Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Re: Iz Samare u Samaru

Post by travelman »

Prvo da se zahvalim na lepim zeljama i predhodnim komentarima jer nisam bio u prilici da ranije odgovorim jer mi je u dva dana crkao prvo racunar pa onda i lap top. Cim brat Boki to dovede i vrati u stanje tehnicke operativnosti, eto izvestaja i slika kako je Samara podnela put dug 1450 km bez ijednog trokiranja ... :angel ...

A tada cete detaljno saznati kako je Travi hrabro i ponosno branio cast LKS ... :hit ...

Image
upload a gif

I kako je se Travi divio ikonama nemacke auto industrije ... :mrgreen: ...
Image

Bratu Strumpfu hvala na logistickoj podrsci i sto je 24h bio na direktnoj vezi i u stanju pripravnosti ako sta podje u nezgodnom pravcu ... :prvi ...

skora

Post by skora »

:mrgreen: Pa gde nadje Albance :shock:

dejo

Post by dejo »

Odlično. Svaka čast.
Ajde potrudite se da taj kompjuter travelmanu što prije popravite da vidimo izvještaj.

travelman

Post by travelman »

Nacekacu se ja oko te popravke ... :lol: ...
Pa njih dvojca ne znaju ni da pritegnu tocak na Samari a kamoli da poprave komp ... :mrgreen: ... nego posle traze savete i pomoc na forumu jer im nesto lupka TAK TAK .... :mrgreen: ...

I dok je Dare polirao svoju Nivu a Jeronimo ucio Aleka da je bitnije sta vozac prica suvozacici nego koji motor ima ispod haube, Travi je umesto njih i njihovih 4x4 dostojanstveno svima izlazio na crtu sa svojom samarom 2x2 ... :!: ...

Image
free image host

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

:lol:
Tačno si opisao sve ;)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Blago ovom sa šatorem na krovu, to bi i moja lada mogla da nosi.

travelman

Post by travelman »

Nestrpljivo sam iscekivao praznicne dane i sve detaljno isplanirao ali vreme mi nikako nije islo na ruku. Redovno citam putopise sa BJBikers foruma pa sam tako i ovaj put napravio neku okvirnu rutu po njihovim predlozima i preporukama gde se, kuda i kako lepo provozati i navozati. Obzirom da 5. brzinu nemam, autoput je u startu otpao pa sam se tako odlucio za neke predele gde ce mi tokom veceg dela vozikanja cak i 4. brzina biti suvisna. Cilj putovanja je voziti se voziti i samo voziti ...

Prava avantura pocinje nekih 450 km od Bg, posle Bijeljine, Brckog i Banja Luka a zatim dalje do Mrkonjic Grada gde polako skrecem sa glavnog puta i vozim manje prometnim cestama sa kojih puca predivan pogled na sve strane. Pravi merak za dusu posle Bg guzve vike i galame. Nigde nikoga ... samo ja i suvozacica koji uzivamo u voznji nase lajke samurajke koja nas je besprekorno sluzila tokom celog putovanja.

Image
gifs upload
Image
photos upload
Ubrzo Zmaj od Samare prolazi pored Sipova a na toj deonici do Glamoca zaticemo i sneg. Kada ga ima u maju, kako li je tek u januaru...
Image
photo hosting
Image
temp image upload
Glamocko polje ... onih nesretnih godina je KFOR tu izgradio pistu jer je to bilo jedno od retkih mesta gde su mogli da slecu veliki transportni avioni. I tako ja potera mog iljusina do 100 i malo produva ventile i dizne a ubrzo prodje i pored njihovih nekadasnjih kasarni ...
Image
photos upload
Image
free image uploading
Image
upload pictures online
A na kraju piste, kraj puta ... a ja biram levo i vozim dalje ...
Image
image upload without registration
Image
image hosting adult
Na sledecoj raskrsnici opet levo ali obzirom da je vec solidna kilometraza iza nas, planiramo i kracu pauzu ..
Livno ... lep gradic poznat po tome sto se u njemu nalazi kula starca Vujadina .. Parkirasmo samaru u centru i odosmo u kracu setnju i obilazak grada. Vreme polako pocinje da se kvari pa odosmo u neki trzni centar gde neplanski kupismo neke igracke koje su nam ujedno i postali saputnici tokom daljeg vozikanja ...
Image
upload image online
Odmorismo se i vreme je da krenemo dalje. Odavde je bio plan da se krene za Split pa za Makarsku a dalje jadranskom magistralom do Dubrovnika. I krenusmo mi sa tom namerom put Splita ...
Image
screengrab
A vreme se polako kvari ...
Image
free adult image hosting
Image
image hosting over 10mb
A na moru, spojilo se more i nebo.
Image
adult image
Mislio sam da nema gore kombinacije nego kada u Bg duva kosava i pada kisa ali ovaj put se uveri u suprotno.Ovde smo se onako lagano obuceni smrzli i pokisli pa nismo ni setali jer nije bilo uslova za to. Spas smo pronasli u konobi gde smo se ugrejali i brzo preorjentisali na plan B jer je vremenska prognoza bila losa a u takvim situacijama postoji i mogucnost zatvaranja pojedinih delova jadranske magistrale. Dvoumimo se da li da krenemo za Sarajevo ili za Mostar ... vracamo se nazad i odlucujemo se za Mostar.
Image
jpg images
Ovom deonicom vec opustenije vozim jer znam da je majstor Dejo u blizini ...
Image
free screenshot software
Pravimo pauzu u trznom centru ... i dok travelmanka ko svako zensko mora da vidi sta ima jeftino da se kupi, ja se licno uveravam da u Dejinom kraju caruju 123ojke...
Image
print screen windows 7
Krecemo dalje i stizemo u Mostar gde pratim put do centra a zatim do starog mosta koji je i cilj ...
Image
upload image online
Kisa neprekidno pada, bilo je parking mesta i na drugoj strani grada ali da ne bi kisnuli idemo na glavni parking ... a tamo krkljanac ... ja odmah nalazim slobodno mesto i povlacim rucnu ali nisu svi tako spretni. Opkolise me sa svih strana, samo gledam kada ce me neko udariti i vec mi polako kuva u stomaku ali cutim i polako disem dok brojim do 10. Dzabe sve to, na kraju izlazim i kulturno pomazem kolegi KAKO da se uparkira. Ipak sam na odmoru pa sam to kulturno obavio.
Image
posted image
Image
adult picture hosting
Prilazi redar sto naplacuje parking, tera ove u 3 lepe PM i govori mi da su najgori od sve dece kada dodju. Kao sto je Skora najgori od sve dece na forumu. Popizdeo i on jer su napravili zastoj i nikako da se smire. Naplacuje im parking po 10e a ja se vec kajem sto nisam stao negde u gradu jer tamo ima parking i za 1e. Sta je tu je ... i tako on prilazi meni i kaze JARANE, ZA TEBE JE PARKING 5e I MOZES DA OSTANES KOLIKO TI JE VOLJA ... ispricasmo se mi ko je gde sluzio JNA i mi polako krenusmo u obilazak starog grada i mosta ...
Image
image post
Image
free adult image hosting
Image
windows screenshot
Kisa neumorno pada pa trazimo zaklon ...
Image
adult photo hosting
Image
image upload no compression
Setnjia ...
Image
image hosting over 10mb
Suvenira ima raznih. Ima buba i fica ali nema Lada ...
Image
free image hosting
Image
free upload
Image
free image uploading
Tu je moj i Dejcin idol ...
Image
picture share
Image
image sharing sites
Probali njihove specijalitete ...
Image
image posting
A kava gde drugde nego kod marsala ...
Image
imagehosting
Isetasmo se i lepo se provedosmo pa krenusmo na parking. Polako razmisljam da li su mi ona dvojca ostavila potpis prilikom isparkirivanja ali je ipak sve proteklo u fer atmosferi. Umesto njih dosli su neki novi plastikaneri a ciji je bio najlepsi na parkingu, zakljucite sami.
Image
image hosting without account
Image
image hosting no register
Sedamo u iljusina i krecemo u dalje putesestvije ... ali o tome sutra na starom mestu u isto vreme ... :hello ...

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

8) 8) 8) :prvi :prvi :prvi
Samo Samara Srbina Spasava

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

:prvi 8)
Sve kul,al kad sam video zadnju sliku samara mi bila u drugom planu :D

skora

Post by skora »

Rekoh vam ja da samo on ima takve ideje da se provoza do Dubrovnika na kafu :mrgreen:

Vazno je da se on meni vratio :prvi ,i celo popodne je danas bio vredan :twisted:

Image

Image

Tek kad je napravio moju krkelu da pali na cvrgu i radi na leru kao doxa,dobio je voljno do vikenda.

Hvalaaaaa Traviiiii :prvi ...... radi EXTRA :prvi

Image

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Odlicne slike, odlicna avantura. Ali kako se izlazi sa parkinga na poslednjoj slici. Onu rampu li pomeri radnik paringa ili ?

Eh to vreme nikad se vise nece ponoviti.
Image

dejo

Post by dejo »

Odlična tura. Ovaj dio bi se mogao nazvati Prođoh bosnom kroz gradove ( i sela).

Bio si u Posušju ovde u ovom prodajnom centru na slici, to je nekih 6-7 km od mene a tih dana sam baš bio u Imotskom.
Mogli smo popiti nešto....

Mogao si slobodno produžiti uz more nije bilo baš tako nevrijeme, magistrala nije bila nigdje zatvorena, a u biti i za najjače bure bude samo zatvoren most kod Dubrovnika. Problematična je dionica sjeverno od Zadra.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

svaka cast Travelmane... :prvi
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

travelman

Post by travelman »

Gago ... secas se da sam ti jos zimus obecao putopis kako bi te ohrabrio da i ti krenes samarom na more ... :) ...
Alexa ... jeste ti samara u drugom planu ali si valjda uvideo da i ona moze da stigne gde i audi ... :kez ...

Strumpfe ... :evil: ... a sto se nisi pohvalio kako si mi skratio bastensko crevo za 3 metra jer ti je trebalo da sprovedes iber lauf do zadnjeg dela krkele ... :evil: ... danas dolazim kuci sa posla a keva me jos na ulici napala sta sam to uradio sa crevom jer je sada kratko pa ne moze da zaliva cvece ... :mrgreen: ...

Dejo ... tog Franjinog mosta sam se i bojao da nije zatvoren jer smo bili kratki sa vremenom. Bice prilike za bevandu neki drugi put... :) ...

Dejca ... to se rucno vadi i stavlja, kao suncobran u postolje.

Jeronimo ... sad ti je jasno zasto sam deliblatsku pescaru obisao onom trasom a ne kao ti ... ;) ...

Iz Mostara krecemo dalje i vozimo se hercegovackim pustagijama
Image
photo uploading

Nailazimo na tablu koja oznacava rodnu kucu Vasilija Ostroskog i upucujemo se ka njoj
Image
image url

Dok travelmanka pali svece, ja dizem haubu da osvestam motor svetom vodicom
Image
screen shot windows
Image
free photo upload

Bese tu neki zidic pa reko ajd da bacim pogled ispod kola i vidim da li je sve na svom mestu.
Image
screen shot pc

Sve je ok ali sad mi pogled odluta uz brdo pa me kopka sta ima gore. Setih se komentara cije je kvacilo mekano a cije tvrdo pa resih i ja da vidim u kakvom je stanju moja lamela. I krenem uz brdo
Image
picture host

A gore nema nista. Samo kamenje, kamenje i kamenje ... a nema mesta ni da se okrenem pa teraj u rikverc do nekog malog prosirenja gde se okretoh. Osetih neki blagi teleci pogled na sebi i to je sve sto vide tu od zive duse
Image
free image hosting

Zive duse nema ali zato vide njega kako zaboravljen trune pored puta
Image
image sharing

Lajka teska na volanu, umori se ja od onolikog motanja u mestu pa nadje razlog da nesto bacim u kljun. Cim sam nasao prigodan ambijent i slobodan sto za dve osobe, vucem rucnu.
Image
pic upload

Punih stomaka se dovezosmo do Trebinja. Prvobitan plan je bio da do njega stignemo iz Dubrovnika ali kako je zbog kise plan promenjen, do Trebinja stizemo iz pravca Mostara i dalje odavde nastavljamo vec ranije isplaniranom rutom.
Image
image hosting 10mb limit

Sad na scenu stupa travelmanka i njena zelja da vidi andjelkinu kapiju gde je snimana serija ranjeni orao
Image
click image upload

Onda sledi setnja korzoom gde se andjelka setala i pila kafu
Image
free image hosting
Image
images hosting

Ja jedva saceka da zavrsimo taj ritual i krenemo dalje
Image
photo storage

A tad ugleda ovaj prizor zbog kojeg sam morao da sidjem sa asfalta i malo isprljam gume. Ovo je dokaz crno na belo da sam ispravno postupio kada sam zalepio popisanka na zadnja vrata
Image
post image
Travelmanka se krsti i levom i desnom dok se cudi sta sve slikam
Image
capture screen
Put nas vodi dalje
Image
image hosting over 5mb
Image
windows 7 screen shot
Image
free picture upload
I polako stigosmo do NP Sutjeska
Image
imageupload
Uzivamo u prelepoj ali skrovitoj prirodi
Image
free screen capture software
Image
free image host
Polako pada mrak pa zurimo do hotela kad ono ... hotel razrusen
Image
free photo upload
Image
upload picture
Zurimo da odamo pocast palim borcima pre mraka
Image
upload a gif
Image
screengrab
Image
free uploader

Pao je mrak. A nastavak sutra po danu ... :hello ...

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Odlične slike.
Ovo kao da se neka nuklearka vidi tamo ispred kamiona :)
Image

Post Reply