Stelovanje karburatora i paljenja i vakumi
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Re: Stelovanje karburatora i paljenja i vakumi
Trebao si da ubaciš Porscheov motor u ladu

manje bi me izaslo nego sve ovo sto sam pokusavao 
a vidi ovo...ovaj karburator sto je remontovan a puno trosio,ova zica od sauha mi je bila na gornju rupu,da je stavim na ovu donju,bi li promijenilo sta?
To sto ti sauh pojaca kad ga vratis malo, vrlo verovatno da je do te membrane desno od br.1.
A ja licno ne bih znao mnogo da ti pomognem oko stelovanja ovog ruskog karburatora....
:-) da je kao kod Dara mogao bih ti o njemu pricati kolko hoces.
Porveri dobro gde moze fals vazduh da uvlaci....cak i crevo od serva sa rupicom kao igla moze cuda da pravi....
A ja licno ne bih znao mnogo da ti pomognem oko stelovanja ovog ruskog karburatora....
:-) da je kao kod Dara mogao bih ti o njemu pricati kolko hoces.
Porveri dobro gde moze fals vazduh da uvlaci....cak i crevo od serva sa rupicom kao igla moze cuda da pravi....
Krivo tipujes pa da te naučim...vladista wrote:Znaci garantujem da negde uvlaci fals vazduh.....i ja tipujem na ,,automat,, ...a znam sta radi on , samo to kolegi nije bitno sad uopste...dejo wrote:Druze Vladista omašio si ceo fudbal kako bi se reklo.vladista wrote:druga stvar sto ja vidim na ovim slikama je onaj ,,automat :-),, sa desne strane ispod karburatora na usisnoj grani koji ima dva ulaza za creva-tu ti sigurno fals vazduh uvlaci i to ne mali.....Sa desne strane prsta na onoj slici gde pokazujes na prelivnu diznu grane.To moras zatvoriti.Da nije druga sisica zalomljena mogao si samo te dve sisice spojiti malim crevom.
Taj "automat" kako ga ti zoveš na usisnoj grani je termoregulator vakuma i tu ne može vući nikako falš zrak.
On je dio EGR sistema i ovisno o tome da li je motor hladan ili vruć daje manje ili više vakuma i tako upravlja radom poluge na egr ventilu.
Uzgred tebe da pitam-odakle on daje vakuma egr ventilu?!?
Uostalom ni to kolegi nije bitno jer je otkacen.
Postavio sam skicu kako radi egr. Tamo možeš lijepo vidjeti odakle vakum egr ventilu, a to je sa karburatora i to sa onih cjevčica koje se nalaze iznad leptira gasa. Ona druga cjevčica koja vuče vakum za korektor razvodnika nalazi se ispod leptira gasa.
Taj automat kako ga ti zoveš s jedne strane ima dvije cjevčice, a s druge strane ti izgleda kao termoprekidač, uronjen je u rashladnu tekućinu i nema nikakve rupice s te strane da bi mogao vući zrak.

- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Dobro, kad krene da me zeza, nemoj da kažeš da ne znaš šta mu jevladista wrote: :-) da je kao kod Dara mogao bih ti o njemu pricati kolko hoces.
Inače, Dejo je u pravu za ovaj vakuum-automat.
ja odoh opet da stelujem 
Lrivo tipujes pa da te naučim...
Postavio sam skicu kako radi egr. Tamo možeš lijepo vidjeti odakle vakum egr ventilu, a to je sa karburatora i to sa onih cjevčica koje se nalaze iznad leptira gasa. Ona druga cjevčica koja vuče vakum za korektor razvodnika nalazi se ispod leptira gasa.
Taj automat kako ga ti zoveš s jedne strane ima dvije cjevčice, a s druge strane ti izgleda kao termoprekidač, uronjen je u rashladnu tekućinu i nema nikakve rupice s te strane da bi mogao vući zrak.
[/quote][/quote]
Ok,naucio si nas sve.Mislio sam da je neki drugi sistem
[/quote][/quote]Ok,naucio si nas sve.Mislio sam da je neki drugi sistem
Vazi DareDare wrote:Dobro, kad krene da me zeza, nemoj da kažeš da ne znaš šta mu jevladista wrote: :-) da je kao kod Dara mogao bih ti o njemu pricati kolko hoces.
Inače, Dejo je u pravu za ovaj vakuum-automat.
mogu li od neceg drugog da stavim umjesto ove ler dizne elektricnu...?pase li sa vw-a?
stavio sam nove svjecice i vidim da mi samo 3 svjecica dobro sagorijeva...?sta moze biti?
Koja ne sagoreva dobro?
Ja sam ubedjen da ti imas veliki problem sa fals vazduhom ili lose uzubljenim motorom ili nenastelovanim ventilima.....nesto od toga mora biti.
Ja sam ubedjen da ti imas veliki problem sa fals vazduhom ili lose uzubljenim motorom ili nenastelovanim ventilima.....nesto od toga mora biti.
prva i druga ima garezi,treca dobra i cetvrta isto ima garezi?
garez uglavnom znaci prebogata smesa tj.vise vazduha a manje goriva....
cetvrtina od kruga mi je odvijena dizna za benzin