Da, ja mislim da zbog toga i nisu fabrički ugradili. Kontali su: "Neka ide bez toga dok ne rešimo..."
Da li bi nekako mogla brava da se otvori pa da se na primer izbaci neki, eventualni, feder (opruga) koji podiže gore poklopac gepeka kada se otključa? Znači da brava i poklopac ne mrdnu kada se otključa kako bi se moglo i zaključati.
Daljinsko otključavanje gepeka
Moderators: BokeYGTi, vaz_mashina
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: Daljinsko otključavanje gepeka
Treba videti da li je to do brave ili nešto drugo (npr opruge kod šarki) izbaci gepek. Nisam optimista da će to tako raditi.
Aha.
Ona umesto opruga šarki ima amortizere.
Da, onda bih trebao otkačiti amortizere?
Ona umesto opruga šarki ima amortizere.
Da, onda bih trebao otkačiti amortizere?
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
A onda bi poklopac sam padao i kad ne treba. Morao bi da nosiš letvu
To je mehanizam kao kod 2107, kad okrenes kljuc odmah se i poklopac otvori. Da je princip kao npr. kod zastave 101 gde je potrebno da okrenes kljuc, izvadis kljuc i pritisnes bravu e onda se i tebi nebi odmah otvarao poklopac gepika. E sad dali je moguce to mehanicki prepraviti neznam.
Nije.
Mehanizam je kao kod 2108. Otključaš (okreneš ključ za 90 stepeni), zatim izvadiš ključ, pritisneš bravu i tek onda "škljocne" i izbaci poklopac gepeka malo gore.
Dakle daljinac imitira pritiskanje brave i zato podiže gepek.
Mehanizam je kao kod 2108. Otključaš (okreneš ključ za 90 stepeni), zatim izvadiš ključ, pritisneš bravu i tek onda "škljocne" i izbaci poklopac gepeka malo gore.
Dakle daljinac imitira pritiskanje brave i zato podiže gepek.
Dobro ja sam misleo da motorce okrece burence kao kljuc i da ga automatski otvori. Jedino da vidis ako moze taj mehanizam da odradi funkciju kljuca a da otvaranje mora da odradi covek, e ondak bi ti dobio to sto hoces. Samo je pitanje dali se to mehanicki to moze uraditi.
Ne znam ni ja da li može. Zato što motorić gurne polugu koju bi gurnuo kada prstom pritisneš bravu.
Jedino da skinem bravu pa da vidim da li to odrađuje feder ili to urade, što kaže Dare, amortizeri poklopca gepeka.
Kada su Kaline retke pa nemamo iskustva...
Jedino da skinem bravu pa da vidim da li to odrađuje feder ili to urade, što kaže Dare, amortizeri poklopca gepeka.
Kada su Kaline retke pa nemamo iskustva...
Namestio sam motorić još pre tri meseca ali sam zaboravio da napišem. Namestio sam motorić prilično lako. Ceo set sa motorićem, šipkicom koja gura polugu za otvaranje i ostali pribor kupio sam za 350 din.
Sada je gepek stalno zaključan (što se tiče mehaničkog zaključavanja) tj. brava gepeka je uvek u položaju zaključano. Kada se taster gepeka na daljinskom zadrži par sekundi onda se otključa i poklopac gepeka iskoči jedno pola centimetra. Kada se gepek zalupi odmah je zaključan. Jedini problemčić je kada otključaš tasterom na vozačevim vratima (tamo gde su podizači stakala) tada se pored svih vrata otključa i gepek pa ako ga ne koristiš trebao bi ga zalupiti. Međutim, vrata auta otključavam uvek sa daljinskog tako da ovaj taster retko koristim. Ovaj taster sada više koristim da otključam gepek auta kada mi motor radi, tj. daljinski je u bravi.
Evo i slika za one koji ne znaju kako izgleda ključ sa daljinskim i tasteri otključavanja i podizača na vratima vozača.
Sada je gepek stalno zaključan (što se tiče mehaničkog zaključavanja) tj. brava gepeka je uvek u položaju zaključano. Kada se taster gepeka na daljinskom zadrži par sekundi onda se otključa i poklopac gepeka iskoči jedno pola centimetra. Kada se gepek zalupi odmah je zaključan. Jedini problemčić je kada otključaš tasterom na vozačevim vratima (tamo gde su podizači stakala) tada se pored svih vrata otključa i gepek pa ako ga ne koristiš trebao bi ga zalupiti. Međutim, vrata auta otključavam uvek sa daljinskog tako da ovaj taster retko koristim. Ovaj taster sada više koristim da otključam gepek auta kada mi motor radi, tj. daljinski je u bravi.
Evo i slika za one koji ne znaju kako izgleda ključ sa daljinskim i tasteri otključavanja i podizača na vratima vozača.
Ovo su slike ugrađenog motorića. Možda nekome i pomogne. Hvala na savetima!