Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Lada Samara 1.3

Post by aleko-2141 »

pa vezali masu i plus ili sta vec pa mu oduzima struju

travelman

Post by travelman »

Nije smesno.... :(
Da nije smesno, bilo bi tuzno ... a ja od ta dva uvek biram smesnije ... :) ... zaglavio sam i ja jednom sa njim do 1 iza ponoci zbog istog problema tako da znam kako se osecas ... sto me niste zvali da vam smetam, zna i Travi nesto a voli i da pomogne prijateljima u nevolji ...

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Upalili smo mu lamelu kad me je uz ono brdo vukao :sad:
A sve je lepo krenulo....

@ Dejca

Cakce mi onaj prekidac gde menjam polozaj da li cu na plin ili benzin...

Kada jos nismo povezali svetlo obrtomera, a bio je povezan na struju i masu i bobinu, i kad smo proveravali da li obrtomer radi, upalio je auto cas posla....

Posle smo samo isekli zicu koja je za osvetljenje i privezali i ovu, i sve lepo spakovali i posle nista...
Kazem na kraju je poceo ponekad i da upali, ali onaj prekidac cakce... Kao da lupka nesto u njemu :sad:

@ Travi

Ma vec je posle poceo i mrak da pada, nismo se ni setili...

A sutra treba da idem kuci :?
Last edited by Gago on Wed Apr 08, 2015 9:31 pm, edited 1 time in total.
Samo Samara Srbina Spasava

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

mogao sam i ja da svratim da vam pokazem kako se to radi :D

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Otkacite sa bobine te zice od obrtomera pa probajte onda.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Na kraju smo i otkačili, ali ništa.
Kupiću sutra prekidač za plin pa ćemo videti.
Samo Samara Srbina Spasava

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

povezi direktno prekidac i probajte na benzin

skora

Post by skora »

Pazljivo citajte poruku .......

Iz sata izlaze CETIRI zice.......Signal(crvena) ,masa (crna),+(plava),i svetlo (zuta) !!!!

Image

Na signalnu zicu kacim kondenzator u kuci !!!!!.....silazim u kola ,kacim + na aku,kacim masu na aku,kacim signal na bobinu ,i poslednju zicu od sijalice ostavljam slobodnu jer me ona u tom trenutku ne zanima.

TAKO POVEZANO ZA TEST PROBU,palim auto i sat normalno radi.Auto pali na pola kljuca kao sto je uvek palio ,i ja ga malo turiram gledajuci kako se ponasa skazaljka,imali oscilacija u radu ....sve super ,i gasim auto.

Te zice koje sam malopre poveza,SAD RASKACINJEM,i provlacim ih trasom koja mi odgovara (da vas ne davim sad sa tim).Tako provucene zice ,lepo ususkavam u snop ,vracam sat,kacim sajlu od kilometraze,kacim crevo od vakuma,kacim dzekove u sat......pakujem sat na svoje mesto ,stavljam masku oko sata u zabice.Sve je fiksirano!!!!!!

ZIca od svetla u obrtometru mi je i dalje slobodna.Vadim prekidac od svetla ,ispitujem koja mi buksna prekida napajanje preko prekidaca.....nalazim da je to prva do suvozaca,kacim se na taj vod sa zicom za svetlo iz obrtaljke,probavam prekidac - SVE RADI!!! Pali svetlo u instrument tabli ,upaljacu ,cajgeru .....

Gasim ,izoliram,pakujem prekidac u svoje leziste .

PALIM AUTO !!!!.Pali na cvrgu kao sto je uvek palio.Radi ,malo ga turiram .....NE RADI SAT OBRTAJA !!!!

GASIM !!!! ......i tad krece ludilo :evil:

Vergla i vergla i vergla.......Kao da si mu preseko dovod goriva.I jednog i drugog .

Krecem u istrazivanje od varnice,kabla sa bobine,bobine,kape ,ruke,komutatora.

Kako sta zamenim ,tako Gago zavergla u kabini nebili se javio na verglanju.JOK .MRTAV.Vergla ali ni da cuje.

U jednom momentu zavrglaj i upali na pola kljuca. :shock: ....radi........UGASIMO GA .Da upalimo - JOK !!!!.

TADA se javlja caktanje u prekidacu za plin poput kuckanja morzeove azbuke ,i od tad je mrtav.

:? STA MU JE ????

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:povezi direktno prekidac i probajte na benzin

Kako ???
Zica na + ,i drugi kraj zice na ventil ??? Jel to mislis ???
Na koju buksnu idem na ventil ako si na to mislio ??

Image

http://postimg.org/image/vnwnbkeql/

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

sa bobine uzimas plus na njega vezete i ler diznu, povezes prekidac od benzina direkt

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

skora wrote:caktanje u prekidacu za plin poput kuckanja morzeove azbuke ,i od tad je mrtav.
e to se meni desavalo na Samari samo prilikom gasenja motora, kad okrenem kljuc. ali mi nikad nije pravilo problem u voznji, paljenju i slicno pa sam uvek to zanemarivao.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

skora

Post by skora »

Vi ga ovaj nepismeni aleko :evil: ....sa bobine uzmes plus na njega !!!! Sta si sad ti meni hteo da objasnis breee :hit

Elem ....jutros smo nastavili agoniju posto nas je juce uhvatio mrak.Situacija sledeca:

Sobzirom da kacenje obrtometra dovodimo u vezu sa problematikom paljenja,da bi odklonili sve nedomice,sve smo raskacili i stavili u gepek.Dakle odkacio zicu koja ide sa obrtometra na akomulator i zicu koja ide sa obrtometra na bobinu.

Zavrglaj - ISTO !!! Vergla auto ali ni da cuje ..Ok idemo dalje ......sa plinskog ventila ,skidamo buksnu +,i zicom se kacimo na ako.Dobijamo CAK ,zaverglaj,auto pali kao mina.

Ok ,konstatovali smo da imamo problem u prekidacu za plin koji hebe.Odlazimo u radnju ,kupujemo nov indetican prekidac sa instalacijom,kad smo vec kod uvoznika kupujemo i nove one male filtere za plin ,i vracamo se nazad.Probavamo nov prekidac direktno na akomulator,sija lampica.Probavamo stari prekidac na akomulator - NE sija lampica.

Ok ,znaci on je u pitanju.

Kacimo ga ,zaverglaj - ISTO .Nov prekidac cakce kao stari ,lampice nema i auto nece da upali .

Konstatujemo da je problem u instalaciji OD PREKODACA !!!!

Skidamo plinski prekidac ,i na njegovom dzeku probnom lampom proveramo imali on uopste struje - IMA !!!!......davanjem kontakta ,probna lampa koja sada menja prekodac - zasvetli.

JA ZBUNJEN :sad: ........mozgali ,mozgali ,ali uzalud .Vezah mu direktno plin (zica sa ventila na aku),upali na cvrgu ,i Gago ode.

Aj ko se razume u plin neka nesto kaze......

Plinski osigurac na dovodnom kablu OK ,osiguraci u tabli OK ....svi kontakti OK

Da je bilo kakav mehanicki kvar,auto nebi radio na direktnu povezanost.Dakle zicenje je problem.

GDE ???? :?

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Rasklapaj prekidač.
Možda ne daje dovoljnu jačinu struje da bi se aktivirao ventil. Tj možda je loš kontakt u prekidaču.
Ili uzmi osigurač od jedno 8A, veži ga redno sa prekidačem na akumulator u aktiviraj prekidač. Čisto da vidiš da li je u stanju da izgori osigurač ;)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Povežite instrument paralelno sa ventilom i merite koji napon tu dolazi.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

prso mi bre mob i nisam mogao da kucam kako treba :P

Locked