Retrovizori

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
Kobac SPO

Retrovizori

Post by Kobac SPO »

Nisam bio tu 10tak dana (na more) a cale je u medjuvremenu polomio levi retrovizor...

Krenuo sam u potragu na ovih 45 C. Naravno nove nisam ni trazio (skeptik da je jeftina mala privreda u pitanju...) a polovan sam jedva nasao.
Kazu prodavci da retovizore, zadnju dasjku, felne i sedista prodaju odmah. Pa sam bio prinudjen da od dva sastavim jedan.

Da ne duzim o zardjalom srafu i mukama, ali je na kraju uspelo. Inace samo ogledalo sam skidao sa retrovizora koji nema onu gumu i zglob vec samo dve opruge i mnogo je nekako prostiji (ako zna neko kakav je to model nek napise).

Sve vise Samara vidjam bez retrovizora (i mnogih drugih stvari) i razmisljam da nas omiljen auto polako postaje oldtajmer, za koga ce se sve teze nabaljati delovi :cry:

Alekre

Post by Alekre »

Polako??? Hehe, moja ''dvojka'' ima 26 godina. Posle 30 je zvanicno old - timer. Ne bi ja to vozio da imam pare, nego, nema se - ne moze se.

vigmir

Post by vigmir »

Ako imas nekoga u Beogradu ili ti dolazis mozes da kupis sve to gde god hoces.
Retrovizori novi ali i polovni mogu da se nadju za 800 din.
Zadnja daska je 2000 dinara (kod Rusa na Bubanj potoku) naravno nova.
Felne i sedista imas kod legendarnog Duleta u Zarkovu u izobilju.Nedavno je moj rodjak uzeo kod njega prednja sedista za Samaru( 5 vrata) za 20 evra po komadu.Video sam da ima puno dvoriste felni.Hoces sa gumama ili bez njih.Covek je stvarno povoljan a skoro sve moze da se nadje u njegovom asortimanu.
Ukoliko nekome treba i ta informacija Dule rastura i Floride pa ko voli neka izvoli.....

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Mogu da se pohvalim da imam prilicno iskustva sa samarinim spoljnim retrovizorima. Koliko ih je moj starac do sada polupao, bukvalno imam manji dzak delova retrovizora. Dosao sam u stadijum da sam od nekih 7-8 komada sastavio dva kompletna.

Da su glupo napravljeni, jesu, ne moze gluplje.

Ti jednostavni, sa oprugom, bez onog celog mehanizma od nekog "spijaltera" je teski plagijat i uglavnom je dolazio iz Madjarske,...

Ostali su ili VAZ ili od drugih ruskih proizvodjaca i konstrukciono su isti kao originalni, osim u boji plastike (nijanse su u pitanju).

Kod originalnog dobijete uz retrovizor i nekoliko tipova unutrasnjih ruckica, poklopaca, stafova, jer su se ti delovi razlikovali na pojedinim tipovima samara.

Mislim da se polovan ne isplati kupovati, kada je nov 800 din i jeftinije.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Polovan je sa slovenca po meni uvek bolji, jer ovde ono što mogu da nađem novo nije ni prošlo pored Rusije :|

Alekre

Post by Alekre »

Ima li negde da se kupe okrugli niklovani retrovizori?

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Od nedelje ću da ti pogledam eventualno polovne... Narednih dana par puta idem do Niša na duže (al ću da vozim :lol: )

Goxxy

Post by Goxxy »

vigmir wrote:Ako imas nekoga u Beogradu ili ti dolazis mozes da kupis sve to gde god hoces.
Felne i sedista imas kod legendarnog Duleta u Zarkovu u izobilju.Nedavno je moj rodjak uzeo kod njega prednja sedista za Samaru( 5 vrata) za 20 evra po komadu.Video sam da ima puno dvoriste felni.Hoces sa gumama ili bez njih.Covek je stvarno povoljan a skoro sve moze da se nadje u njegovom asortimanu.
Ukoliko nekome treba i ta informacija Dule rastura i Floride pa ko voli neka izvoli.....
Samo mogu da potvrdim. Koliko puta sam već spominjao čoveka, mislim da ima konstantnu štucavicu od mene :)

Elem, polovnjak proveri detaljno pre nego što ga kupiš (ako njih budeš i kupovao) - da li ručica radi kako valja, da li je šraf zarđao (onaj za skidanje stakla) i tome slično. Ako nađeš valjan - kupuj odmah, a po tvojoj priči ja bih kupio i levi i desni, za svaki slučaj. Ko će ga znati da li će tvoj ćale opet da overi Samaru ili ne :)

Novi su u Pančevu oko 500 dinara, ali su malo lošijeg kvaliteta. Ono što valja su stakla kod tih retrovizora i mehanizam, dok su plastike (ručice, zaštita, onaj trougao mali unutra što ide na vrata) Bože sačuvaj... Ja sam već dva puta tako kupovao retrovizore i samo zamenio stakla a sačuvao originalne mehanizme.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

chiki

Post by chiki »

vigmir wrote:Ako imas nekoga u Beogradu ili ti dolazis mozes da kupis sve to gde god hoces.
Ima li neko broj telefona Duleta iz Zarkova? Ili da mi objasni gde se nalazi?
pozdrav!

vigmir

Post by vigmir »

Duletovi brojevi su: 064/116-31-49 i 063/217-650

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Ja sam u Novom Sadu na pijaci gledao i kostaju 800Din i skroz su OK.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

hura

Post by hura »

Image

60 jura od mini morisa ali ima ih u engleskoj.... preko ebay-a moze da se naruci
To Sam Ja Mare

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Video sam u RU u nekoj prodavnici razne hromirane retrovizore. Pravi je hrom u pitanju i mislim da nisu skupi, a bas dobro izgledaju.

Alekre

Post by Alekre »

Hoces da slikas i okacis? :mrgreen: :D

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Cime da slikam?
Mobilni mi je od pre 10 god. , a fotoaparat nemam.

Post Reply