Nestrpljivo sam iscekivao praznicne dane i sve detaljno isplanirao ali vreme mi nikako nije islo na ruku. Redovno citam putopise sa BJBikers foruma pa sam tako i ovaj put napravio neku okvirnu rutu po njihovim predlozima i preporukama gde se, kuda i kako lepo provozati i navozati. Obzirom da 5. brzinu nemam, autoput je u startu otpao pa sam se tako odlucio za neke predele gde ce mi tokom veceg dela vozikanja cak i 4. brzina biti suvisna. Cilj putovanja je voziti se voziti i samo voziti ...
Prava avantura pocinje nekih 450 km od Bg, posle Bijeljine, Brckog i Banja Luka a zatim dalje do Mrkonjic Grada gde polako skrecem sa glavnog puta i vozim manje prometnim cestama sa kojih puca predivan pogled na sve strane. Pravi merak za dusu posle Bg guzve vike i galame. Nigde nikoga ... samo ja i suvozacica koji uzivamo u voznji nase lajke samurajke koja nas je besprekorno sluzila tokom celog putovanja.
gifs upload
photos upload
Ubrzo Zmaj od Samare prolazi pored Sipova a na toj deonici do Glamoca zaticemo i sneg. Kada ga ima u maju, kako li je tek u januaru...
photo hosting
temp image upload
Glamocko polje ... onih nesretnih godina je KFOR tu izgradio pistu jer je to bilo jedno od retkih mesta gde su mogli da slecu veliki transportni avioni. I tako ja potera mog iljusina do 100 i malo produva ventile i dizne a ubrzo prodje i pored njihovih nekadasnjih kasarni ...
photos upload
free image uploading
upload pictures online
A na kraju piste, kraj puta ... a ja biram levo i vozim dalje ...
image upload without registration
image hosting adult
Na sledecoj raskrsnici opet levo ali obzirom da je vec solidna kilometraza iza nas, planiramo i kracu pauzu ..
Livno ... lep gradic poznat po tome sto se u njemu nalazi kula starca Vujadina .. Parkirasmo samaru u centru i odosmo u kracu setnju i obilazak grada. Vreme polako pocinje da se kvari pa odosmo u neki trzni centar gde neplanski kupismo neke igracke koje su nam ujedno i postali saputnici tokom daljeg vozikanja ...
upload image online
Odmorismo se i vreme je da krenemo dalje. Odavde je bio plan da se krene za Split pa za Makarsku a dalje jadranskom magistralom do Dubrovnika. I krenusmo mi sa tom namerom put Splita ...
screengrab
A vreme se polako kvari ...
free adult image hosting
image hosting over 10mb
A na moru, spojilo se more i nebo.
adult image
Mislio sam da nema gore kombinacije nego kada u Bg duva kosava i pada kisa ali ovaj put se uveri u suprotno.Ovde smo se onako lagano obuceni smrzli i pokisli pa nismo ni setali jer nije bilo uslova za to. Spas smo pronasli u konobi gde smo se ugrejali i brzo preorjentisali na plan B jer je vremenska prognoza bila losa a u takvim situacijama postoji i mogucnost zatvaranja pojedinih delova jadranske magistrale. Dvoumimo se da li da krenemo za Sarajevo ili za Mostar ... vracamo se nazad i odlucujemo se za Mostar.
jpg images
Ovom deonicom vec opustenije vozim jer znam da je majstor Dejo u blizini ...
free screenshot software
Pravimo pauzu u trznom centru ... i dok travelmanka ko svako zensko mora da vidi sta ima jeftino da se kupi, ja se licno uveravam da u Dejinom kraju caruju 123ojke...
print screen windows 7
Krecemo dalje i stizemo u Mostar gde pratim put do centra a zatim do starog mosta koji je i cilj ...
upload image online
Kisa neprekidno pada, bilo je parking mesta i na drugoj strani grada ali da ne bi kisnuli idemo na glavni parking ... a tamo krkljanac ... ja odmah nalazim slobodno mesto i povlacim rucnu ali nisu svi tako spretni. Opkolise me sa svih strana, samo gledam kada ce me neko udariti i vec mi polako kuva u stomaku ali cutim i polako disem dok brojim do 10. Dzabe sve to, na kraju izlazim i kulturno pomazem kolegi KAKO da se uparkira. Ipak sam na odmoru pa sam to kulturno obavio.
posted image
adult picture hosting
Prilazi redar sto naplacuje parking, tera ove u 3 lepe PM i govori mi da su najgori od sve dece kada dodju. Kao sto je Skora najgori od sve dece na forumu. Popizdeo i on jer su napravili zastoj i nikako da se smire. Naplacuje im parking po 10e a ja se vec kajem sto nisam stao negde u gradu jer tamo ima parking i za 1e. Sta je tu je ... i tako on prilazi meni i kaze JARANE, ZA TEBE JE PARKING 5e I MOZES DA OSTANES KOLIKO TI JE VOLJA ... ispricasmo se mi ko je gde sluzio JNA i mi polako krenusmo u obilazak starog grada i mosta ...
image post
free adult image hosting
windows screenshot
Kisa neumorno pada pa trazimo zaklon ...
adult photo hosting
image upload no compression
Setnjia ...
image hosting over 10mb
Suvenira ima raznih. Ima buba i fica ali nema Lada ...
free image hosting
free upload
free image uploading
Tu je moj i Dejcin idol ...
picture share
image sharing sites
Probali njihove specijalitete ...
image posting
A kava gde drugde nego kod marsala ...
imagehosting
Isetasmo se i lepo se provedosmo pa krenusmo na parking. Polako razmisljam da li su mi ona dvojca ostavila potpis prilikom isparkirivanja ali je ipak sve proteklo u fer atmosferi. Umesto njih dosli su neki novi plastikaneri a ciji je bio najlepsi na parkingu, zakljucite sami.
image hosting without account
image hosting no register
Sedamo u iljusina i krecemo u dalje putesestvije ... ali o tome sutra na starom mestu u isto vreme ...

...