dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: dejca, Lada riva 2107
ma uz toliku potosnju gustine tu ni karike nisu bog zna sta, nego ti lepo predji na nesto krsteno kad uradis glavu i izmenjas karike. jer od tog kacamaka ce sve brzo da ode. to cim zahladi ne podmazuje nista prvih 15 minuta rada...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Moja lada je trošila ulje odkad sam je kupio, manje više kako kad, zavisi od ulje koje sipam. Kao što rekoh nekad sam prodavao ulje i beše mi zaostalo neko belovo ulje za dizele. To ulje je ona najmanje trošila.
Oko motora nemam nameru da joj radim ništa, tako je dosad terala teraće i nadalje tako pa dokle ide, za ono zašta meni treba završava mi posao i imam poverenje u nju da odmah krenem bilo gde.
Oko motora nemam nameru da joj radim ništa, tako je dosad terala teraće i nadalje tako pa dokle ide, za ono zašta meni treba završava mi posao i imam poverenje u nju da odmah krenem bilo gde.
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Pa to ide na mesavinu 
Kad se promene pomenuti delovi potrošnju ulja će sigurno smanjiti. A zašto na prvo paljenje više izbaci dim kad je toplije nego kad je hladno, zna li neko.
-
Boki78
Aj sutra u BG na rostiljdejca wrote:Moja lada je trošila ulje odkad sam je kupio, manje više kako kad, zavisi od ulje koje sipam. Kao što rekoh nekad sam prodavao ulje i beše mi zaostalo neko belovo ulje za dizele. To ulje je ona najmanje trošila.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
kad izbaci na prvo paljenje to je do gumica, slije se ulje u cilindre
za paljenje kao sto rece aleko ...jes, nalije ga kroz glavu u cilindre...definitivno ces manjiti potrosnju nego ostace ti smanjena snaga ako su se karike potrosile i opet pomalo potrosnja narocito pri kocenju motorom. rusi namerno idu sa mekanom karikom i tvrdjim cilindrom jer je onda moguce izmenjati karike i osveziti motor, i to jedino kod lade prolazi. ostali ne mogu ni 20 000 da sastave posle. kod nje je to relativno uobicajena operacija ako majstor zna i ima delove...
ali dok se ne skine glava ne zna se nista tek onda se vide eventualni luftovi...(moze i merenjem ranije ali to je druga procedura)
ali dok se ne skine glava ne zna se nista tek onda se vide eventualni luftovi...(moze i merenjem ranije ali to je druga procedura)
to za tvrde cilindre, nemoj da te cuje neko...
svaka kojoj sam otvorio motor je bila vec preko prve specijale. trose se cilindri kao besni.
svaka kojoj sam otvorio motor je bila vec preko prve specijale. trose se cilindri kao besni.
j***** auto bez kardana
jeste kad je karikana tvrdjim karikama ili ostala bez ulja, mislio sam na auta koja nisu pregrevana ili ostajala bez podmazivanja iz raznih razloga. imali smo skoro jednu zaostalu 1204 sa 280 000+(otkinuta sajla kilometraze) drugi put menjane karike i radjena glava trosila samo domaca ulja ali je nivo pracen redovno. prodata na jednoj od ovih zadnjih licitacijacija...
-
travelman
...dejca wrote:
imam poverenje u nju da odmah krenem bilo gde.
Malo pre me neko zove sa kapije, ja na prozor kad ono ...Aj sutra u BG na rostilj
Sutra pravimo rostilj ...

upload a picture
-
travelman
Sto da ne ... ima kod KOGA a ima i sa CIM ...
...
A gde su sad Skora i Boki, najvise ga prozivaju a sad su pobegli ko ...
... ko ovi dole u mom potpisu sto se drogiraju ....
...
A gde su sad Skora i Boki, najvise ga prozivaju a sad su pobegli ko ...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
A tu moram i ja da se pojavim