Lada Samara 1.3
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Re: Lada Samara 1.3
ti si bas resio da stanes na put kazaljki koja igra?
srecno ti bilo, ali imaj u vidu da je to, za sad, nerazjasnjena misterija 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
-
Boki78
Samo nemoj kod onog cara sto ti je ugradio tandem reglerGago wrote:Moracu sad kod elektricara da oteram kola da vidimo sta je u pitanju....![]()
Ja to nisam ni pokušavao da popravim, neka mrdka kolko oće bitno je da se puni akumulator i da lada završava posao.
Tu je rešenje da se dotera i jedna ispravna i da se menja deo po deo.
Tu je rešenje da se dotera i jedna ispravna i da se menja deo po deo.
Ma zavrsava posao, ali me toliko nervira treperenje svetala da je to strasno
A i nije normalno da se sa iskljucenim svetlima pali lampica, a kad pritisnem kocnicu gasi lampica akua
Necu da vozim tako kola, hocu da sredim to
A i nije normalno da se sa iskljucenim svetlima pali lampica, a kad pritisnem kocnicu gasi lampica akua
Necu da vozim tako kola, hocu da sredim to
Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
da odes prvo na plavi most da malo promenis zabavu, mozda te urekao neko 
Dobro meni nepali nikakve lampice jer fabrički lampica za akumulator nije ni povezana. Nekad se desi da padne vpltaža na volt metru kad je motor na malim obrtajima ali dam gas i voltaža se poveća i kasnije napon nepada. Četkice su mi sumnjive.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
pa tamo se skidaju cini 
tamo se samo mogu neke bolesti da nabace
, cini se stavljaju i skidaju na sasvim drugom mestu, a tamo se ide drugim ruskim vozilima... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Da se zahvalim prvo Bruyoniju sto je doneo alternator iz NSa
A onda da se zahvalim Skori sto je pravio profi fotografije
Dolazim kod njega da menjamo alternator, kad on meni kaze da posto sam ga zezao po forumu da samo slika a ne radi nista, vise nista nece raditi na mom autu
Pomislih u sebi da i nije neka steta, jer i inace je slabo radio
Stavljamo drugi alternator, on i sa potrosacima i bez potrosaca puni 13,8
Skidam regler sa starog alternatora, nabacujem na novi, i sa potrosacima puni 14,38
Zamenih i bobinu, nabavio sam Boschovu bobinu od Yuga, pa je sad i ona stavljena
Da ne bude sve kako treba, pobrinuo se ler
Naime, na benzinu mi je ler oko 1100, a na plinu oko 1000, ali cim stanem na semafor on za sekund sa 1000 padne na 500...
Vec sam jednom stelovao ler i bio je dobar jedan dan, ali se opet poremetio...
Malo smo pokusali na karbu da namestimo ler i sad mi je ler na benzinu 1700
, a na plinu oko 1400... Ali i dalje pokazuje na plinu tendenciju pada... Sad pada sa 1400 na 1000 obrtaja...
Ne znam do cega mi mogao biti taj problem...

A onda da se zahvalim Skori sto je pravio profi fotografije
Dolazim kod njega da menjamo alternator, kad on meni kaze da posto sam ga zezao po forumu da samo slika a ne radi nista, vise nista nece raditi na mom autu
Pomislih u sebi da i nije neka steta, jer i inace je slabo radio
Stavljamo drugi alternator, on i sa potrosacima i bez potrosaca puni 13,8
Skidam regler sa starog alternatora, nabacujem na novi, i sa potrosacima puni 14,38
Zamenih i bobinu, nabavio sam Boschovu bobinu od Yuga, pa je sad i ona stavljena
Da ne bude sve kako treba, pobrinuo se ler
Naime, na benzinu mi je ler oko 1100, a na plinu oko 1000, ali cim stanem na semafor on za sekund sa 1000 padne na 500...
Vec sam jednom stelovao ler i bio je dobar jedan dan, ali se opet poremetio...
Malo smo pokusali na karbu da namestimo ler i sad mi je ler na benzinu 1700
Ne znam do cega mi mogao biti taj problem...
-
travelman
Jel pri skidanju altenatora u lezecem polozaju noge treba da budu rasirene ili skupljene ...
...
...
Rekoh ti da i meni ponekad tinja lampica od akumulatora, kao da su diode u pitanju. Nisam nista petljao oko toga jer mi je elektronicar rekao da je sigurno neka masa u pitanju samo je treba pronaci od cega je. To tinjanje se vidi samo u nocnoj voznji jer je jako slabo ali sam sad tokom puta provalio sta je uzrok. Kad upalim ventilator u kabini pocinje tinjanje a jacina zavisi od toga da li je prekidac na 1 2 ili 3.
Dzabe rasturas tablu, lepo ti BokeY rece da je to jos uvek ne ispisana knjiga.
Rekoh ti da i meni ponekad tinja lampica od akumulatora, kao da su diode u pitanju. Nisam nista petljao oko toga jer mi je elektronicar rekao da je sigurno neka masa u pitanju samo je treba pronaci od cega je. To tinjanje se vidi samo u nocnoj voznji jer je jako slabo ali sam sad tokom puta provalio sta je uzrok. Kad upalim ventilator u kabini pocinje tinjanje a jacina zavisi od toga da li je prekidac na 1 2 ili 3.
Dzabe rasturas tablu, lepo ti BokeY rece da je to jos uvek ne ispisana knjiga.
Plin i lergas ni kod mene nije kako treba, tek kad se zagreje radi stabilno na 1000 obrtaja. Plinadžije kažu doteraj je da uradimo remont isparivača i radiće kako treba i to košta 2500-3000 din.
I ja mislim da je kod mene do isparivaca....
Sto se tice membrana, dobre su, potrosnja nije velika, ali nesto tu zeza krizu
Sto se tice membrana, dobre su, potrosnja nije velika, ali nesto tu zeza krizu
Zahvaljujem se i ja Bruyku sto je dobacio retrovizore za moju lajku....Gago wrote:Da se zahvalim prvo Bruyoniju sto je doneo alternator iz NSa![]()
![]()
![]()