Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
Boki78

Re: Lada Samara 1.3

Post by Boki78 »

Gago wrote: Ja opet glavu pod haubu i pocupam kablove od obrtomera sto idu na + i - akumulatora :x
Strumpf ti ugradio gremlina :mrgreen:

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Opet sam isao do garaze.
Upalio auto sa raskacenim kablovima obrtomera i kada priblizavam plus zicu obrtomera na plus klemu akumulatora, pocinje da varnici...
Tako da je problem do toga, samo ne znam kako crce odjednom... :-x
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

A jesi nekad kacio kablove za paljenje na kola ,pa si video da zavarnici ???????? Jel jesi ?????
dejca wrote:Pa menjao je bobinu skoro cinimise.
Pa jeste .....ALI !!!!

Prica ide ovako ....

- U kolima se nalazi bobina koja je dosla u setu sa alternatorom iz lade kocke .Dakle nekada je neki majstor ,kada je riknuo fabricki alternator ,ugradio kockin alternator sa reglerom van njega ,i tada stavio i bobinu za platine .Auto tako radi sest godina ....i na plin i na benzin .

- Onda se ugradjuje obrtomer ,i tom prilikom riknjava plinski prekidac.
Obrtomer se demonstrativno cupa napolje ,jer je toboze on uzrok riknjavanja plinskog prekidaca ,stavlja se nov prekidac ,ali AVAJ GLE CUDA !!!! Servis signalizira da bobina nije adekvatna i da ima kontra polove ,te je to razlog zasto Skora nije to vezao po semi kako se vezuje ,vec ga je prosledio pametnijima.

NAKON TOGA ,OBRTOMER SE VRACA U AUTO ,povezuje na staru bobinu iz kocke koja figurira u kolima ,i sve radi najnormalnije .Dakle radi plin/benzin,radi obrtaljka ,auto pali na cvrgu.

- Nakon izvesnog vremena ,zapravo kada SU SERVISERI potvrdili Skorinu kritiku,Miljanovu sugestiju i Bokijevo sablaznjavanje na bobinu za platine ,mali buda pribegava kupovini druge adekvatne bobine za taj auto .ALI POLOVNE ZA 100din !!!!

Stavlja se ta bobina ,kaci se obrtomer ,auto pali na cvrgu,radi na plin i na benzin normalno ,i dani prolaze......Ne jedan dva dana ...nego ohohoooooo

PREKLJUCE !!!! - Ja vozim njegov auto ...auto savrseno radi ,pali ide......obrtomer naravno radi .

DANAS !!!!....ga nesto hebe usput (inace je ULTRA PANICAR),i ON KONSTATUJE DA JE PROBLEM OBRTOMER sto auto ne radi kako treba jer kad ga odkaci sve je ok .....A PRITOM ,na licu mesta kvara ,DOK GA JOS NIJE ODKACIO ,kad nekako upali auto ,i izadje da spusti haubu ,i zatvori vrata ,AUTO SE UGASI !!!!!

Da ne duzim ,kao sto rekoh ,BUDE LI druga neka lada radila sa tim obrtometrom normalno ,kao sto rekoh NAHEBO JE !!!! Ne zato sto hoce da ga izvadi ,nego zato sto lupa gluposti ......

Gago

Post by Gago »

Bobinu sam uzeo na Limundu u pitanju je Bosch... Ja nisam kriv sto niko nije licitirao...
Da je izasla licitacija na 1000 dinara tad bi bobina bila dobra po tvom misljenju :-x

Nesto pravi kratak spoj na obrtaljci, samo je pitanje da li da pustam Skoru blizu nje da vidi sta je :mrgreen: :mrgreen:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Najlakse mu je da vrati staru bobinu i proba. Znaju one da crknu odjednom, dam ja bobinu sa moje lade jednom drugu da upali jugo. Probao on sta je probao, vratio meni lada nece da upali, stavim drugu bobinu lada upali. Kako i zasto je ona crkla neznam, ili je on nekako ostetio pa nije hteo da mi kaze ali i da je on nekako izgoreo dali se bobina moze ostetiti ako se lose veze.
Ja mislim da ta bobina slabije baca varnicu i ako ima neko dodatno opterecenje varnica izostane na svecicama. Proveri i svecice mozda se je zazor previse povecao a blombina oslabela i pride gladni za struju skorina obrtaljka i eto ti kvar.

skora

Post by skora »

Gago wrote: Da je izasla licitacija na 1000 dinara tad bi bobina bila dobra po tvom misljenju :-x
Tacno !!! Da je valjala nebi bila 99din i masa njih bi je licitirali ,ovako je bila za bacanje pa je sad kod tebe na autu ......ILI ....jel mislis da je onaj LUD sto je na istom tom limundu ceni 2 soma dinara ???? Isto bosch ,ali NOV !!!! .Pa sta si ti sad najpametniji ,pa si ga kao preveslao za 99din i kao ides na more i sve puca od varnice ???AHA ....ali u q..cu.....

Samo ti dodji ;) ...ja ga POJEDEM ako je riknuo ,a sve mi smrdi da ces praviti rostilj u znak izvinjenja obrtaljci :!:

Gago

Post by Gago »

Pa sta si ti sad najpametniji
Pa ti si pokupovao silu stvari za do 100 dinara, sta si onda ti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

skora

Post by skora »

STA sam pokupovao ????? Pizdarije ,gluposti i periferne stvari ,ili VITALNE delove jedne samare od kojih joj zavisi RAD motora ?????

Ja na moje krkele stavljam kablove od 20e ,a ti na tvoj TOP auto sa 50.000km stavljas Flash od 100din i vezes ih izolirkom jer je tako Dejca rekao !!!!

Ma samo da se vratis .....SVE CUPAM I IDE U KANTU .....pa videces .....ne mogu ja kidati zivce sa tobom :evil:

Gago

Post by Gago »

Kako proveriti da li je bobina dobra, da proverim to unimerom?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Nije to do bobine sigurno, moze obrtomer da probije tako, video sam par slucajeva.

skora

Post by skora »

:mrgreen: ....sad kad krene da me pljuje :D :D :D :D :D

Gago

Post by Gago »

Necu da pljujem, ali umalo ne ostadoh na putu zbog njega :sad:

Zato ce leteti niz livadu cim stignem u Beograd :-x

A i izgustirao sam ga, skoro da ga nisam ni gledao u poslednje vreme, osim na leru....

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Pa kupi neki krsten mali, a ne ovu skakutaljku :D

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

kupi noviju ladu :D

skora

Post by skora »

Miljan wrote:Pa kupi neki krsten mali, a ne ovu skakutaljku :D
AAaaa pe ne ...on krsten mali proda za debele pare ,a skakutaljku ostavi sebi jer je dzabe .....i onda posle ne valja ler !!!!

Prekljuce u zemun polju on upali auto ,ler na 400 na skakutaljki ,....ja prikacim Bokijev krsten mali ,paralelno sa velikim ,on pokazuje 900......Kaze Gago NE RADI TAJ !!!!!

Image

Aj dobro ,ne radi :roll:
Ma ...samo da dodje ...ide NOV Teleotik ,pa da vidimo onda sta ce da kaze :!:

Image Image

Locked