Plinski sistem i njegovi problemi
Moderators: dejo, elektronicar, choksi
Re: Plinski sistem i njegovi problemi
da ovi su isli odmah posle trotela ili protokomera na injekcion masinama. licili su na kockastu plocicu sa okruglim otvorom ...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Tako je, ima dve uvodnice gde se navlace creva od plina ( topla faza ili plin je sad u gasovitom stanju ).
moracu da vam slikam ovaj mesac. star je jedno 30 god, made in italy, u kutiji, nov
j***** auto bez kardana
ja sam imao nede sliku lovatov kit, ali ko za inat ne mogu da je nadjem. a monopoint nive si bile na trezistu u italiji vec od 96. proslog veka...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
U vecini slucajeva majstori koji ugradjuju plinski sistem, nameste ga tako da dok vozite na plin. Vama celo vreme radi pumpa goriva, jos kad se nevodi o kolicini goriva u rezervoaru. I kad povuce talog, evo njenog crkavanja. A sa dva mala releja moze se lepo iskljuciti pumpa goriva i el. ventil - dizna. Samim tim bi se i te kako produzio vek el. pumpe goriva...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
a sta je kod vakum pumpi?
ja sam to resio nepovratnim ventilom, stavio ga kod rezervoara, tako da prilikom prebacivanja prebaci ko da ima ubrizgavanje, ventil od goriva je pre pumpe, uvek ostane goriva u pumpi a nema ga dovoljno da ga pogura u karburator i tako nikad nije suva
ja sam to resio nepovratnim ventilom, stavio ga kod rezervoara, tako da prilikom prebacivanja prebaci ko da ima ubrizgavanje, ventil od goriva je pre pumpe, uvek ostane goriva u pumpi a nema ga dovoljno da ga pogura u karburator i tako nikad nije suva
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Mene sad zanima ovo:Tesla wrote:U vecini slucajeva majstori koji ugradjuju plinski sistem, nameste ga tako da dok vozite na plin. Vama celo vreme radi pumpa goriva, jos kad se nevodi o kolicini goriva u rezervoaru. I kad povuce talog, evo njenog crkavanja. A sa dva mala releja moze se lepo iskljuciti pumpa goriva i el. ventil - dizna. Samim tim bi se i te kako produzio vek el. pumpe goriva...
Kad daš kontakt, pumpa odradi bzzzzzzzzzzzzzzz i stane kad sabije pritisak, jer nema potrošnje sa ugašenim motorom. Šta je sprečava da se ponaša isto kada se vozi na gas ?
Struja Dare, ako ne dobija napon struje na prikljuccima, pumpa nece raditi. Imao sam prilke da vidim ( po meni dobro osmisljeno ) kako je odradjen plinski sistem. Kad prebacis prekidac na plinski sistem auto ti celo vreme radi na plinu. Kad je na nuli, nemozes ga upaliti i kad je na jedinici radi na benzinu. Isti princip, kao kod karburatorskog sistema.
Last edited by Tesla on Sun Apr 05, 2015 3:27 pm, edited 1 time in total.
- Dare
Nisi me razumeo.
Zašto se pumpa nebi sama gasila kad radi na plin, kao što se gasi kad daš kontakt, a ne upališ motor?
Zašto se pumpa nebi sama gasila kad radi na plin, kao što se gasi kad daš kontakt, a ne upališ motor?
Vidim iz tvog pitanja da se ne razumes mnogo u rad MPI i SPI sistema ubrizgavanja goriva, pa zato nebih da ulazim u objasnjenje jer se udaljvamo od teme na kojoj smo Dare.
Dovoljno ce ti biti oko kazem da aktuatore ( izlazne jedinice sistema ubrizgavanja goriva ) pokrece procesni racunar iz svoje mape podataka......
Dovoljno ce ti biti oko kazem da aktuatore ( izlazne jedinice sistema ubrizgavanja goriva ) pokrece procesni racunar iz svoje mape podataka......
- Dare
Šta je poenta tvog učestvovanja na ovom i Niva forumu ?Tesla wrote:Vidim iz tvog pitanja da se ne razumes mnogo u rad MPI i SPI sistema ubrizgavanja goriva, pa zato nebih da ulazim u objasnjenje
Dare, bez ljutnje, izvini nista lose nisam mislio kad sam kazao da se vidi ........ Ako te ti sistemi interesuju objasnicu ti njihov princip rada.
Nebih da ovu temu koja obradjuje plinske venturi sisteme, zatrpavamo sa pisanjem iz druge oblasti koju bi mogli isto otvoriti ( ako su clanovi zainteresovani ). A to bi bili: " MPI i SPI sistemi ubrizgavanja goriva ".

Nebih da ovu temu koja obradjuje plinske venturi sisteme, zatrpavamo sa pisanjem iz druge oblasti koju bi mogli isto otvoriti ( ako su clanovi zainteresovani ). A to bi bili: " MPI i SPI sistemi ubrizgavanja goriva ".
-
travelman
Mene zanimaju MPI i SPI sistemi .... ima ovde jos interesenata ali nece da ti priznaju ....
- Dare
Pazi, pitao sam iz čiste radoznalosti, a ispada kao da sam pitao kako radi svemirski brod. Mnogo je bezvezno u današnje vreme skrivati neko znanje i ne podeliti s drugim, osim ako si ti autor. Pošto ne verujem da si ti izumeo multipoint i ostalo, ja ću svoju radoznalost sigurno udovoljiti i bez tebe.
A ova teorija koju kopiraš po svim auto forumima ( <<<klik )malo koga zanima. Ako si stvarno raspoložen da nekome pomogneš, onda bi trebalo da odgovoriš na konkretna pitanja konkretnim odgovorom.
Meni nikad nije bilo teško da dam savet oko Nive ako znam rešenje, a često znam
. Ko zna, možda profesionalna deformacija, zavisnost od svakodnevnog transfera znanja... 
Pozdrav!
A ova teorija koju kopiraš po svim auto forumima ( <<<klik )malo koga zanima. Ako si stvarno raspoložen da nekome pomogneš, onda bi trebalo da odgovoriš na konkretna pitanja konkretnim odgovorom.
Meni nikad nije bilo teško da dam savet oko Nive ako znam rešenje, a često znam
Pozdrav!