Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: Lada Samara 1.3

Post by Gago »

Stigoh danas nekako kuci :mrgreen:
Prevezemo mi kako je Skora rekao i ja odem do NBGa, pa do Banjice, guzva nenormalna, ali auto radi ok...
Izlazim na autoput, silazim nizbrdo, sve po PS, i kada sam prilazio do one dve trake od kojih se posle siri na 5-6-7 na naplatnoj, auto se iz cistog mira ugasi :shock:
Ja iskacem iz kola da skidam zicu sa plusa i tom prilikom se isekoh :(
Srecom su u autu bili i sestra i devojka, pa smo odgurali auto do prosirenja ...

Probam ja da upalim - nece...
Okrenem Skoru, kaze sacekaj 3-4 minuta da probaj... Pokusam ja posle 5 minuta i upali... sve normalno :?
Vecanje u kolima da li da nastavimo ili da se vratimo u BG i odlucismo da krenemo...

One se raskokodakale :evil: , a ja nervozan, pojeo bih i prekidace i zice i onaj obrtomer sto mi se smesi a ne radi :shoot :shoot :shoot
Srecom dodjosmo do KGa, a tu sam vec na svojoj teritoriji...

Prolazim kroz kruzni tok, kad pocese kombiju ispred mene da otpadaju redom auspuh, kardan i jos nesto :shock: :shock: :shock:
Jedva izbegoh to i nastavih...
Svratio sam do majstora koji mi je ugradjivao plin i kad sam mu objasnio sta je u pitanju, ko iz topa rece masa..

Idem u subotu pa cemo da vidimo :angel
Samo Samara Srbina Spasava

travelman

Post by travelman »

,a masu smo zakacili iza table ,jer vec ima buksna .

Masa ... i to najverovatnije ona sto se kaci buksnom iza instrument table ... ista ona je hebavala Skoru i mene onaj dan kada smo razmontirivali alarm na njegovoj beloj a cak smo imali i iste simptome ... njemu je takodje vileneo prekidac za plin i palile su se i gasile diode za kolicinu plina u boci ... kada smo tu buksnu samo malo stegnuli kljestima, poboljsali kontakt i natakli je na njeno mesto, sve je proradilo kako treba .... e sad ti je valjda jasno sto sam se smejao i sto sam ti rekao da ste trebali da me zovete da vam smetam .... ;) ... citajuci sinoc vase muke odmah sam posumnjao na to ali nisam hteo da pametujem ...

Jesenas sam imao slican problem sa kojim sam se i pohvalio, caktao mi je automat paljenja koji se nalazi iza rucice sauha. Nisam znao sta se tu nalazi ali me je choksi posavetovao i gle cuda ... u pitanju je takodje bila slaba masa koja je takodje dolazila sa te buksne iza instrument table ...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

od sve muke koje je imao ja ga pozovem da vidim jel treba pomoc ili sibica :D a za sta je ta masa kad vam pravi problem?

travelman

Post by travelman »

Masa ko masa, di znam od cega je ... :mrgreen: ...

Problem je izgleda u tome sto je to klasicna zenska buksna koja se navuce na musku buksnu u okviru onog lima iza instrument table .... dal vremenom izgubi kontakt ili ko zna sta vec ali da je ona okasta buksna sto se priteze maticom ne bi bilo problema ...

Kad bolje razmislim, nije problem u buksni nego u Skori ... :!: ...

1. kod njega je na beloj skidao tablu kada smo uklanjali alarm i sigurno je njegovim sapama razmrdao buksnu dok je odvijao km sajlu ... :lol: ...
2. kod Gage ista pesma, skidao je tablu i gurao njegove cevape iza da pridje km sajli ... :lol: ...
3.i kod mene ista situacija, skidao je tablu jer mi je menjao onu providnu plastiku jer je bila napukla na krajevima ... :lol: ....

Naravoucenije .... bolje da batali majstorisanje oko struje i da pocne da gura nesto drugo ... :kez ...

Gago

Post by Gago »

Pa ja imam jednu slobodnu buksnu tamo iza km sata, ali je ona dobro pricvrscena...

Videcemo u subotu sta zeza krizu :!:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ali cekaj sto sad masa, kad ventil dobija masu odmah tu na nekom srafu, kakve veze ima ta masa iz instrument table sa el. ventilom.

Gago

Post by Gago »

travelman wrote:
,a masu smo zakacili iza table ,jer vec ima buksna .

Masa ... i to najverovatnije ona sto se kaci buksnom iza instrument table ... ista ona je hebavala Skoru i mene onaj dan kada smo razmontirivali alarm na njegovoj beloj a cak smo imali i iste simptome ... njemu je takodje vileneo prekidac za plin i palile su se i gasile diode za kolicinu plina u boci ... kada smo tu buksnu samo malo stegnuli kljestima, poboljsali kontakt i natakli je na njeno mesto, sve je proradilo kako treba .... e sad ti je valjda jasno sto sam se smejao i sto sam ti rekao da ste trebali da me zovete da vam smetam .... ;) ... citajuci sinoc vase muke odmah sam posumnjao na to ali nisam hteo da pametujem ...

Jesenas sam imao slican problem sa kojim sam se i pohvalio, caktao mi je automat paljenja koji se nalazi iza rucice sauha. Nisam znao sta se tu nalazi ali me je choksi posavetovao i gle cuda ... u pitanju je takodje bila slaba masa koja je takodje dolazila sa te buksne iza instrument table ...
Imas li sliku te buksne mozda? Ja znam za jednu slobodnu, na koju rece Skora, da moze da se kaci nesto sto je potrebno, ali ne znam mislimo li na istu?

travelman

Post by travelman »

Ventil dobija masu sa srafa kojim je pritegnut a + dobija sa prekidaca ... a ta masa o kojoj pricamo je verovatno za prekidac da bi mogao da obavlja svoju funkciju ... nije Travi majstor, pa da mi se ne smejete ako gresim ... :oops: ...

Kada se skine tabla, ima dva ili tri buzira iz kojih izlaze snopovi zica ... iz jednog snopa ,mislim, da izlaze 2 crne zice i zajedno idu u jednu zensku buksnu .... a ta zenska buksna se kaci na musku buksnu koja je napravljena u sklopu lima na koji se kaci letva volana i odatle dobija masu ... iZnaci, muska buksana nije na zici nego je NA limu ...

skora

Post by skora »

Vi* ga Travelmanko al se raskokodakao :lol:

Da da ,vrlo dobro znam o cemu pricas,pogotovo posle peripetija koje smo imali one noci sa mojom lajkom.

Image

Upravo sa TE mase o kojoj pricas sam uzeo masu za obrtaljku.Proverio sam je danas dva puta,i vrlo dobro mi je poznata zezalica sa njom.....ali nije......stoji cvrsto,lepo....cak sam je i klestima lepo navuko na muzjaka (sasiju)......Inace to je centralna masa,koja se pruza u oba snopa koja idu na instrument tablu.To je prakticno masa za svaku sijalicu koju vidite dok sedite na vozacevoj poziciji.Dakle masa za sve.

E sad obratite paznju na sledecu stvar koja mi je ustvari ubacila glavni zbun !!!!

Image

Kada je prekidac od plina UDZEKAN u svoj dzekic http://postimg.org/image/ls4mzisp5/ ,on ima pojavu cvrckanja kad se da kontakt.
OK - sumnjamo na masu ....ALI kada izdzekamo prekidac iz dzeka,i kad u dzek gurnemo probnu lampu na + i - na dzeku,imamo SIJALICU KOJA SVETLI !!!! DAKLE IMAMO masu na DZEKU !!!!!,pa samim tim i na prekidacu......Prvo nasta sumnjate je PREKIDAC pod ovakvim okolnostima.Tako sam i ja posumnjao na njega,i otisli do predstavnika koji ima bas taj prekidac,Uzeli NOV sa instalacijom ,dosli do mog auta ,sa te NOVE instalacije uzeli + i - ,i stavili na aku,udzekovali NOV prekidac - IMA obe lampuce (i benzin i plin).Izdzekovali taj nov ,udzekovali stari - NEMA lampicu od plina !!!!! Dakle jos vise smo sad sigurni da je problem u samom prekidacu.Sedamo u moj auto ,odlazimo do Gaginog ,dzekujemo NOV prekidac - PROBLEM ISTI !!!!!! :evil:

Evidentna stvar je ,da je problem u zicenju .....negde......i zato sam predlozio Gagi da svrne u servis koji je ugradio plin,jer oni to provlace sablonski ,i napamet znaju gde sta kace po nekom nepisanom pravilu......Mi da smo krenuli da pratimo zice,morali bi sve da rasturamo......ovako sam mu vezao direktno,i to je to.Gago je sad prakticno taster :D (on skida i stavlja zicu na aku) :D

Naravno ,predhodno se podkovao znanjem iz oblasti visokih napona :lol:

Image

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Jedan savet, nikad nemoj da verujes probnoj lampi, ona ce svetleti i na 10 i na 12 v. a ti tu razliku u brzini neces ni primetiti. I instrument ume da slaze ali je ipak pouzdaniji. Instrumenat uglavnom je tacan kada se meri pod opterecenjem zato i vi izmerite struju na ventilu kada je ventil prikljucen i ako ne pokazuje potreban napon trezite sta nevalja + ili -.

Gago

Post by Gago »

Meni i blinka sijalica akumulatora dok ne ukljucim svetla, a kad ukljucim, ne blinka uopste... Spomenucu i to majstorima, mozda je na neki nacin povezano....
Naravno kazaljka i dalje skakuce, ali ce se to u narednom periodu srediti...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

iostalacija na samari i na aleku je vrlo slicna jes koristimo istu tablu sa osiguracima, kod mene nema takve mase da se ubada nego snop masa se srafi na karoseriju iza table i to je to, ima mislim dva dzeka za tabli i tri odvojene zice na tabli i to su za obrtomer, tako da tu buksnu treba negde stegnuti za karoseriju i milina.

Gago

Post by Gago »

Resen problem konacno :angel

Kablic od osguraca plina ka bobini treba da se veze na minus, a ne na plus :?

Iako smo i uz novi prekidac dobili semu instalacije, na kojoj pise da ide na plus...
Nije mi jasno kako se javio ovaj problem... Aj da smo pogresili kad smo menjali bobinu da vidimo da li je do nje, ali nismo sigurno skidali taj kablic kada smo vezivali obrtomer, vec smo samo kablic obrtomera nakacili na minus...
Meni taj korak nije jasan, jer kada smo sve montirali auto nije hteo da upali... A mi smo tek posle menjali bobinu, pa aj da kazemo da smo tu mogli da pogresimo...

Zamenih i filter plina,sad je sve ok :)

skora

Post by skora »

Gago wrote: Kablic od osguraca plina ka bobini treba da se veze na minus, a ne na plus :?
C c c ...... :mrgreen:

Image

Gago

Post by Gago »

Posto se Skora nije pokazao kao sposoban da poveze obrtomer :D , morao sam ja da uzmem stvar u svoje ruke.... 8)

Povezah sve kako treba i sad radi kao singerica... Nervira me sto kazaljka nije mirna :angry , ali sta je tu je, videcemo kako ce se pokazati u voznji... Isprobavao sam samo na leru... :twisted:

Locked