Stelovanje karburatora i paljenja i vakumi

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

dejo

Re: Stelovanje karburatora i paljenja i vakumi

Post by dejo »

teba onda svakako provjeriti podešenost ventila, paljenje, u kakvom je stanju razvodnik....

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Ta Niva je sigurno nekad bila single point (i radjena je za zapadnoevropsko trziste...) i taj adsorber je od nje tj.to plasticno bure slobodno uzmi povadi ta creva i baci.Pumpa za gorivo ti mora uzimati gorivo sa jednog od ova dva creva gore gde je zaokruzeno crveno(osima ako neko nije uzeo neku kantu i ubacio u rezerovar :-)...to je jedna stvar,druga stvar sto ja vidim na ovim slikama je onaj ,,automat :-),, sa desne strane ispod karburatora na usisnoj grani koji ima dva ulaza za creva-tu ti sigurno fals vazduh uvlaci i to ne mali.....iskreno dobro ona uopste i radi i ide.Taj ruski karburator moze toliko problema da napravi da je to cudo-dovoljno je samo da ti ona velika membrana napukne malo.Uzmi neki Solexov karburator sa neke Samare 1500,kupi komplet za reparaciju,predihtaj ga,namesti ga i ima da se navozas.

Sva tri karburatora te zezaju zato sto ti usisna grana uvlaci fals vazduh na onom ventilu za tzv.EGR sistem.Sa desne strane prsta na onoj slici gde pokazujes na prelivnu diznu grane.To moras zatvoriti.Da nije druga sisica zalomljena mogao si samo te dve sisice spojiti malim crevom.

vaskoh
Automobil: Niva

Post by vaskoh »

e ne znam,jos mi je razvodnik ostao sumnjiv,motor sam drugi ubacio,nastelovao ventile...paljenje sam ja stavio dje najbolje vuce a to je skoro da zapinje...jedan pipak je slomljen na ovaj automat,probacu jos to da napravim sjutra...i skoro na svako paljenje ona povuce po 300-400g iz bidona :(

vladista

Post by vladista »

nije razvodnik sigurno...uvlaci ti fals vazduh na automat....Uzmi sad je upali i sa dva prsta zatvori rupe na automatu,mora promenuti zvuk ili se ugasiti......i ono crevo sto je spojeno sa usisne grane na karburator ne znam dal tu treba da bude uopste.....

vaskoh

Post by vaskoh »

ona prefektno radi na ler,samo sto trosi i slabije vuce,ako je ugusim drugom redukovanom,odma u prvu mora...probacu staviti nesto na automat

vladista

Post by vladista »

Pa ler jeste nastelovan perfektno sa tim podpritiskom koji je siguran sam totalno mali zbog tog automata...zato kad das gas njega i nema pa ne moze ni da povuce.Cim stavis prste na automat osetices promenu.To mozes odmah da uradis ako ti je blizu niva....pusti je neka radi na leru i zatvori prstima te dve rupe....verovatno ce se ugasiti odmah.Posle je moras ponovo prestelovati kad zatvoris te dve rupe i ima da ide kao metak :-)

vaskoh

Post by vaskoh »

otisao je brat na selo,ima 3km odavde,usuo je 5l benzina i dako mu izdrzi :D ...cim dodje,probacu i to...hvala :) a je li puno 1.5 krugova da je odvijena dizna za gorivo i 4 kruga za vazduh?

vladista

Post by vladista »

To sad nemoj racunati uopste dok ne zatvoris one rupe....

vaskoh

Post by vaskoh »

javljam cim probam...pa je li moguce da na potrosnju toliko utice? :)

vladista

Post by vladista »

kako nije moguce...moguce je nego sta...taj podpritisak usisne grane je glavna stvar za rad karburatora

dejo

Post by dejo »

vladista wrote:druga stvar sto ja vidim na ovim slikama je onaj ,,automat :-),, sa desne strane ispod karburatora na usisnoj grani koji ima dva ulaza za creva-tu ti sigurno fals vazduh uvlaci i to ne mali.....Sa desne strane prsta na onoj slici gde pokazujes na prelivnu diznu grane.To moras zatvoriti.Da nije druga sisica zalomljena mogao si samo te dve sisice spojiti malim crevom.
Druze Vladista omašio si ceo fudbal kako bi se reklo.
Taj "automat" kako ga ti zoveš na usisnoj grani je termoregulator vakuma i tu ne može vući nikako falš zrak.
On je dio EGR sistema i ovisno o tome da li je motor hladan ili vruć daje manje ili više vakuma i tako upravlja radom poluge na egr ventilu.

dejo

Post by dejo »

Jedno crijevo vakuma ti je spojen na razvodnik i to je dobro.
Drugo crijevo vakuma koje ide s usisne grane na karburator je isto dobro spojeno, bilo da si ga blokirao ili ovako spojio je potpuno isto pošto na te dvije točke je isti podpritisak pošto se obe točke nalaze ispod leptira gasa.

vaskoh

Post by vaskoh »

dejo,zbunjuje me to sto kad je auto pod sauhom,on umjesto da da malo gasa,on ga smanji,i kako vracem sauh,tako dobija normalan ler gas?

vladista

Post by vladista »

dejo wrote:
vladista wrote:druga stvar sto ja vidim na ovim slikama je onaj ,,automat :-),, sa desne strane ispod karburatora na usisnoj grani koji ima dva ulaza za creva-tu ti sigurno fals vazduh uvlaci i to ne mali.....Sa desne strane prsta na onoj slici gde pokazujes na prelivnu diznu grane.To moras zatvoriti.Da nije druga sisica zalomljena mogao si samo te dve sisice spojiti malim crevom.
Druze Vladista omašio si ceo fudbal kako bi se reklo.
Taj "automat" kako ga ti zoveš na usisnoj grani je termoregulator vakuma i tu ne može vući nikako falš zrak.
On je dio EGR sistema i ovisno o tome da li je motor hladan ili vruć daje manje ili više vakuma i tako upravlja radom poluge na egr ventilu.
Znaci garantujem da negde uvlaci fals vazduh.....i ja tipujem na ,,automat,, ...a znam sta radi on , samo to kolegi nije bitno sad uopste...
Uzgred tebe da pitam-odakle on daje vakuma egr ventilu?!?
Uostalom ni to kolegi nije bitno jer je otkacen.
Last edited by vladista on Sun Feb 08, 2015 9:25 pm, edited 2 times in total.

dejo

Post by dejo »

Onda ti očito ne valja karburator.
Nije se valjda sa svakim tako ponašao, a kažeš da si ih promijenio dva ili tri...

Post Reply