Boki 78 Samara 1300s
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: Boki 78 Samara 1300s
To ce svakako morati da se nastavi. Inace onako crna tecnost ispadne samo nakon sipanja alkoholnog sirceta i malo duze voznje. Imam utisak kao da se slojevi neke muzge otapaju pa kako se sta skine tako oslobodi i cestice. Mada to je samo radna teorija koja mi prija usima, sta je stvarno ne znam ...
Na koju foru samo da pravi krug u bloku
....nema sanse ....
Samo ovako kako je krenuo i svaki vikend ponavlja proces .....to je pola sata zezanja .......i tako celo leto .
Isprace ga do ulivanja antifriza pred zimu,pa tacno da su *ovna unutra ....
Samo ovako kako je krenuo i svaki vikend ponavlja proces .....to je pola sata zezanja .......i tako celo leto .
Isprace ga do ulivanja antifriza pred zimu,pa tacno da su *ovna unutra ....
Ako nadje crevo kojim ce da premosti hladnjak.skora wrote:Na koju foru samo da pravi krug u bloku....nema sanse ....
Isprace ga ako se proces idalje ne odvija, ako taj problem nedaj boze idalje radi unutra onda mrka kapa.skora wrote:Isprace ga do ulivanja antifriza pred zimu,pa tacno da su *ovna unutra ....
On crevo sa bastanske cesme kad gurne bilo gde ,pritisak ima samo na ulazu .....a ta voda kojom spira ,kad dodje do bloka ,ona prakticno se sliva......dakle samo ONO STO JE VEC OTPALO SA ZIDOVA ,moze da potera vodom .....
A sto se tice ovog drugog .....Pa do god bude trpao sirce i podspesivao hemisku reakciju ,opiljaka ce biti pri ispiranju ....kad prestane i nastavi da ispira samo vodom ,ima indicije da opiljci nestanu vremenom
A sto se tice ovog drugog .....Pa do god bude trpao sirce i podspesivao hemisku reakciju ,opiljaka ce biti pri ispiranju ....kad prestane i nastavi da ispira samo vodom ,ima indicije da opiljci nestanu vremenom
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Baš ozbiljna pizdarija... ti opiljci su ili od bloka, sivi liv je magnetičan ne baš kao čelik ali ga magnet privuče, ili od nekih priručnih sredstava za zaptivanje. Kako se to lepi rekao bih da je tu nekada sipano i sredstvo za zaptivanje i raznorodni antifrizi i da se to sve, uz verovatno mešanje ulja i vode, polepilo po zidovima pa se sada na sve strane skida. Probaj usuti pola flaše famina ili adeco eko klinera u sistem i tako voziti koji dan kako bi on rastvorio eventualna ulja i masti koje su dospele u blok pa ako krene i nakon njega da izbacuje odradiš još jedan tretman sa drugom polovinom sadržine.
Ko zna od kada je to u sistemu, sigurno ga ima i u oba hladanjaka pa možda čak i odatle izlazi kada ga sirće krene razgrađivati, možda najpametnije skinuti hladnjak radi pranja čisto da se utvrdi u kakvom je on stanju iznutra
Ko zna od kada je to u sistemu, sigurno ga ima i u oba hladanjaka pa možda čak i odatle izlazi kada ga sirće krene razgrađivati, možda najpametnije skinuti hladnjak radi pranja čisto da se utvrdi u kakvom je on stanju iznutra
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
nadjes od mecke a mislim da ima i audi malu el pumpu za vodu i to montiras al raskacis sve i napravis bajpas da kruzi samo po bloku, ako imas gde ostavis ga preko noci da vrti i da pere
-
Boki78
Bice odradjeno. Gde to mogu da pazarim, mislim na odmascivace?bruyoni wrote:Baš ozbiljna pizdarija... ti opiljci su ili od bloka, sivi liv je magnetičan ne baš kao čelik ali ga magnet privuče, ili od nekih priručnih sredstava za zaptivanje. Kako se to lepi rekao bih da je tu nekada sipano i sredstvo za zaptivanje i raznorodni antifrizi i da se to sve, uz verovatno mešanje ulja i vode, polepilo po zidovima pa se sada na sve strane skida. Probaj usuti pola flaše famina ili adeco eko klinera u sistem i tako voziti koji dan kako bi on rastvorio eventualna ulja i masti koje su dospele u blok pa ako krene i nakon njega da izbacuje odradiš još jedan tretman sa drugom polovinom sadržine.
Inace oni opiljci jesu blago magneticni, lepe se za magnet ali ne skacu na njega ...
To mi je relativno tesko izvodljivo mada je ok idejaaleko-2141 wrote:nadjes od mecke a mislim da ima i audi malu el pumpu za vodu i to montiras al raskacis sve i napravis bajpas da kruzi samo po bloku, ako imas gde ostavis ga preko noci da vrti i da pere
- bruyoni
Pitanje je koliko će to da radi, na papiru koji trpi sve i svašta te zezalice za bušilicu imaju OK protok ali se impeler brzo pojede i on opadne plus bušilica treba stalno da radi pa ako nje dobra zna da crkne. Pametnija opcija je naći neku cirkulacionu pumpu za grejanje koja je zrela za remont i iskoristiti je za ovo i onda remontovati.
Famin, eko kliner se kupuje u farbarama i gvožđarama
Famin, eko kliner se kupuje u farbarama i gvožđarama
-
Boki78
OK, hvala pojuricu. Pre sam trazio po NBg farbaramo eco cleaner pa su me gledali kao da sam ima trazio spakovanog Marsovca te sam isti uzeo od drugara, sad cu pojuriti to malo bolje ...
sipaj famin ili sodu i vozi par dana moze i do vikenda, jer sitem ce se ceo ocistiti samo ako motor radi i termostat otvara i zatvara...batali pumpe osim ako neces da skidas hladnjak i da ga posebno cistis...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
-
Boki78
Jos jedan prilog tome da se Strumpf najuri sa foruma! Imali smo dogovor da danas dodje kod mene da mi pomogne da predihtujem nosac razvodnika, zamenim gornje i donje veliko crevo hladnjaka, isperem hladnjak i uspem famin te ozracim sistem. Naravno Strumpf ne bi bio Strumpf, kad ne bi ili zakasnio 5 sati ili jos cesce ispalio pa je to tako i sad uradio, a sve znajuci da ja nista ne znam, ni srafciger cestito ne umem da drzim, kamoli da kupim samaru za sirovinu po par puta vecoj ceni.
No u stanju kompletnog ocaja sam morao nekako da se sam snadjem pa smo morali od nekuda da krenemo . Iskreno najteze od svega mi ja palo sto sam morao i njegovu porciju rostilja da pojedem, no barem tu sam imao pomocnika
Za pocetak da bacimo oko pod haubu i poskidamo kablove

Ispustimo vodu iz hladnjaka.

Ovaj put je potpuno bistra, ali u sebi nije imala ni sirce niti bilo kakvu drugu hemiju. Primetni su opiljci.
Ispustimo vodu iz bloka

Nekim cudom opiljaka ima manje pri ispustanju iz bloka nego iz hladnjaka, nekako su koncentrisaniji i uglavnom se drobe pod prstom.
Nakon toga je skinut razvodnik i nosac razvodnika, te je povrsina na glavi ociscena

Nosac razvodnika je evidentno bljuckao ulje gde mu se svidelo

Kada sam skinuo velika creva primetio sam ovo

To je onaj mulj koji po malo ispada. Moze se ostrugati srafcigerom. Slika nije bas najsretnija

Potom je izvadjen hladnjak, opran detaljno i spolja i iznutra i vracen. Potom je sve sklopljeno nazad.

Ovom prilikom se zahvaljujem bratu Gagi na pozajmljenom Abro Red-u.
A evo kako je nesretno puklo gornje veliko crevo

Nakon sipanja destilovane i ~0.5l Famina nastupila je zanimacija. Kada se motor zagrejao na malo vecim obrtajima je expanzioni sud poceo da preliva ko nenormalan. Ugasio sam motor, sacekao, usuo destilovanu ponovo ozracio i nakon toga nije bilo problema. Isto to se desilo i kada je sirce prvi put sipano. Imam utisak kao da je negde neku naslagu pokrenuo nesto zapusio, pa probio ... Destilovana sa faminom je momentalno pobraonela, sircetu je trebao koji dan, tako da ova hemija vidno i brzo radi.
Sad samo jos jednom da potvrdim, ovo je ok drzati u sistemu jedno 3-4-5 dana pa isprati?
Kako ce cela ova prica sa hemijom uticati na vodenu pumpu?
Za pocetak da bacimo oko pod haubu i poskidamo kablove

Ispustimo vodu iz hladnjaka.

Ovaj put je potpuno bistra, ali u sebi nije imala ni sirce niti bilo kakvu drugu hemiju. Primetni su opiljci.
Ispustimo vodu iz bloka

Nekim cudom opiljaka ima manje pri ispustanju iz bloka nego iz hladnjaka, nekako su koncentrisaniji i uglavnom se drobe pod prstom.
Nakon toga je skinut razvodnik i nosac razvodnika, te je povrsina na glavi ociscena

Nosac razvodnika je evidentno bljuckao ulje gde mu se svidelo

Kada sam skinuo velika creva primetio sam ovo

To je onaj mulj koji po malo ispada. Moze se ostrugati srafcigerom. Slika nije bas najsretnija

Potom je izvadjen hladnjak, opran detaljno i spolja i iznutra i vracen. Potom je sve sklopljeno nazad.

Ovom prilikom se zahvaljujem bratu Gagi na pozajmljenom Abro Red-u.
A evo kako je nesretno puklo gornje veliko crevo

Nakon sipanja destilovane i ~0.5l Famina nastupila je zanimacija. Kada se motor zagrejao na malo vecim obrtajima je expanzioni sud poceo da preliva ko nenormalan. Ugasio sam motor, sacekao, usuo destilovanu ponovo ozracio i nakon toga nije bilo problema. Isto to se desilo i kada je sirce prvi put sipano. Imam utisak kao da je negde neku naslagu pokrenuo nesto zapusio, pa probio ... Destilovana sa faminom je momentalno pobraonela, sircetu je trebao koji dan, tako da ova hemija vidno i brzo radi.
Sad samo jos jednom da potvrdim, ovo je ok drzati u sistemu jedno 3-4-5 dana pa isprati?
Kako ce cela ova prica sa hemijom uticati na vodenu pumpu?
-
travelman
...Imali smo dogovor da danas dodje kod mene da mi pomogne
Koja je on danguba ... bio je kod mene, sedeo 3 sata i popio 2 flajke koce. Jedva ga otera, postavljao sam neku lamperiju i samo mi je smetao. Na kraju mu pokloni neke igracke pa ga tako otera nekako ...
Spomenu i tebe, rece da ste trebali da se igrate. A onda jos kaza da ga boli organ za to, da je vrucina i ko ce jos da radi po takvom vremenu. Usput, jos mu se i spavalo a tek je ustao ...
- bruyoni
Da nekih 4-5 dan nije problem, kada to odradiš ponovi sa ostatkom famina. Na pumpu jedino da utiče ako peni pa da usled kavitacije dođe do erozije na impeleru.
Ako je tako brzo zamućeno čini mi se da ćeš kada sve odradiš morati još jednom isprati hladnjak, za slučaj da se u njemu zadrže nečistoće
Ako je tako brzo zamućeno čini mi se da ćeš kada sve odradiš morati još jednom isprati hladnjak, za slučaj da se u njemu zadrže nečistoće