Ne pali 110 16v

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
tomo 110
Automobil: lada 110 1.5 16v

Ne pali 110 16v

Post by tomo 110 »

Drugari trebami vasa pomoc i iskustvo.
Moja lada danas nece da upali ,pa neznam, isprazniosam akomulator od verglanje.Ima varnice na svecice,taman mislis da ce da upali ono samo pucnjava niz austuh i nista.
Dalije pumpa za benzin,senzori i jos neznam sta.
Ako moze neki savet, :x :x :x :x :x :x :x a radila je ko sat, i od jednom.
Mozda i neko drugi je pisao o vakvom problemom ,eto nisam imao zivce da trazim,,,.!!!???

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Re: Ne pali 110 16v

Post by rascho »

Pucanje iz auspuha je indikacija paljenja smjese u pogrešnom trenutku. Na tvom mjestu bih počeo od senzora radilice, on određuje kut paljenja kod verglanja.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Čim puca iz auspuha znači da pumpa za benzin kako tako radi i stoga onda postupi kao što Rašo reče, senzor radilice. A možda ti se i blokada upalila?

tomo 110

Post by tomo 110 »

Novi momenat .Napuniosam akomulator i opet probao da zapalim auto.Auto normalno zapalio culase pumpa kako puni,lada je radila samo desetak sekundi i sma se ugasila.
Ali naj cudno je u sledecem da obrtometar i brzinometar radilu su isto (lada je stajala u mesto) kada se ugasio auto obrtometar je ostao zaglavjen na nekih 2500obr.i da pri tom nisu svetele sijalice za ulje i za napon ,Dok nisam vratio kontakt na 0 i opet da dam kontakt i da zaverglamali nisto nece da upali.
Vise neznam sta da mislim mozda je i neki spoj ili kopjuter.
Morace u servis ali kako?

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

kako mislis kako? pozovi nekog da te slepa na sajlu. :) ali, ja bih zamenio senzor radilice za pocetak, na to mi lici
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

tomo 110

Post by tomo 110 »

Auto sam otslepao do lokalni servis koj se nafatio da sredi Ladu!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Poceo sa bominom nije,senzor na radilici nije,(proveri rebrasti da ne ima nepreskakanje nema)nepalise cek indzin i odustao. :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Sutra idemo kod drugog majstora :P :P :P :P :P :P :P :P :

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Eto zato mene strah od te elektronike, ovo bre platine, bobina, kondezator, razvodna ruka i kapa i sve se vidi ko na dlanu kad crkne nesto.
Tomo želim ti više sreće sutra. :)

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Jaki su mi to majstori... Greški naravno da nema čim si skidao akumulator, kada si ga vratio ECU je bio na nekim podrazumevanim podešavanjim tokom kojih je radio i onda je nešto otišlo.
Koji je pritiskak goriva? Kako se gasi, da li samo prestane ili krene da trokira? Kako je proveravo senzor radilice merio otpore ili ga menjao? Da li ima bilo kakve rezultate na OBD portu kako tokom tog kratkog rada tako i tokom prekida?

tomo 110

Post by tomo 110 »

Drugari moi danas sam oterao auto kod pavog Lada-majstora covek odma ustekao DDR-2.Ali auto radi ko sat nece ni da secne ni da mrdne.
Majstor kaze da je se ok(mozda MAF senzor je pri kraju), aj ga ubezdjem da ne valja i to mnogo.Ostavoosam da ga maltretira dok ne pokaze prave simptome , pa vidicemo sta ce da bude.Sutra pisem sta je problem. :xixi :xixi :xixi :xixi i resenje.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

DDR2 je RAM za kompjutere, OBD2 je utičnica u autu. :)
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

jeste fala bogu da si nasao nekog ko zna bar osnovne pojmove. dosada sve lici da su sve sami dundjeri radili na tom autu... a meni ovako na prvu loptu bez upita u dijagnostiku deluje da je u pitanju senzor bregaste...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

tomo 110

Post by tomo 110 »

:xixi :xixi :xixi :xixi :xixi

Drugovi moi nije senzor niti na bregastoj ,niti senzor na radilici, ako je senzor on rikne i auto nikad nece upaliti.A kod mene nepali pa tek tuk upali.Probalisu sa novim senzorima ali nisto(pak po staro).
Zbunivloje i majstora sto su brzinomer i obrtomer reagovali nekontrolirano.Rasklopilisu raketu i sal tablu,tablu sa osiguracima i nisto nikakav spoj ili bili sta.
Na kraj je ostao kopjuter e tu "lezi zec" :twisted: :twisted: :twisted:
Na samom kompjteru postoilo je mehanicki defekt "ladan lem" . Odnesen je kod elekrtonicara da to prekontrolise i da sredi .Valjda je nesto lemio menjao i najvazno je sredio. Elektronicar me kostao 50 eura.(3000 den)
Sada auto mi radi ko sat sa preporukom da promenim i Protokomer nema fajde od negovog ciscenja.Daje gresne podatke.

Post Reply