Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
skora

Re: Lada Samara 1.3

Post by skora »

Da ti ne vuku laseri mnogo struje :?

Image

Image

P.S.

;) Svrati da probamo drugi regler ....pa ako je do njega ,onda znas sta ti je ciniti ......

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Pokusaj da nadjes neki kvalitetniji regler poznatijih marki, definitivno je to problem. U krajnjem slucaju ako nema da se nadje, da stavis samo nosac cetkica i spoljni regler univerzalni, oni mogu da se nadju kvalitetniji.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Nasao je Boki Mobiletron, pa cu na kraju njega i uzeti... Ovaj je morao da bude stavljen na brzinu, jer nisam imao vremena da trazim po specijalizovanim prodavnicama pa je zato kupljen u Autodisku, a Rusi kazu da je odlican regler...

Ali realno cudno je, stari alternator koji ima spoljni regler je pravio ovakav problem, drugi alternator je pravio ovakav problem, sad sam stavio nov regler u njega i opet posle odredjenog vremena isti problem...
Samo Samara Srbina Spasava

djape1977

Post by djape1977 »

ti ruski alternatori su tesko djubre i nema kvalitetnih reglera ni cetkica da se kupi.
dodji lepo da ti prepravim nosace i da ugradimo fiatov ili zastavin alternator i neces vie imati problema
j***** auto bez kardana

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Opet ću ti reći isto, ja sam moju ladu kupio sa tim problemom još 2000-hiljadite i teram je tako do sad. Baš me briga što ide gore dole 1v. Bitno je da puni i teram tako.

Boki78

Post by Boki78 »

djape1977 wrote:ti ruski alternatori su tesko djubre i nema kvalitetnih reglera ni cetkica da se kupi.
dodji lepo da ti prepravim nosace i da ugradimo fiatov ili zastavin alternator i neces vie imati problema
Gresis, ima. Huco made in Germany ~1300 dinara 5 godina garancije sa sve fiskalnim, kao i Magnetron 1400 din i dve godine garancije. Imam oba oba savrsena. Sem toga ruski alternatori su keva ako umes da ih uradis. Imam ruski sa FAG Made in Germany lezajevima, detaljno ociscen, ispitana diodna ploca, svi kontakti pod konac, svi srafovi pod konac, rotor ne baca nigde, kolektor obradjen i pod laser i normalno 14.2V na leru sa popaljenim potrosacima. Sem toga imam i regler koji radi dve godine bez greske :)

Regleri i elektroopprema se NE kupuju u prodavnicamaa rezervnih delova za lade vec u specijalizovanim ...

Regler koji je on uzeo je VTN ukrajinski, po sepcifikacijama i po iskustvima sa stranih (ruskih) foruma je keva, on sam je radjen u MOSFET tehnologiji, prilicno termicki invarijantan, al jbg domaci biznismeni su uvezli kontigent djubretai ne radi koliko vidim ni jedan, 3 za redom sam bacio u djubre, a vidim sad se i on usrecio ...

Gago

Post by Gago »

Sto li sam se ja utripovao da je Mobiletron :mrgreen:

Danas sam nesto zagledao, meni regler ne lezi savrseno ravno uz alternator, mozda i to dovodi do nekih problema.... Slikacu....

Image :?

Boki78

Post by Boki78 »

Gago wrote:Sto li sam se ja utripovao da je Mobiletron :mrgreen:
nisi ti utripovao nego sam ja napravio lapsus.
Gago wrote: Danas sam nesto zagledao, meni regler ne lezi savrseno ravno uz alternator, mozda i to dovodi do nekih problema.... Slikacu....

Image :?
Lezi bas kako treba, taj zazor sa leve strane kod njega mora da postoji sa VTN-om.

Gago

Post by Gago »

Dodjoh veceras u BG :mrgreen:
Idu kola normalno, osim sto nekad trepere svetla a to se odmah pokaze i na kazaljci drmusanje, a nekad je sve ok... Kao i sa lerom, nekad radi izvanredno, a nekad moram da drzim i gas pomalo.... :roll:

skora

Post by skora »

Ja da se pitam,ja bi to prodao :!: ....uzmes lepo 300e i bog da te vidi ....mislim ja ti dam te pare :)

Gago

Post by Gago »

:P :P :P :P :P

dejca

Post by dejca »

skora wrote:Ja da se pitam,ja bi to prodao :!: ....uzmes lepo 300e i bog da te vidi ....mislim ja ti dam te pare :)
I imas prvi puta samaru kako treba hehe, ništa si neznaš.Image

skora

Post by skora »

...pa kad nece da mi je proda :(

dejca

Post by dejca »

Šta bi sa prodajom samare, dokle se stiglo?

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

do metar drva i to sitno cepanih :D

Locked