BMW E34 je vrhunski automobil.....cak i danas ne zaostaje po dizajnu za modernim automobilima......konkretan primerak sa 2.5 TDS motorom je cak sta vise tih nekih godina proglasen za najbrzi serijski dizel (mislim da je bila 91va god)......Pripada segmentu vozila u kojem Ladi mesto nije,te tako poredjenje ta dva automobila je nemoguce.....u svakom pogledu je bolji od lade ....
To je sto se tice teorije .....a sto se tice prakse ,stvari stoje ovako :
- Cim ti neko nudi BMW-a za ladu ,to ti je dovoljan signal da ne moze da ga proda ,i trazi nesto sto ima MAMAC za potencijalne kupce ,a to je godiste kod tvog automobila.Za neke ljude je godiste NAJbitnije jer smatraju da sto je auto mladji - da je samim tim i bolji.....Po meni je to velika zabluda.
- Druga stvar.....ne znam odakle si .....ali na nasim prostorima MISLIM da ne postoji 2.5TDS koji zavrednjuje paznje ,a da bi ga pritom neko menjao za bilo sta drugo (pa i za ladu iz 2006te).Takvi primerci se cuvaju i neguju ,jer takve primerke imaju zaljubljenici.SVE DRUGO (odnosnosno svi drugi),su lomovi ili POLU lomovi.....a to znaci:
- Otvarani motori jer im glave pucaju kao keks,jer tom autu ne sme da se pipne gas do god ne dobije radnu temperaturu.Takve puknute glave se vare tek toliko da pridrze dok ne dobiju drugog vlasnika ,jer su i kao polovne jaaakooo skupe.O novim je suludo i pricati....
- Bos pumpe problematicne.....i kao takve ne strucno remontovane i popravljane TEK toliko da dobiju prividan rad koji je daleko od savrsenog .....pa onda dizne itd....
Sve u svemu ,BILO KOG bmw fana da pitas za misljenje,on ce ti reci da ga zaobidjes u sirokom luku jer je generalno LOS ,a ustvari nije to toliko los motor ,koliko je kultura,platezna moc i nacin rukovanja NA NASIM prostorima na niskoj razini,te tako onda i ono sto valja i moze da traje - kod nas crkne pre vremena.
Samim tim sto je sestak,njegovo odrzavanje je skuplje sigurno za 30tak % od 4vorocilindrasa.....pa onda registracija......pa zadnja vuca ukoliko ti to smeta ili nisi navikao ....itd.
Kao zakljucak ....AKO BI slusao zdrav razum i finansije.....svakako bmw NECE doci u obzir za zamenu,ali ako bi recimo MENE pitao .....ja ih ipak volim i verovatno se nebi puno dvoumio ako je za LICNU upotrebu a ne za preprodaju .....Ako je za dalju trgovinu - onda zaboravi .To nema kupaca za kes ako nije u bezcenje ....
Eto .....mozda sam ti malo pomogao .....Ako imas neke ozbiljnije slike tog auta ....ti okaci ....ali cim si rekao da je lakiran ,ja vec naslucujem da je isti kao i vecina sto se nudi .....ili ako si ga video ,ti ga uporedi sa primerkom koji je kao nov
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ORT&noec=1
Okaci i slike tvoje lade da je vidim .....ako zelis naravno ....