Grejač kabine i slavina grejača

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Lenjin wrote:Meni je izgleda slavina ok (probao rukom) ali su sajle rucice za stelovanje temperature kao i one druge dve (nisam siguran cemu sluze) najvervatnije otkazale jer kad ih pomeram nista se ne desava.
Osim sto moram da se saginjem ispod suvozacevog mesta i direktno pomeram slavinu, ne bi li se ugrejao, poseban ugodjaj mi daje i gomila grancica i lisca koje me gadja iz ventilacije.
Jel postoji neki nacin da se promene(zategnu) sajle i ociste ventilacione cevi od zalutalog lisca i sl. prljvstine a da se pri tom ne skida cela instument tabla?

Ostale dve su ti za:

Gornja rucica do tebe (gledajuci sa vozacevog mesta) je da ukljucis da ti greje noge to jest da ti duva na izlazima pored rucne kocnice

gornja rucica do suvozaca je da ukljucis susenje soferke to jest da ti duva iznad table na rupama odmah pored soferke!

Lenjin

Post by Lenjin »

Aha znaci ova blize meni (vozaca) regulise one ispuste kod prikljucaka za pojaseve.
Izgleda da i te 2 sajle ne rade (uvek su ukljucene). Skidao sam centralnu masku sa prekidacima, medjutim ispod nje se nalazi jos jedna maska koja je zalivena za ostatak table a tek ispod nje se nalazi mehanizam sa prekidacima za ventilaciju. Prilicno ne pristupacno da se dodje do sajli na brz nacin (bez skidanja cele table).
Jel je moguce bar da se one maske, na komandnoj tabli, kojima se regulise smer proticanja vazduha izvade na brzinu? U tom slucaju mogao bi da proturim cev usisivaca u njih i resim se lisca i granja.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Grejač kabine i slavina grejača

Post by bruyoni »

Kakva je sada stuacija sa tim slavinama grejača? Kontaktirao me preko drugara neki njegov prijatelj sa samarom koji bi da se reši tih muka sa slavinom koja curi pa su me zamolili da probam da im nabavim neku kvalitetnu. Nešto sam malo guglao i vidim da imaju dva tipa: zasunski, koji mi se čini da je ugrađivan serijski, i kuglasti/leptir koji bi kao trebao biti neko unaprađenje. Da li ih je neko koristio, da li ima nekog proizvođača za preporuku itd...

Hvala

skora

Post by skora »

Gadjaj takozvanu keramicku http://technolux.dp.ua/product/vaz_kran ... j_pr-vo_dk ...ove oplasticne https://www.kupindo.com/Automehanika/12 ... ACA-SAMARA sto se nude su kratkog daha

;)

bruyoni

Post by bruyoni »

Video sam. To je serijska varijanta ali mi se zasuni nikada nisu sviđali, uvek puštaju i skupljaju nečistoće u džepu.
Ovakava mi se više dopada
Image

skora

Post by skora »

Pa da ...ovo je malo kultivisanija varijanta od one koju srecemo u izvedbi samih potrosaca .....ako se secas recimo situacije na slavini kod Alexe u ladi ,ovo je isto to ,samo sto je sama rucica prilagodjena da moze sajla da se zakazi da bi moglo na polugicu da se otvara i zatvara a ne na ruku kao sto je recimo kod njega .

Ok je skroz ovaj tvoj predlog ,samo to mora da se porucuje ....

Boki78

Post by Boki78 »

bruyoni wrote:Video sam. To je serijska varijanta ali mi se zasuni nikada nisu sviđali, uvek puštaju i skupljaju nečistoće u džepu.
Ovakava mi se više dopada
Image
Ovakva slavina je daleko bolja, ali brisani prostor kroz koji moze pacov u kabinu mi se narocito ne dopada ..

Jel ovoga ima negde kod nas ili je i dalje iz onog sto negde napolju postoji?

bruyoni

Post by bruyoni »

Videh sad ono Alexino i baš izgleda vodoinstalaterski, ali bi trebalo da radi bolje.
Hoćeš da kažeš da ovo stoji pola u kabini pola napolju?! E glupog li rešenja! Mislio sam da ta salvina tako stoji negde u kabini blizu grejača... A ja sve gledam što su se Rusi blesavili pa stavili onaj prolazni prilljučak i kompikovali slučaj.
Gledam sada ovaj video
https://www.youtube.com/watch?v=rg_H57YcEdM
i mislim da ne bi bilo mesta za ulazak pacova.
Kad gledam ovo da se ja zezam sa tim to bi lepo u motornom prostoru dobilo jednu DN15 ili DN20 kugl slavinu sa aktuatorom na 12V i jednu 3/4" cevku sa spoljnim navojem da se ono drugo crevo učvrsti na požarni zid i da ne curi nigde. ccc blesavi Rusi. Onda je ono rešenje da voda stalno cirkuliše kroz mali hladnjak u 110 još i pomak! Ništ onda ću čoveku probati da kod Rusa naručim ovu sa kugl slavinom ako ne imaju keramičku za 900 dinara.

Boki78

Post by Boki78 »

Slavina na pozarnom zidu je de facto jedno od najmoronskijih resenja na samari. Iziskuje da sam deo bude savresen, jer je posledica kvara stvarno veliki posao.

Sad kad gledam ovde i nema nekog prostora jer ima dve rupe na pozarnom, mada je meni u secanju da je veca rupa na pozarnom. Bilo kako bilo u maju cu da vadim komplet enterijer jer mi opet navodnjava i pored promenjenog kedera, pa cu ovo bolje da pogledam, islikam i okacim ovde...

Rece imaju keramicku u prodavnici? Da nije mozda Luzarova? :xixi Da li imaju i ovu koju si okacio na slici u jednom od prethodnih postova?

bruyoni

Post by bruyoni »

Nije Luzar, ova je
http://www.yavva.ru/produkcija/katalog- ... 101150-22/
Onu sa kuglastom slavinom nemaju, verovatno može da se naruči, mogu da pitam

Boki78

Post by Boki78 »

I ta deluje bolje od plastikanera kojeg imam. Ako mozes pitaj sta mogu da naruce, ako mogu luzar, onda idealno, ako ne onda vidi za ovu sa kuglastom. Bilo kako bilo neka od njih ce biti uzeta :)

Hvala.

Boki78

Post by Boki78 »

P.S kad smo vec kod nabavke delova. Da li neko ima ideju gde bih mogao da nabavim reducir 8mm na 6mm. Treba mi dva komada da upristojim benzinsku instalaciju.

bruyoni

Post by bruyoni »

Neka ti neko na strugu napravi. Obično ovi što rade stariju pneumatsku opremu i što imaju po malo od svačega imaju strug. Samo im kažeš ša ti treba i dobiješ vrlo brzo.

skora

Post by skora »

Boki78 wrote:Ako mozes pitaj sta mogu da naruce, ako mogu luzar, onda idealno, ako ne onda vidi za ovu sa kuglastom. Bilo kako bilo neka od njih ce biti uzeta
Podrazumeva se da sam u igri za jedan komad ......Boki - sta uzimas sebi uzmi i meni ,tako je najednostavnije ;)
Boki78 wrote: Da li neko ima ideju gde bih mogao da nabavim reducir 8mm na 6mm.

A gde drugde osim kod brata Dareta :D http://es.aliexpress.com/promotion/prom ... otion.html ...... da si mi to ikad spomenuo ,vec bi ga imao ;)

bruyoni

Post by bruyoni »

Samo što mu na te dve strane baš ništa ne odgovara.

Post Reply