Nek ti da Travi koji te napujdo da me izbacite sa foruma
Nije higijenski da me prozivate .... ... sad sam tuzan i odoh da usisavam moju igracku, celo prepodne mi je bio spusten krov pa ima trunja u njemu ... ...
Pa normalno je da zeli da takav primerak ostane u krugu prijatelja. Ja sam vec smislio kako da joj predocim kako je kec kabrio najkul auto za mladez. Sad vec gledam koju jahtu da joj preporucim. Sva sreca pa ima tatu biznismena
treba mi bre regler koji stoji u altelnatoru kao kod lade rive a za taj regler ima da se kupi samo plocica tj regler bez cetkica pa sam zato napisao plocica-regler
Lada riva ima altenator sa reglerom u sebi i reglerom koji je van altenatora. Takav je u mojoj ladi. Odlično puni, ali je neki prastar. Kupovao sam jedan i u prodavnici ali ni nov nevalja. Počne normalno da puni i posle minut poveća na 17v.
Taj regler ima 4 izlaza i kako se on vezuje? Nalazio sam ih ja i sa tri izlaza ali ni prodavac nezna kako se vezuje. Na mojoj ladi je regler sa dva kotakta za vezivanje.
Aha vidis kod tebe je plocica tj. regler odmah tu uz cetkice. Na mojoj ladi je on skroz napolje usrafljen na krilu.
Evo ga nadjoh slike, ovaj donji je taj stari koji radi odlicno. Ovaj gornji je kupljen i nevalja.
Evo ga taj sto nevalja. Puni dobro prvi minut a posle dize napon na 17v.
iskopacu nesto dok ne nadjem neki drugi bolji altelnator, djape je stavljao neki fiatov, sredicu to kad budem radio motor al sad moram nadjem regler da mogu da se vozim tj da puni kako treba