Stelovanje karburatora i paljenja i vakumi
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Re: Stelovanje karburatora i paljenja i vakumi
Ta lada je za zapadna tržišta bila rađena sa katalizatorom,a ta kutija je upravljački sistem
Koliko sam skužio po slikama i postovima tebi fali dijelova ,neki nisu ni spojeni i to ne može nikako raditi kako treba
Skini to sve ,stavi obični karb i miran si
Koliko sam skužio po slikama i postovima tebi fali dijelova ,neki nisu ni spojeni i to ne može nikako raditi kako treba
Skini to sve ,stavi obični karb i miran si
ja sam i stavio obicni ali trosi dosta,preko 40 
je li ovaj karburator da trazim...? treba li prepravka,neka medjuploca?
Najjednostavnije bi ti bilo da nađeš sa oznakom 2106-1107010,taj ima otvaranje oba grla mehanički i nema vakuum za razvodnik,taj se prvi ugrađivao u nive 1.6
Ili noviji s oznakom 2107-1107010-10, taj ima vakuumsko otvaranje drugog grla i isto nema vakuum za razvodnik te bi ti bilo najjednostavnije za ugraditi
A ovo što ti imaš,taj karburator što je bio u orginalu to zaboravi baci ga jer da bi on radio sve mora biti pospajano i raditi kako treba i lambda sonda i davač položaja klapni i termoprekidači,...
To sve povadi,i posudu s aktivnim ugljenom i cijevi od vakuuma i elektroniku,pozatvaraj sve te rupe od vakuuma i od zavisnosti kakav karb nabaviš ostaviš rupe od vakuuma na grani
Koji god karb uzmeš koji se ugrađivao na nivu od onog prvog na 1.6 do zadnjeg na 1.7 se mogu namontirati bez međuploče
Ili noviji s oznakom 2107-1107010-10, taj ima vakuumsko otvaranje drugog grla i isto nema vakuum za razvodnik te bi ti bilo najjednostavnije za ugraditi
A ovo što ti imaš,taj karburator što je bio u orginalu to zaboravi baci ga jer da bi on radio sve mora biti pospajano i raditi kako treba i lambda sonda i davač položaja klapni i termoprekidači,...
To sve povadi,i posudu s aktivnim ugljenom i cijevi od vakuuma i elektroniku,pozatvaraj sve te rupe od vakuuma i od zavisnosti kakav karb nabaviš ostaviš rupe od vakuuma na grani
Koji god karb uzmeš koji se ugrađivao na nivu od onog prvog na 1.6 do zadnjeg na 1.7 se mogu namontirati bez međuploče
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
taj karburator
ljudi,hvala vam,dako rijesim problem 
LajkaBM wrote:Najjednostavnije bi ti bilo da nađeš sa oznakom 2106-1107010,taj ima otvaranje oba grla mehanički i nema vakuum za razvodnik,taj se prvi ugrađivao u nive 1.6
ali ja imam taj karburator i opet nista
A kako si spajao?
Kak je bio stari spojen ili si našao kako se ovaj spaja?
Kak je bio stari spojen ili si našao kako se ovaj spaja?
tako sam je uzeo,prepravljenu...ne znam sta je vise,2 karburatora,svjecice,kablove,sve mijenjao,a cim cim vidi brdo,ne moze bez reduktora,a trosi ko djavo?
treba komplet stelovanje i provera da li je sve u funkciji od usisa do izduva(pa i katalizator ako ga ima)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
katalizator macen a lamda sonda izgasena...ne znam ima li veze ako lambda stoji unutra a nema funkciju?
ne smeta joj nista, ali ako je zivo jos nesto od sistema u spregi onda ne valja ti moras ceo sitem prebaciti na karburator. i da nema falsa vatduha, pogresno nastelovanih ventila, itd
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
sve je to neko odradio ali nije to to...ne znam sta da joj radim vise,zapalicu je 
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
gde se bre nalazis da dodjemo da ti pocupamo to sve i napravimo auto 
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Samo da za svaki slučaj prikažem kakav karburator čoveku treba, tj koji imam ja.