Plinski sistem i njegovi problemi

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

Tesla
Automobil: razna

Re: Plinski sistem i njegovi problemi

Post by Tesla »

Da li je moguce da nismo slozni ni pristojni :evil: ( i cemu sve ovo ), a slobodno smo okupljeni :roll: . Nadam se sa ciljem lepog druzenja i razmene iskustava.
Hajmo dragi moji clanovi da pokazemo ( prvo samom sebi ), da u nama ima dobrote i velike tolerancije :angel .

travelman wrote:Pratio sam čoEka na par foruma, uvek je bio pristojan i kulturan i sa nikim nije ulazio u diskusiju, samoreklamirao se i nudio svoje usluge javno ...

Meni licno ne smeta, meni su ovde dosadniji Skora zvani konzerva i Aleko koji jedva ceka da mu se ptica pokaki na tenak pa da odma okaci sliku i to podeli sa nama ...

Mislim da sam pogresno shvacen :roll: , ako napisem sta sam uradio u svom poslu. Nailazim na razlicite kvarove i objasnjavam kako ih otklanjam. Mozda ce se slican kvar desiti na vasem automobilu, pa ce te se setiti kako je neki majstor na forumu resio problem.
Treba te da shvatite da sve probleme nemozete da popravite sami, jer nemate odgovarajucu opremu ni iskustvo. Ali je vazno da ih koliko toliko prepoznate, kako vam majstor nebi odradjivao nesto nepotrebno.
A imao sam siaset takvih slucajeva ( gde je musterija bespotreno potrosila odredjena sredstva,a poboljsanja nema ), zato sam i poceo da pisem na forumima.
Mozda moje iznosenje nekog problema deluje nekom kao neka reklama ( sto je sasvim pogresno ), jer meni sa 37 godina rada u ovoj bransi. Ovakav vid reklame sigurno netreba, a jos manje da nudim svoje usluge. Mnogima sam na pp pomogao u resavanju njihovih problema ( a da drugi neznaju i nevide ), ili ih usmerio nasta da obrate paznju kad odu kod svog majstora.
Mnogima sam drugarski odradio popravke na sistemu ubrizgavanja goriva. A, nekim clanovima popravku sam naplatio ( sa odgovarajucim popustom ), jer su trazili da im odradim posao. I na taj nacin se uvere u kvalitet mog rada i znanja....

Zato Vas drugarski molim da forumu damo odredjenu dozu tolerancije i plemenitosti, jer se iskreno nadam ( od sveg srca ) da je jos imamo. :angel

Tesla

Post by Tesla »

Evo interesantnog slucaja:

Dolazi mi siva metalik vectra 2,0 16v sa 200 i kusur hiljada kilometara. Primeda se daje na lose prihvatanje gasa na benzinu i na plinu. Do 2500 - 3000 O/min. nekako, a preko tih obrtaja jako lose. Ima lovato venturi plinski sistem sa mesacem koji se nalazi na klapni gasa.

Sta mislite dragi moji forumasi,u cemu je bio problem? :roll: Odmah da napomenem kako bi vam bilo lakse, nevidjena glupost. Sta los deo sistema moze da uradi, prvi put sam ovakav kvar imao ( nekaze se djabe da se covek uci dok je god ziv ).

skora

Post by skora »

Tesla wrote:Sta mislite dragi moji forumasi,u cemu je bio problem?
Skupi ono veliko crevo i nema dovoljan protok vazduha ???

Tesla

Post by Tesla »

Jeste bilo malo savijeno, ali nije tu greska.

Tesla

Post by Tesla »

Da li ima jos ideja???

skora

Post by skora »

Imamo dovoljno nasih problema da bi lomili mozak o tvojim :D :D :D :D

Aj pricaj sta joj je bilo :)

Tesla

Post by Tesla »

Pogresno razmisljanje skora, jer sam ja resio taj problem. Hteo sam da vidim da li je neko sa foruma imao ovakav kvar. Ili da li forumasi imaju ideju sta bi moglo biti i kako resiti taj problem....

:hello

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ovo kao neki kviz znanja... :)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

pa sta moze biti a da smeta benzinu i plinu, moze crevo da se skupi, zacepili protokomer, smanjili ulaz od filtera za vazduh, ovako moze do sutra da se nabraja kad nemamo sliku da vidimo kako je sistem odradjen

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ili vakum crevo nema dobar prolaz vazduha, ili iz nekog razloga nepravi dovoljan vakum na membranu u isparivaču i slabije pusta plin.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

dejca problem je i na benzinu, ovako mozes do sutra da lupas

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ako se isto dešava i na benzinu onda je paljenje loše. Znam da mogu da lupam ali ajde da napišemo po nešto u nadi da ćemo čuti odgovor.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

mozda su lose povezali onaj kom sto laze fabricki tj ako ga u opste ima pa brljavi i mesa dva goriva i nece da radi kako treba

dejo

Post by dejo »

Ovo nije kviz znanja niti mi gledamo u pasulj. Ovo je podforum Uradi sam gdje članovi iznesu rješenje za neki problem ili postupak.
Slobodno ti iznosi svoja rješenja za neke probleme ili postupke ali glupo je ovako postavljati pitanja u ovom dijelu podforuma.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

aj da se igramo na nas nacin, ako ne kazes u sledecem postu sta je probldm letis napolje :)

Post Reply