Sredjivanje lade 1500
Moderator: letnjikovac
- josif visarionovic
- Site Admin

Posto sebe smatram kompetentnim jedino za 2103-2107, iznecu svoj sud, koliko sam mogao da vidim sa slika.
Prvo, mislim da je lada bila odlican primerak za sredjivanje.
Vidi se da ima prve brisace, da keder lajsne nisu 100% pocrnile i da auto nije ubijen.
Greh je sto nije rasklopljena pre farbanja, nego su samo zmigavci oblepljeni trakom, kao i prozori...
Keder lajsne su ostale stare, a kostaju oko 200 din po sofersajbni.
Nema nosace zadnjih zavesica iza tockova. Limaru je to 15 min posla da ih napravi i zavari, a zavesice u NS kostaju 300 din. Bez njih lada izdleda kao polu-gola.
Zadnja tablica je postavljena prenisko.
Ratkapne su od 2106, a felne da su ofarbane u svetlo sivo, srebrno, bio bi ceo auto lepsi.
Nemoj mi zameriti sto cu biti okrutan, ali bih onom ko je busio lajsne i zanitovao ih, isekao sve prste na rukama i nogama.
Mislim, cemu sluzi forum, nego da se pomogne clanovima sa savetima i iskustvima.
Te lajsne se tako lepo mogu namestiti bez busenja, da sve izgleda kao da je iz fabrike izaslo, ovako su bespotrebno upropastene.
Fali hromirani retrovizor.
Cenim sto su bocni prednji zmigavci ostali originalni, a ne od 2106, kaosto svi urade kada farbaju auto.
Za pocetak toliko.
Da se mogu docepati te lada na nekoliko dana, bila bi u izvornom stanju, da se svi za njom na ulici okrecu.
Prvo, mislim da je lada bila odlican primerak za sredjivanje.
Vidi se da ima prve brisace, da keder lajsne nisu 100% pocrnile i da auto nije ubijen.
Greh je sto nije rasklopljena pre farbanja, nego su samo zmigavci oblepljeni trakom, kao i prozori...
Keder lajsne su ostale stare, a kostaju oko 200 din po sofersajbni.
Nema nosace zadnjih zavesica iza tockova. Limaru je to 15 min posla da ih napravi i zavari, a zavesice u NS kostaju 300 din. Bez njih lada izdleda kao polu-gola.
Zadnja tablica je postavljena prenisko.
Ratkapne su od 2106, a felne da su ofarbane u svetlo sivo, srebrno, bio bi ceo auto lepsi.
Nemoj mi zameriti sto cu biti okrutan, ali bih onom ko je busio lajsne i zanitovao ih, isekao sve prste na rukama i nogama.
Mislim, cemu sluzi forum, nego da se pomogne clanovima sa savetima i iskustvima.
Te lajsne se tako lepo mogu namestiti bez busenja, da sve izgleda kao da je iz fabrike izaslo, ovako su bespotrebno upropastene.
Fali hromirani retrovizor.
Cenim sto su bocni prednji zmigavci ostali originalni, a ne od 2106, kaosto svi urade kada farbaju auto.
Za pocetak toliko.
Da se mogu docepati te lada na nekoliko dana, bila bi u izvornom stanju, da se svi za njom na ulici okrecu.
- Black dragon
- Automobil: 2103 special
Upravu si sto se tice vecine stvari... Ova jeste bila primerak za sredjivanje, najvaznije za skoro 30 godina nikad nije ni okrznuta a kamoli negde udarana,Lajsne i meni smetaju ali imamo problema sa njima od kad smo kupili ladu, do skora su stajale na zabicama ali stalno ispadale ma bilo je tu muka pa su moji resili da prekrate muke,
one zardjale oko sofersajbne ce verovatno da se menjaju,
koliko kostaju hromirani retrovizori?
Vredi li zatamljivati zadnja stakla?
za felne nemogu mnogo da uradim jedino da ih operem ili sprej u ruke oce da moze tako?
ratkapne smo u garazi imali nove pa stavili...
u garazi imam par maglenki vredi li ih stavljati?
A moram da se pohvalim da je presla samo 86000 km
pozz ajd jos neki predlog... posto cu verovatno i ja da vozim ovu ladu (vec je vozim imam 17 god skoro) hteo bih 110 ali slaba vajda za sada.
Ja bih je spustio da je po mom, malo neki sportski izgled (shvaticete zasto po godinama)itd. ali svidja mi se i da izgleda ko oldtajmer
i jos nesto zasta su one rupe iznad zadnje tablice da nije tu stajalo svetlo koje osvetljuje tablicu
: glupa mi je ta rupa tu...
one zardjale oko sofersajbne ce verovatno da se menjaju,
koliko kostaju hromirani retrovizori?
Vredi li zatamljivati zadnja stakla?
za felne nemogu mnogo da uradim jedino da ih operem ili sprej u ruke oce da moze tako?
ratkapne smo u garazi imali nove pa stavili...
u garazi imam par maglenki vredi li ih stavljati?
A moram da se pohvalim da je presla samo 86000 km
pozz ajd jos neki predlog... posto cu verovatno i ja da vozim ovu ladu (vec je vozim imam 17 god skoro) hteo bih 110 ali slaba vajda za sada.
Ja bih je spustio da je po mom, malo neki sportski izgled (shvaticete zasto po godinama)itd. ali svidja mi se i da izgleda ko oldtajmer
i jos nesto zasta su one rupe iznad zadnje tablice da nije tu stajalo svetlo koje osvetljuje tablicu
- Black dragon
- Black dragon
- Black dragon
- Black dragon
- Black dragon
- letnjikovac
- Black dragon
- Black dragon
za to stvarno ne znam za taj zadnji branik kako si vido, za tu popravku nemam pojma moji kazu da nije, mozda ga je samo neko poljubio u branik ali nije peglan, mislim cak da je to od skora iso u rikverc pa "poljubio" malo jednog jugica
, ali limarija nikad nije ostecena u nekom sudaru ili tako nesto, pa peglana.....
Last edited by Black dragon on Tue Oct 23, 2007 11:14 am, edited 1 time in total.
- Black dragon
- Black dragon
Izem ti majstora