Lada Samara 1.3
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada Samara 1.3
Jeli šta bi sa trećim po redu altenatorom, ripka li kazaljka ili ne.
Za sad ne...
Mada voltmetar reaguje kad ukljucim cd player, kad ubacim u rikverc...
Vise se i ne secam da li treba tako da bude kako je kad je ispravno
Mada voltmetar reaguje kad ukljucim cd player, kad ubacim u rikverc...
Vise se i ne secam da li treba tako da bude kako je kad je ispravno
Samo Samara Srbina Spasava
pa uglavnom mora, manji naponski udari postoje kad se upale i ugase porosaci...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
pa uglavnom mora, manji naponski udari postoje kad se upale potrosaci ...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Opet smo juce merili, i pri normalnom leru sa svetlima, daje oko 14,38 otprilike...
Samo kazaljka padne na polovinu, kada mi obrtaju padnu na 500, ali je to normalno, moracu ler da sredim...
Samo kazaljka padne na polovinu, kada mi obrtaju padnu na 500, ali je to normalno, moracu ler da sredim...
Juce kupljeni Facet kapa i ruka, uskoro i Denso svecice, pa sledi ugradnja. Kablovi su dobri, tako da ce sacekati jos malo.
Sad je najveci problem ler, pokusali smo nesto juce, ali bezuspesno
Idem kod plinadzije na stelovanje, pa ako ne pomogne onda sledi zamena membrana i gumica.
Sad je najveci problem ler, pokusali smo nesto juce, ali bezuspesno
Idem kod plinadzije na stelovanje, pa ako ne pomogne onda sledi zamena membrana i gumica.
Vracao belu kazaljku voltmetra... Izvestio se, skidam km sat za 3 minuta
Skratio malo crevo serva tamo ka karburatoru jer je malo ispucalo i Boki je primetio da vuce fals vazduh na mestima gde je probuseno na kucistu filtera za vazduh, pa je i to zaptiveno zivom gumom.
Pojedoh svoj deo subarica, a Bokija jos nema jer je ostao i Skorin deo da pojede
Skratio malo crevo serva tamo ka karburatoru jer je malo ispucalo i Boki je primetio da vuce fals vazduh na mestima gde je probuseno na kucistu filtera za vazduh, pa je i to zaptiveno zivom gumom.
Pojedoh svoj deo subarica, a Bokija jos nema jer je ostao i Skorin deo da pojede
Lado j**em ti majku
Kasnije pisem sta se izdesavalo, ali bio sam elektricar sat vremena u Kragujevcu
Kasnije pisem sta se izdesavalo, ali bio sam elektricar sat vremena u Kragujevcu

LM, palim Lajku danas i krecem kuci. Pokupio sestru i punih kola krecemo u KV.
Auto ide dobro, nista ne cima, ne trza sve kako treba...
Naravno ler gas pomalo varira, ali na to sam vec navikao...
Stizem u Kragujevac, skrecem u ulicu i stajem da se cujem sa nekom osobom da se dogovorimo nesto... Auto na leru radi extra.
Krecem kad auto pocinje da trza kao lud... Ja drukam gas da se auto ne ugasi, stajem na prosirenje i auto se gasi...
Ne moze da sastavi uopste.
Kad drzim pun gas upali i odmah se ugasi...
Zovem Skoru on kaze struja, menjaj pa ces sistemom eliminacije naci sta je...
Krecem od komutatora- isto.
Kapa i ruka- isto.
Kabolovi od svecica - isto.
Ja kako koji put udjem u kola, sestra se zeza na telefonu, a mene bela pena spopala
Onda poce auto da radi kad drzim pun gas i izadjem zatvorim haubu i kad udjem u kola i zatvorim ili otvorim vrata, auto se gasi
Opet zovem Skoru, on kaze trazi neku zicicu neki prekid te zeza...
Ja opet glavu pod haubu i pocupam kablove od obrtomera sto idu na + i - akumulatora
Auto upali iz prve i ne gasi se
Ostao je prikacen na signal bobine i ne znam da li je to normalno ali on i ako je raskacen sa + i - akumulatora pokazuje obrtaje, doduse konstantno 1500 ma koliko ja vozio...
Dodjoh kuci, sve normalno radi...
Malopre vratim zice obrtomera na + i - akumulatora i auto ne moze da upali...
Skinem ih i upali iz prve..
Kako to pravi problem nemam pojma, ali cim stignem u BG, vadim obrtomer iz auta, samo mi probleme pravi otkako sam ga stavio
Eto to je sazetak mog dana...
Auto ide dobro, nista ne cima, ne trza sve kako treba...
Naravno ler gas pomalo varira, ali na to sam vec navikao...
Stizem u Kragujevac, skrecem u ulicu i stajem da se cujem sa nekom osobom da se dogovorimo nesto... Auto na leru radi extra.
Krecem kad auto pocinje da trza kao lud... Ja drukam gas da se auto ne ugasi, stajem na prosirenje i auto se gasi...
Ne moze da sastavi uopste.
Kad drzim pun gas upali i odmah se ugasi...
Zovem Skoru on kaze struja, menjaj pa ces sistemom eliminacije naci sta je...
Krecem od komutatora- isto.
Kapa i ruka- isto.
Kabolovi od svecica - isto.
Ja kako koji put udjem u kola, sestra se zeza na telefonu, a mene bela pena spopala
Onda poce auto da radi kad drzim pun gas i izadjem zatvorim haubu i kad udjem u kola i zatvorim ili otvorim vrata, auto se gasi
Opet zovem Skoru, on kaze trazi neku zicicu neki prekid te zeza...
Ja opet glavu pod haubu i pocupam kablove od obrtomera sto idu na + i - akumulatora
Auto upali iz prve i ne gasi se
Ostao je prikacen na signal bobine i ne znam da li je to normalno ali on i ako je raskacen sa + i - akumulatora pokazuje obrtaje, doduse konstantno 1500 ma koliko ja vozio...
Dodjoh kuci, sve normalno radi...
Malopre vratim zice obrtomera na + i - akumulatora i auto ne moze da upali...
Skinem ih i upali iz prve..
Kako to pravi problem nemam pojma, ali cim stignem u BG, vadim obrtomer iz auta, samo mi probleme pravi otkako sam ga stavio
Eto to je sazetak mog dana...
Ne neGago wrote:ali cim stignem u BG, vadim obrtomer iz auta, samo mi probleme pravi otkako sam ga stavio![]()
![]()
Jesi li ti dobro procitao post
Skidao sam kabl od bobine dok je sestra verglala, baca bobina extra varnicu
A i malopre sam stavio kablove obrtomera i auto NE PALI, a kad sam ih skinuo PALI.
Kako je to do bobine
Skidao sam kabl od bobine dok je sestra verglala, baca bobina extra varnicu
A i malopre sam stavio kablove obrtomera i auto NE PALI, a kad sam ih skinuo PALI.
Kako je to do bobine
Ako bude druga lada palila NORMALNO kad joj prikacimo taj obrtomer - nahebo si :!

Pa gde ti je prikacen obrtomer??? Na ka*u ili na bobinuGago wrote:Kako je to do bobine