Boki 78 Samara 1300s
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Boki 78 Samara 1300s
soda bikarbona skida i rdju i masnoce i kamenac neostecuje gumene i plasticne elemente kao i zdrav metal...
a ima i potpuno brendiranih sredstava koji uklanjaju stroku iz sitema. ispiranje najmanje pola sata pod punim mlazom vode je obavezno...
a ima i potpuno brendiranih sredstava koji uklanjaju stroku iz sitema. ispiranje najmanje pola sata pod punim mlazom vode je obavezno...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Nesećam se koliko sam bio kesica sipao, činimise da nešto beše oko 3 ili 5 kesica u vodu i to se vozi mesec dana i ispusti. Pisao sam valjda u temi za moju ladu, večeras ako imam vremena pogledaću.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Soda bikarbona jako slabo čisti rđu, štaviše u kombinaciji sa visokom temperaturom pospešuje koroziju dok aluminijumu sklanja zaštitni sloj oksida i nagriza zdrav metal.
zato ide reacija sa inhibitorima korozije u sitemu sa antifrizom i nikada se ne stavlja voda u sitem barem 1 litar 100%.sode ide 1 kesica na litar tecnosti. skoro smo otpusavali katepilarov hladnjak na teskoj mehanizaciji, pun masnoca i stroke raznih vrsta otislo je industrisko pakovanje od nekoliko kilograma...
mada ja sam ipak za stp,mollyi ostale kuhler reinigere...licno...
mada ja sam ipak za stp,mollyi ostale kuhler reinigere...licno...
- bruyoni
To da, zato se kod ispranja blagim kiselinama sa rastvorom vozi 3-4 dana pa se onda sipa novi jer smesa postane provodljiva i može doći do elektrolitičke korozije. Što se sode bikarbone tiče ja je ne bih sipao ni u jedan sistem u kome ima aluminijuma. Takođe sredstva za ispiranje su ako se dobro sećam u glavnom bazna ali ne sa namerom da se nešto očisti nego da dođe do neutralizacije pošto se tokom vremna antifrizu spušta pH vrednost. Mogu ona da se koriste za neke blaže slučajeve ili recimo svako drugo, treće menjanje antifirza ali za ovakvu situaciju kao što je kod Bokija verujem da ne bi bilo očekivanog efekta; ipak 20-30 minuta rada u leru ne može da skloni godine zanemarivanja. Mi smo za te ekstremne sulučajeva zapušenosti koristili prvo famin ili sličan čistač pa onda fosfatnu kiselinu, naravno sve uz skidanje hladnjaka i korišćenje pumpe da cirkuliše tečnost u kontra smeru i kroz hladnjak i kroz agregat.
famin je ok, kod velike zamascenosti, 50 grama po litri za odmascivanje. ali to treba tako da se vozika jedno tri, cetiri dana...sredstva imaju kombinaciju fosforne kiseline , hidrokrakovanih ulja i dodatnih rastvaraca. brzi je rad ali naravno za zacepljene siteme totalno, samo rastavljanje i pojedinacno ispiranje.
- bruyoni
Čiste oni sve i svašta ne samo masnoću pa znaju lepo očistiti. Kao što kažeš, oko pola litre se sipa u sistem i onda se vozi i po potrebi ponovi, samo treba dobro isprati sa crevom u posudi ili hladnajku dok motor radi. Treba paziti jer Famin zna ponekada da peni, barem nekada je zavisilo od šarže do šarže, pa treba isprobati (pomeša se malo sa litrom vode u flaši i mućka se). Eko kliner od adeco-a je takođe odličan ne peni uopšte i lako se ispere običnom vodom
Braco !!!! Jel se secate one Bokijeve i Dejcine price od pre par meseci ,kako su klocne koje sam napravio NEbezbedne ??
Pogledajte kako napuderisani bezbedno lezi pod kolima danas ,pa su naprasno postali bezbedni

I mali buda je bio danas na postrojavanju
......Krenuli u zemun polje ,on se javlja iz Batajnice i kaze gde da skrenem
Dosao u podne hebote ,a krenuli u 9 jutros

Boki je imao mnogo zelja danas ,tako da nek vam on kuca opis .....ja nemam snage
hebo ga azmafon ,i novi sundjeri u sedistima ,i rdja ,i ziva guma ......i popeo mi se na mozak ceo dan

Uglavnom ,dobio je kalinin birac i sad se najstrasnije kurci po gradu ....salta kao u F1

Pogledajte kako napuderisani bezbedno lezi pod kolima danas ,pa su naprasno postali bezbedni

I mali buda je bio danas na postrojavanju

Boki je imao mnogo zelja danas ,tako da nek vam on kuca opis .....ja nemam snage

Uglavnom ,dobio je kalinin birac i sad se najstrasnije kurci po gradu ....salta kao u F1

Leži pod kola ali točkovi su na kolima i koliko toliko je bezbedan.
Auu peta slika, da kine neko blizu nje samara ima da padne, vi je stavili na cepanku
Auu peta slika, da kine neko blizu nje samara ima da padne, vi je stavili na cepanku

- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
sta je sa branikom?
On ko jaskora wrote:Vidis da je i korube skidao da maze
Ma on je tri puta goru .
....pa jel znas da je kupovao neki firmirani antirost (pisace vam sutra sta je uzimao) ,i placao recimo 2dl oko 10e
Pa doslo mi da ga ubijem kad sam video
....pa jel znas da je kupovao neki firmirani antirost (pisace vam sutra sta je uzimao) ,i placao recimo 2dl oko 10e
Pa doslo mi da ga ubijem kad sam video
-
Boki78
Jok, bezbedne
Naterao si me zivot da rizikujem jer nisi u stanju ni da skines zglob biraca, ni da vratis zglob biraca, ni da navuces manzetnu preko zgloba, a to sto nisi umeo da stegnes selnu kako valja da ne pricam. Pa nemoj da me teras da slikam kako si ga isekao
Za zivota necu da prezalim sto nisam stigao da uslikam kako si sekao visak na kalininom zglobu. Uvatio strumf brusilicu, sece i sece a opiljci ga mlate pravo u yaya i to traje, i traje, a onda je unapredio posao pa ih je usmerio na nogu, e za to imam snimak
Ali zato jednu stvar nikad da zaboravi, primetio davez komsinicu i odma krenuo da pozira, kao on sad nesto radi ispod kola

....pa onda kobit ...... itd ....ali je imao ideju da mu skidam punilicu sa branika ,medjutim nije mi bilo hitno