Lada Samara 1.3
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Lada Samara 1.3
pa vezali masu i plus ili sta vec pa mu oduzima struju
-
travelman
Da nije smesno, bilo bi tuzno ... a ja od ta dva uvek biram smesnije ...Nije smesno....
Upalili smo mu lamelu kad me je uz ono brdo vukao
A sve je lepo krenulo....
@ Dejca
Cakce mi onaj prekidac gde menjam polozaj da li cu na plin ili benzin...
Kada jos nismo povezali svetlo obrtomera, a bio je povezan na struju i masu i bobinu, i kad smo proveravali da li obrtomer radi, upalio je auto cas posla....
Posle smo samo isekli zicu koja je za osvetljenje i privezali i ovu, i sve lepo spakovali i posle nista...
Kazem na kraju je poceo ponekad i da upali, ali onaj prekidac cakce... Kao da lupka nesto u njemu
@ Travi
Ma vec je posle poceo i mrak da pada, nismo se ni setili...
A sutra treba da idem kuci
A sve je lepo krenulo....
@ Dejca
Cakce mi onaj prekidac gde menjam polozaj da li cu na plin ili benzin...
Kada jos nismo povezali svetlo obrtomera, a bio je povezan na struju i masu i bobinu, i kad smo proveravali da li obrtomer radi, upalio je auto cas posla....
Posle smo samo isekli zicu koja je za osvetljenje i privezali i ovu, i sve lepo spakovali i posle nista...
Kazem na kraju je poceo ponekad i da upali, ali onaj prekidac cakce... Kao da lupka nesto u njemu
@ Travi
Ma vec je posle poceo i mrak da pada, nismo se ni setili...
A sutra treba da idem kuci
Last edited by Gago on Wed Apr 08, 2015 9:31 pm, edited 1 time in total.
Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
mogao sam i ja da svratim da vam pokazem kako se to radi 
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Otkacite sa bobine te zice od obrtomera pa probajte onda.
Na kraju smo i otkačili, ali ništa.
Kupiću sutra prekidač za plin pa ćemo videti.
Kupiću sutra prekidač za plin pa ćemo videti.
Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
povezi direktno prekidac i probajte na benzin
Pazljivo citajte poruku .......
Iz sata izlaze CETIRI zice.......Signal(crvena) ,masa (crna),+(plava),i svetlo (zuta) !!!!

Na signalnu zicu kacim kondenzator u kuci !!!!!.....silazim u kola ,kacim + na aku,kacim masu na aku,kacim signal na bobinu ,i poslednju zicu od sijalice ostavljam slobodnu jer me ona u tom trenutku ne zanima.
TAKO POVEZANO ZA TEST PROBU,palim auto i sat normalno radi.Auto pali na pola kljuca kao sto je uvek palio ,i ja ga malo turiram gledajuci kako se ponasa skazaljka,imali oscilacija u radu ....sve super ,i gasim auto.
Te zice koje sam malopre poveza,SAD RASKACINJEM,i provlacim ih trasom koja mi odgovara (da vas ne davim sad sa tim).Tako provucene zice ,lepo ususkavam u snop ,vracam sat,kacim sajlu od kilometraze,kacim crevo od vakuma,kacim dzekove u sat......pakujem sat na svoje mesto ,stavljam masku oko sata u zabice.Sve je fiksirano!!!!!!
ZIca od svetla u obrtometru mi je i dalje slobodna.Vadim prekidac od svetla ,ispitujem koja mi buksna prekida napajanje preko prekidaca.....nalazim da je to prva do suvozaca,kacim se na taj vod sa zicom za svetlo iz obrtaljke,probavam prekidac - SVE RADI!!! Pali svetlo u instrument tabli ,upaljacu ,cajgeru .....
Gasim ,izoliram,pakujem prekidac u svoje leziste .
PALIM AUTO !!!!.Pali na cvrgu kao sto je uvek palio.Radi ,malo ga turiram .....NE RADI SAT OBRTAJA !!!!
GASIM !!!! ......i tad krece ludilo
Vergla i vergla i vergla.......Kao da si mu preseko dovod goriva.I jednog i drugog .
Krecem u istrazivanje od varnice,kabla sa bobine,bobine,kape ,ruke,komutatora.
Kako sta zamenim ,tako Gago zavergla u kabini nebili se javio na verglanju.JOK .MRTAV.Vergla ali ni da cuje.
U jednom momentu zavrglaj i upali na pola kljuca.
....radi........UGASIMO GA .Da upalimo - JOK !!!!.
TADA se javlja caktanje u prekidacu za plin poput kuckanja morzeove azbuke ,i od tad je mrtav.
STA MU JE ????
Iz sata izlaze CETIRI zice.......Signal(crvena) ,masa (crna),+(plava),i svetlo (zuta) !!!!

Na signalnu zicu kacim kondenzator u kuci !!!!!.....silazim u kola ,kacim + na aku,kacim masu na aku,kacim signal na bobinu ,i poslednju zicu od sijalice ostavljam slobodnu jer me ona u tom trenutku ne zanima.
TAKO POVEZANO ZA TEST PROBU,palim auto i sat normalno radi.Auto pali na pola kljuca kao sto je uvek palio ,i ja ga malo turiram gledajuci kako se ponasa skazaljka,imali oscilacija u radu ....sve super ,i gasim auto.
Te zice koje sam malopre poveza,SAD RASKACINJEM,i provlacim ih trasom koja mi odgovara (da vas ne davim sad sa tim).Tako provucene zice ,lepo ususkavam u snop ,vracam sat,kacim sajlu od kilometraze,kacim crevo od vakuma,kacim dzekove u sat......pakujem sat na svoje mesto ,stavljam masku oko sata u zabice.Sve je fiksirano!!!!!!
ZIca od svetla u obrtometru mi je i dalje slobodna.Vadim prekidac od svetla ,ispitujem koja mi buksna prekida napajanje preko prekidaca.....nalazim da je to prva do suvozaca,kacim se na taj vod sa zicom za svetlo iz obrtaljke,probavam prekidac - SVE RADI!!! Pali svetlo u instrument tabli ,upaljacu ,cajgeru .....
Gasim ,izoliram,pakujem prekidac u svoje leziste .
PALIM AUTO !!!!.Pali na cvrgu kao sto je uvek palio.Radi ,malo ga turiram .....NE RADI SAT OBRTAJA !!!!
GASIM !!!! ......i tad krece ludilo
Vergla i vergla i vergla.......Kao da si mu preseko dovod goriva.I jednog i drugog .
Krecem u istrazivanje od varnice,kabla sa bobine,bobine,kape ,ruke,komutatora.
Kako sta zamenim ,tako Gago zavergla u kabini nebili se javio na verglanju.JOK .MRTAV.Vergla ali ni da cuje.
U jednom momentu zavrglaj i upali na pola kljuca.
TADA se javlja caktanje u prekidacu za plin poput kuckanja morzeove azbuke ,i od tad je mrtav.
aleko-2141 wrote:povezi direktno prekidac i probajte na benzin
Kako ???
Zica na + ,i drugi kraj zice na ventil ??? Jel to mislis ???
Na koju buksnu idem na ventil ako si na to mislio ??

http://postimg.org/image/vnwnbkeql/
- aleko-2141
sa bobine uzimas plus na njega vezete i ler diznu, povezes prekidac od benzina direkt
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
e to se meni desavalo na Samari samo prilikom gasenja motora, kad okrenem kljuc. ali mi nikad nije pravilo problem u voznji, paljenju i slicno pa sam uvek to zanemarivao.skora wrote:caktanje u prekidacu za plin poput kuckanja morzeove azbuke ,i od tad je mrtav.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Vi ga ovaj nepismeni aleko
....sa bobine uzmes plus na njega !!!! Sta si sad ti meni hteo da objasnis breee
Elem ....jutros smo nastavili agoniju posto nas je juce uhvatio mrak.Situacija sledeca:
Sobzirom da kacenje obrtometra dovodimo u vezu sa problematikom paljenja,da bi odklonili sve nedomice,sve smo raskacili i stavili u gepek.Dakle odkacio zicu koja ide sa obrtometra na akomulator i zicu koja ide sa obrtometra na bobinu.
Zavrglaj - ISTO !!! Vergla auto ali ni da cuje ..Ok idemo dalje ......sa plinskog ventila ,skidamo buksnu +,i zicom se kacimo na ako.Dobijamo CAK ,zaverglaj,auto pali kao mina.
Ok ,konstatovali smo da imamo problem u prekidacu za plin koji hebe.Odlazimo u radnju ,kupujemo nov indetican prekidac sa instalacijom,kad smo vec kod uvoznika kupujemo i nove one male filtere za plin ,i vracamo se nazad.Probavamo nov prekidac direktno na akomulator,sija lampica.Probavamo stari prekidac na akomulator - NE sija lampica.
Ok ,znaci on je u pitanju.
Kacimo ga ,zaverglaj - ISTO .Nov prekidac cakce kao stari ,lampice nema i auto nece da upali .
Konstatujemo da je problem u instalaciji OD PREKODACA !!!!
Skidamo plinski prekidac ,i na njegovom dzeku probnom lampom proveramo imali on uopste struje - IMA !!!!......davanjem kontakta ,probna lampa koja sada menja prekodac - zasvetli.
JA ZBUNJEN
........mozgali ,mozgali ,ali uzalud .Vezah mu direktno plin (zica sa ventila na aku),upali na cvrgu ,i Gago ode.
Aj ko se razume u plin neka nesto kaze......
Plinski osigurac na dovodnom kablu OK ,osiguraci u tabli OK ....svi kontakti OK
Da je bilo kakav mehanicki kvar,auto nebi radio na direktnu povezanost.Dakle zicenje je problem.
GDE ????
Elem ....jutros smo nastavili agoniju posto nas je juce uhvatio mrak.Situacija sledeca:
Sobzirom da kacenje obrtometra dovodimo u vezu sa problematikom paljenja,da bi odklonili sve nedomice,sve smo raskacili i stavili u gepek.Dakle odkacio zicu koja ide sa obrtometra na akomulator i zicu koja ide sa obrtometra na bobinu.
Zavrglaj - ISTO !!! Vergla auto ali ni da cuje ..Ok idemo dalje ......sa plinskog ventila ,skidamo buksnu +,i zicom se kacimo na ako.Dobijamo CAK ,zaverglaj,auto pali kao mina.
Ok ,konstatovali smo da imamo problem u prekidacu za plin koji hebe.Odlazimo u radnju ,kupujemo nov indetican prekidac sa instalacijom,kad smo vec kod uvoznika kupujemo i nove one male filtere za plin ,i vracamo se nazad.Probavamo nov prekidac direktno na akomulator,sija lampica.Probavamo stari prekidac na akomulator - NE sija lampica.
Ok ,znaci on je u pitanju.
Kacimo ga ,zaverglaj - ISTO .Nov prekidac cakce kao stari ,lampice nema i auto nece da upali .
Konstatujemo da je problem u instalaciji OD PREKODACA !!!!
Skidamo plinski prekidac ,i na njegovom dzeku probnom lampom proveramo imali on uopste struje - IMA !!!!......davanjem kontakta ,probna lampa koja sada menja prekodac - zasvetli.
JA ZBUNJEN
Aj ko se razume u plin neka nesto kaze......
Plinski osigurac na dovodnom kablu OK ,osiguraci u tabli OK ....svi kontakti OK
Da je bilo kakav mehanicki kvar,auto nebi radio na direktnu povezanost.Dakle zicenje je problem.
GDE ????
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Rasklapaj prekidač.
Možda ne daje dovoljnu jačinu struje da bi se aktivirao ventil. Tj možda je loš kontakt u prekidaču.
Ili uzmi osigurač od jedno 8A, veži ga redno sa prekidačem na akumulator u aktiviraj prekidač. Čisto da vidiš da li je u stanju da izgori osigurač
Možda ne daje dovoljnu jačinu struje da bi se aktivirao ventil. Tj možda je loš kontakt u prekidaču.
Ili uzmi osigurač od jedno 8A, veži ga redno sa prekidačem na akumulator u aktiviraj prekidač. Čisto da vidiš da li je u stanju da izgori osigurač
Povežite instrument paralelno sa ventilom i merite koji napon tu dolazi.
- aleko-2141
prso mi bre mob i nisam mogao da kucam kako treba