mikonos wrote: Kada sam nemestio desni točak i pokušao da zavrtim vidim da pakne naležu jako na doboš (jedva okrećem točak rukama).
To nije tako dobro .....mora da se okrece lagano ,kao levi.....
mikonos wrote:Sada mislim da meni sajle ručne kočnice prave broblem jer je ova koja ide na desni točak zategnutija i više nateže pakne nego ona sa leve strane.
Pa otpusti rucnu malo na onaj centralni sraf.... pa probaj jel ima promena
Da, to ću i uraditi ali se plašim da će mi ostati problem blokiranja desnog točka prilikom kočenja.
Koliko god da štelujem ručnu kočnicu desne pakne su uvek bliže dobošu i kod kočenja radnom kočnicom brže priđu dobošu od levih (jer im je potrebno manje pomeranje klipova cilindra)???
Pre godinu dana sam menjao paknove na zadnjim kocnicama I sajlu rucne. Prilikom promene paknova majstor nikako nije mogao da nasteluje rucnu kocnicu. Ili je blokirao tocak ili rucna nije radila. Majstor je probao 2 vrste paknova I nije uspeo da nasteluje. Od tada vozim sa rucnom koja vrlo malo hvata.
Molim za preporuku paknova koji mogu bez problema da se nameste?
SamaraBG wrote:Majstor je probao 2 vrste paknova I nije uspeo da nasteluje.
Problem je u dobosima ....
Potrebna zamena? Nisu delovali istroseno?
Mislim da koce bez problema noznom, samo je bio problem sa rucnom. Kada zategne, blokira - kada olabavi, ne hvata. Zar nije problem ipak do paknova? Moguce je da su ovi neki iz male privrede ili ko zna?
Pa ti isti paknovi koce i na noznu, da bas ne valjaju ne bi valjali ni na noznu, a da je neko uspeo da zezne polugu rucne na paknovima, zivo sumnjam isuvise je prosto da bi se dalo odraditi. Istorsenje dobosa nije bas zgodno za vizelnu proveru, a njihova cesta boljka je ekscentricnost. Pored toga rece da je menjao sajlu, valjda si mislio sajle, jer ih ima dve i treba ih menjati u paru. Isto rekao si blokira tocak, da li samo jedan tocak ili oba tocka?
Rezime nije bas zgodno za dijagnozu na daljinu, najbolje je da ga neko pogleda uzivo istrazi i sigurno ce naci sta je jer je taj kocioni sistem isuvise prost da bi bio neresiv ...