TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: TNG u Ladi

Post by Gago »

Pogledaj da nisi zamenio mesto kablicu od bobine :D :D :D

Ispusti talog iz isparivaca... Na dnu se nalazi sraf, pomocu koga ces to uraditi..
Meni se za godinu dana nakupilo taloga za soljicu kafe.... Samo to moras uraditi kad je isparivac vruc..
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

Gago wrote:Pogledaj da nisi zamenio mesto kablicu od bobine :D :D :D
Pa nema on bobinu za platine kao neki ,pa da su mu kontra polovi u odnosu na ovu drugu :evil:

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Hvala ti. Ne stigoh danas nista da petljam, a da li takve simptome ima i ako je razvodna ruka i ono u njoj sto se okrece (ne znam kako se zove :D

Resice se vec nekako. Kao i anlaser da nema bas onaj pun zvuk,kao da neradi posao u razvodnoj ruci...

Posto je na parkingu ispred zgrade, da li bi vredelo guranjem da je upalim i odvezem do moje garaze?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ako anaser vergla onda nece ni na guranje da upali. Skini centralni kabal sa razvodne kape koji ide od bombine i stavi na masu i vidi baca li varnicu.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ma ako je samara onda je žičica u razvodniku......

travelman

Post by travelman »

Jel ima neka slika te zicice u razvodniku ... da znam za ubuduce ....

Boki78

Post by Boki78 »

To ti je zica koja ide od helou senzora do prikljuceka :mrgreen:

travelman

Post by travelman »

... pa ne znam ... :oops: .... moje se samare nikada nisu kvarile .... objasnice mi Strumpf tu problematiku danas ...

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

drdejanm
Automobil: Lada

Post by drdejanm »

Poštovanje, može li mala pomoć. Posedujem multiventil Okcan ugrađen i atestiran pre 8 meseci. Večeras sam otišao na pumpu sa potpuno praznom bocom plina (dovezao sam se na benzin) i sipao plin za 1500 dinara, dakle nešto manje od 20 litara. (poca mi je od 50 litara). Uđem u prostorije pumpe, platim, vratim se do automobila, uđem i čujem nešto šušto pozadi. Otvorim gepek - šišti plin. Pošto se ne razumem mnogo oko plina uletim u prostorije pupme i pitam (panično) da li se neko razume oko plina jer imam problem. Odmah svi dolete, skunuli su mi onaj plastičan poklopac i zavrnuli ventil koji tu postoji. Ustanovili smo da plin izlazi baš na tom šrafu koji smo zavrnuli. Zna li neko o čemu se radi?

skora

Post by skora »

Ako znas po kom principu funkcionise cesma na kadi/lavabou ,po istom tom principu funkcionise i taj mali ventil koji ste zavrnuli .

Image

Na multi ventilu koji se nalazi na boci ,postoje kao sto si video DVA ta manja ventila koji sluze za sprecavanje UTAKANJA plina u bocu ,i sprecavanje DOTOKA plina IZ BOCE ka motornom prostoru .

Za pocetak konstatuj koji ste zavrnuli ,odnosno koji je sistao .Ukoliko ste zavrnuli ventilcic koji sprecava UTAKANJE u bocu ,ti mozes nesmetano da se vozis ,i to ti preporucujem kako bi potrosio SAV PLIN iz boce ,jer ce se multiventil svakako skidati ,a za to je potrebnna prazna boca.

Ukoliko ste zavrnuli ovaj drugi ventilcic ,onda ti negine voznja na benzin do posete servisu za plin,bacanje u vetar tih 20tak litara plina (jer ga je nemoguce sacuvati) ,i zamena multiventila ......

Savet - nemoj da kupujes turske delove plinske instalacije .....Daj 500din vise da nebi imao ovakve situacije .Sobzirom da si spomenuo da nemas iskustva oko toga i da si panicno uleteo na pumpu ,zamisli sad sebe u dva nocu kako vozis ka moru sa porodicom i cujes to sistanje .Stajes i sta ti radis posto se ne razumes ????

Dakle 500din vise nije vredno tvog stresa .....sta god da vozis i kolko god para da imas ili nemas ;)
Last edited by skora on Sat Jun 27, 2015 12:52 am, edited 1 time in total.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Moguca je zamena multiventila i sa plinom u boci, samo sam cuo da nije bas prijatno :)
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

:D :D :D tako si cuo ??? Jel ??? Pa jesi ih pitao tamo gde si cuo dali imaju prelivni sud (drugu bocu),pumpu za plin da prespu ,i sve ostale stvari koje su potrebne .....ILI su te mozda naucili da ce da polivaju bocu vrucom vodom kako bi plin presao iz jedne boce u drugu koje su povezane crevom ???

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

ostace plina u boci i to dosta, polako skidajte da vas plin ne opece (hladan plin )

skora

Post by skora »

Covek se ne razume ....sto je i sam napisao ....dakle nemojte ga zbunjivati :!: .....Objasnjena mu je sustina da ga nebi izvarali ,ali svakako ga nece on skidati .......

Post Reply