalih izvikanih brendova
Samo je VW izvikan brend ....ostali o kojima se sapuce su stvarno dobri....kao recimo Mazda (gde si je spomenuo).....ali najkraci moguci odgovor na tvoje pitanje po MOM subjektivnom misljenju je DA!!
Losije su lade od stalih ......
kovač wrote:Je li ona toliko nepouzdan auto ili su to naši stereotipi?
Lade su generalno vozila koja se koriste u uslovima u kojima se trazi izdrzljivost i jeftino odrzavanje....dakle vozila koja sluze kao radne masine u razlicitim apektima eksploatacije.Prema tim aspektima ,bira se i model lade.Sa pojavom modela 11x,dolazi do manjeg preokreta,i ljudi koji su bili verni ladi nastavljaju da se druze sa njom u novom ruhu.Kasnije izlaze i drugi modeli ali to je vec neka druga prica.....
Kako je vreme islo ,tako je Lada uvela elektroniku u svoj proizvodni program i tako pratila korak sa novotarijama na trzistu.UPRAVO ta elektonika ,koja je na nekom nizoj razini u odnosu na zapadnu,ostavlja utisak ne sigurnog auta ,jer je mahom ne predvidiva u svom odkazivanju.
E sad....postoje korisnici Lada,zapravo lada novijeg datuma (od 2000te),koji su malo prostudirali kako to radi,cemu sta sluzi ,nije im strano drzanje srafcigera u ruci,i takvi korisnoici lada nemaju toliko problema jer se trude da svaki predvide,otklone na vreme,sprece itd......
Dali si ti u toj prici ,i dali ti to zelis ,to najbolje ti sam znas ......
Idemo dalje...CENE.....Osnovne cene lada su generalno niske.To nema ko sta da ti prica kad i sam vidis.E tu sad imamo sledecu situaciju........Ako bi ja poceo da ti pricam svoje vidjenje situacije,ispao bi sukob misljenja.....jer slozices se ipak smo na lada forumu......ali ako cemo realno da sagledavamo stvari,svakako je pametnije kupiti dobru mazdu (gde je spomenu),negoli dobru ladu.....
Lada je auto s kojim nikad nije dosadno,auto s kojim se druze ljudi manje platezne moci......a umeju da uoce razliku u odnosu na zastavu.
Kao zavrsnu rec .....dacu ti konkretan primer.Dobra lada 11x ,DANAS na nasem trzistu kosta OKO 1500e.Toliko je placaju ljudi sa ovog foruma.Dakle nema lazi ......TAKVA lada,koja se svrstava u grupu dobrih,ima sve karakteristike DOBROG auta dok ne dodje na red ulaganje.Tu nastaje problem,jer delova u KVALITETU nema puno,a kada se naruce da budu kvalitetni ,onda kostaju kao za svaki drugi auto.Majstora za LADA DIJAGNOSTIKU ima malo ,te tako ljudi van beograda muku muce jer nemaju adekvatnu servisnu podrsku.
Dakle ....ako si u prici LADE .....onda prvo moras da odredis sve aspekte svojih mogucnosti,pa onda da vidis sta ti je interesantno od modela (to oko zene sto si spomenuo),pa tek onda da krenes u razmatranje........za sad je po meni rano jer je gledas samo na slici.....ali kad provozas neku ,tek onda mozemo da pricamo ozbiljnije na temu jel si i dalje u igri ili si ipak za zapadnu manufakturu